Първоначално публикувано от Ilko Ivanov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Митът "2.0 туин спарк"...
Collapse
X
-
Това вече не го разбрах...
Бензинов или дизелов бус трябва да си купя?
То човек да не пита нещо... е@ати.
Аз си мисля, че е най-добре бензинов на МеТАн.
Ти как мислиш - ше мога ли да се изявя като блестяш шофер усещащ ускорението и скороста и имащ усет за момента на превключване на предавките
с такова бусче?Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Бреех тоз Бойко докъде ни докара.... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз.Last edited by Доко; d.m.y г., 00:48.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеБреех тоз Бойко ..... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщениеЕ ти уби всичко детско в мен.
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТози направо ти е счупил очилата с тази космическа и в същото време икономична скорост, като в същото време те е възхитил с уменията си.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНяма тръпка при дизелите, няма емоция, голяма скука - имам усещането, че човек затъпява когато кара дизел.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеДнес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките...Те Ситроените над 100 коня ги водят вече някакви спортни модификации
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеСлед тоя пост започвам да подозирам, че си карал дълги, ама много дълги години дизел...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Ще ме побъркате честно.....
А за бенз-дизел спора не мога да разбера кво се сравнява още при положение че се изхвърлят тука(да не казвам като какво) с 2.4 ЖТД среу 2.0тс дето единственото общо е приблизителната им мощност.... я ся се замислете от 2.4 при надув на турбото 0.8 (примерно) колко става работният обем на цилиндъра и го сапоставете спрямо ТС (атмосверка) и стига сте се напъвалиEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
В подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
.
Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеВ подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
.
Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХубаво, но това е полуистината, защото едната кола е значително по-нова от друтага и ако се калкулират бъдещите ремонти по нея не е ясно къде е истината, а като се сложи и покупната цена става още по-мазано.
159-ката е на доста повече километри от селеспийда, нищо че е по-нова.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment