Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Това не е вярно. При CF2 бобините работят на двойно по-висока честота отколкото при CF3. А те се нуждаят от време за запасяване на магнитна енергия в магнитопровода, която енергия в момента на искрата се трансформира в електрическа. Това ограничено време ограничава и двигателя във високите обороти.
    Пита се - въпреки това, защо е направено?
    Питай си тогава .. По-точно питай и си отговаряй
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
      Ето и една анимациика - http://www.gill.co.uk/products/digit...wast_spark.asp

Щом лаик като мен го разбра... Втората искра на практика няма какво да възпламенява, защото в горивната камера няма кислород.

Технологията wasted spark при CF2 двигателя не се прилага с целта за която е измислена (двойно намаляване броя на бобините и на комутаторите)
      Не се подвеждай по това.
      Идеята е друга а wasted spark е следствието а не целта на идеята.
      Та въпросът е каква е идеята?

---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Питай си тогава .. По-точно питай и си отговаряй
      То май стана, като приказката на шопа:

Най-обичам га сам си говорим, оти знам, че ме слуша ителигентен човек

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Нещо май те праскат някакви комплекси - кой те знае теб, че да те сложи в някаква графа.
        Другото ме притеснява повече - злобата, с която се отнасят много хора тук към TC двигателите и в частност към 16в.
        Направо да се чуди човек къде е попаднал - като, че ли не сме във форум на Алфа Ромео.
        Старуха, вчера докато търсех информация относно прословутите свещи, попаднах на един форум, май на ситроен беше, та един там си харесал Алфа 156 тс и питаше колегите си за нея.За моя изненада за колата прочетох мнения които ме накараха да се почувствам щастлив, а относто феновете на Алфа Ромео се изказаха че сме били яко фенове и до последно не сме се отказвали от колите си.Дано някой от тях не чете в нашия форум.Прелистих няколко страници и никаде не видях - абе ти тъп ли си да вземаш такъв барутник, да се обиждат и квалифицират с епитети и определения.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Старуха, вчера докато търсех информация относно прословутите свещи, попаднах на един форум, май на ситроен беше, та един там си харесал Алфа 156 тс и питаше колегите си за нея.За моя изненада за колата прочетох мнения които ме накараха да се почувствам щастлив, а относто феновете на Алфа Ромео се изказаха че сме били яко фенове и до последно не сме се отказвали от колите си.Дано някой от тях не чете в нашия форум.Прелистих няколко страници и никаде не видях - абе ти тъп ли си да вземаш такъв барутник, да се обиждат и квалифицират с епитети и определения.
          Да допуснем, че в нашия форум обидите са нещо като следствие от темперамента на марката..........
          Да ама гледам от бая време английския форум на Алфа.
          За години не можех да видя някой някого да обиди.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Мите, не знам какво да ти отговоря - направо съм изумен.
            Уж би трябвало да свикна, но не мога - явно съм живял в илюзии.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Явно марката ни е уважавана но на от нас.

Comment

• Айдееее дъртаците го удариха на морал,няма нужда да давате квалификации на всички потребители,е някои не са девици фанатици като вас.Това че някои хора не харесват даден мотор/явно имат причини за това/ не ги прави не фенове.Аз съм имал скрап преди 6 г. и повече никога няма да си купя,тва е.Нищо не може да промени мнението ми,за мен този двигател след 150 000 км. е пълен боклук,може като нов да е бил страхотен,но за бога хора,та този мотор не се произвежда вече,това трябва да ви говори достатъчно.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Еми моя минава 280к и нямам оплаквания.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Айдееее дъртаците го удариха на морал,няма нужда да давате квалификации на всички потребители,е някои не са девици фанатици като вас.Това че някои хора не харесват даден мотор/явно имат причини за това/ не ги прави не фенове.Аз съм имал скрап преди 6 г. и повече никога няма да си купя,тва е.Нищо не може да промени мнението ми,за мен този двигател след 150 000 км. е пълен боклук,може като нов да е бил страхотен,но за бога хора,та този мотор не се произвежда вече,това трябва да ви говори достатъчно.
                    Твоето мнение го знаем, както и това, че не се произвежда този двигател - като не ти е приятно, не пиши.
                    sigpic

Comment

• Много интересна тема. С любопитство прочетох всички постове и повечето линкове към тях. В крайна сметка оставам с впечатлението, че съм бил прав в изводите си за италианското автомобилостроене в частта ФИАТ-АЛФА РОМЕО, а именно -гола вода и мокра слама. Алфа 156 се произвежда от 1997 до 2004 ако не греша, това е най-продаваният модел на марката и с голям дял на бензинови мотори използващи т.н. TS технология за която оставам с впечатлението, че самият производител не е бил много наясно дали е удачна и има ли полза от нея. Аз съм лаик в областта, но съм карал и други автомобили, прочел съм тук там, но не съм срещал друга толкова малоумна марка която да произвежда недогледан агрегат цели 8 години....
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        Много интересна тема. С любопитство прочетох всички постове и повечето линкове към тях. В крайна сметка оставам с впечатлението, че съм бил прав в изводите си за италианското автомобилостроене в частта ФИАТ-АЛФА РОМЕО, а именно -гола вода и мокра слама. Алфа 156 се произвежда от 1997 до 2004 ако не греша, това е най-продаваният модел на марката и с голям дял на бензинови мотори използващи т.н. TS технология за която оставам с впечатлението, че самият производител не е бил много наясно дали е удачна и има ли полза от нея. Аз съм лаик в областта, но съм карал и други автомобили, прочел съм тук там, но не съм срещал друга толкова малоумна марка която да произвежда недогледан агрегат цели 8 години....
                        Осем години са тънели в заблуда - как някой форумен специалист не им е отворил очите за това време.
                        sigpic

Comment

Осем години са тънели в заблуда - как някой форумен специалист не им е отворил очите за това време.

Е не е баш така! И в официалната информация за TS engine не става ясно от смисъла на двете свещи, уж първо е едно,пък после го променили, пък после пак.....това вдъхва недоверие в непредубедени потребители.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Е не е баш така! И в официалната информация за TS engine не става ясно от смисъла на двете свещи, уж първо е едно,пък после го променили, пък после пак.....това вдъхва недоверие в непредубедени потребители.
                            Да не забравяме, че конструкторите и в други марки автомобили не знаят защо използват тази технология.
                            sigpic

Comment

Да не забравяме, че конструкторите и в други марки автомобили не знаят защо използват тази технология.
                              Дай пример? В колко модела и колко години?
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Дай пример? В колко модела и колко години?
                                Който иска да се ограмотява - в Нета пише, макар, че и в тази тема се споменаха някои от тях.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X