Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
    Убеди ме.
    Направо се почуствах там както го каза...
    Утре отивам да си търся 2,0 ТС.
    Селеспийд може ли или и той не е за майстори.
    По добре си купете бусове и се кефете, какъв голям удар в живота сте направили.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Това вече не го разбрах...
      Бензинов или дизелов бус трябва да си купя?
      То човек да не пита нещо... е@ати.
      Аз си мисля, че е най-добре бензинов на МеТАн.
      Ти как мислиш - ше мога ли да се изявя като блестяш шофер усещащ ускорението и скороста и имащ усет за момента на превключване на предавките
      с такова бусче?
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Бреех тоз Бойко докъде ни докара.... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
        Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 00:48.

Comment

• Е ти уби всичко детско в мен.
          Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            Бреех тоз Бойко ..... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
            Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз.
            Този направо ти е счупил очилата с тази космическа и в същото време икономична скорост, като в същото време те е възхитил с уменията си.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
              Е ти уби всичко детско в мен.
              Ми купи си дизел, само внимавай с гаста, че като настъпваш връща от центробежните сили.
              Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Този направо ти е счупил очилата с тази космическа и в същото време икономична скорост, като в същото време те е възхитил с уменията си.
              Още ме болят ребрата и плюя косми.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Няма тръпка при дизелите, няма емоция, голяма скука - имам усещането, че човек затъпява когато кара дизел.
                След тоя пост започвам да подозирам, че си карал дълги, ама много дълги години дизел...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките...
                  Тъй тъй ама 90х2 е малко по-добре Те Ситроените над 100 коня ги водят вече някакви спортни модификации
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    След тоя пост започвам да подозирам, че си карал дълги, ама много дълги години дизел...
                    Не съм и помирисвал, но ако бях карал, представяш ли си какво щеше да бъде - нямаше да мога да чета и пиша, а за мисловен процес и дума не може да стане.
                    sigpic

Comment

• Ще ме побъркате честно.....
                      А за бенз-дизел спора не мога да разбера кво се сравнява още при положение че се изхвърлят тука(да не казвам като какво) с 2.4 ЖТД среу 2.0тс дето единственото общо е приблизителната им мощност.... я ся се замислете от 2.4 при надув на турбото 0.8 (примерно) колко става работният обем на цилиндъра и го сапоставете спрямо ТС (атмосверка) и стига сте се напъвали
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Темата е провокативна още със заглавието и аз лично си правя кефа да си се заяждам без да ме интересуват дизелите.
                        sigpic

Comment

• В подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
                          Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
                          Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
                          .
                          Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            В подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
                            Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
                            Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
                            .
                            Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka.
                            Хубаво, но това е полуистината, защото едната кола е значително по-нова от друтага и ако се калкулират бъдещите ремонти по нея не е ясно къде е истината, а като се сложи и покупната цена става още по-мазано.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Хубаво, но това е полуистината, защото едната кола е значително по-нова от друтага и ако се калкулират бъдещите ремонти по нея не е ясно къде е истината, а като се сложи и покупната цена става още по-мазано.
                              Това не е вярно. Преди 159-ката карах повече от пет години 156 2.4 JTD и абсолютно смея да твърдя, че изводите са същите.
                              159-ката е на доста повече километри от селеспийда, нищо че е по-нова.
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Бях решил да сменям тракащия вариатор, но след като научих, колко съвършен двигател бил JTD - то, май ще се откажа. Така, ако не друго, поне хубавия звук от дизеловия двигател ще имам

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X