Отдавна очаквах да се появи, ни в клин ни в ръкав, рефрена за дизелите - даже твръде позакъсня.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Митът "2.0 туин спарк"...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеJTD карАл ли си некога?Звукът е далеч от аграрното звучене на другите дизели.
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениене съм карал лична такава,но това не ми пречи да не съм глух.... дизлака си е дизлак и не кефи на звук това е ,дори и петаците. Не ангажирам никой с мпето мнение,просто не ме кефи кал се чуват,особенно на място като работят.....Моят дизел можеш да го чуеш само сутрин при палене или на отворени прозорци и нищо дразнещо няма в това. Много по-дразнещо ми е някой пишман рацер да си е махнал гърнетата и да реве като разпран гъз
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз дизел никокога не бих си купил, това мога да ви кажаAlfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от pace Покажи съобщениеЩото никога не си карал
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78471Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеЧе то няма нужда всеки да се преебава - ей скивай тука.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78471
Точно па 8 клапаново JTD да се дава като пример за преебавка....смешно е, не се излагайте...
Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеИ какво точно има да се скива?! Прескочил ремък.
Точно па 8 клапаново JTD да се дава като пример за преебавка....смешно е, не се излагайте...
Публична тайна е, че JTD-то здрав и идиотоустойчив двигател. На фона на TS едва ли има смисъл от сравнение с оглед разходите при усреднени параметри. За звук и вървеж също може да се поспори...
http://www.youtube.com/watch?v=gwgz92rVwjo
Comment
-
Те така говорят и за 8 клапановия верижен 1,8 на 155 но аз съм строшил 2 срещу един 2,0 ts - кой ли е по добър?Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНе ми се влиза в безмислени спорове, щом сравненето не ви се струва адекватно добре...
И все пак щом ако говорим примерно за TS 16V CF3 и 2.4 JTD CF3, смяташ, че не сравнявам "ябълки с ябълки", то кое сравнение е адкватно - пет цилиндров комонрейл турбо дизел дето е 140 коня да го сравнявам с турбо бензин над 200 коня ли..? Само защото и двата имат турбо, стават и двата "ябълки", а иначе едното е "круша", нищо, че мощностите са еднакви (дори и еднакви не са а атмосферния е по-мощен)..?
Ми ако ги сравним и двата с едно невинно 1.3 ванкелово двигателче, то какво е - сигурно е "грозде" в сравнение с ония два двойно по-големи слона... Ма това няма да му попречи да ги опуха и двата, или..?
Ако ще на цилиндър по две турбини да са му сложили на дизела, хората са изкарали от него по-малка мощност, отколкото от атмосферния бензин, така, че аз си мисля, че стокови трябва да са сравними...АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщениеБа,че то има ли коли дизел.Дизела не беше ли само за рейсове и камиони?Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Ако 9-ката ми е служебна кола бих я сменил дори с 1,9JTSПросто ми е по кеф да карам такава. Ама това при положение, че някой ми поема ремонтите и горивата
Иначе нещо не ме кефи да ме вкара за 5г с 10-на хиляди лева отгоре
За моя кола даже ако бях намерил 1,8 със сигурност щях да я купя и да си джиткам с под 20лв градско на газ
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
За скромните 2 години с ТС мога да кажа, че съм изключително доволен! Двигателя върви прилично и, ако вземеш читава бройка и я поддържаш добре, то няма да имаш грижи. Да това не е Голф, но за мен лично това е и сред най-големите плюсове!Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
Alfa Romeo 146 1.6 boxer eX
Lancia Kappa 2.0 eX
Comment
Comment