Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
    Който го интересува
    Е как кой, всички се хвалят с бензиновите си мотори, а те рядко виждат бензин, само при палене за кратко сигурно
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Е как кой, всички се хвалят с бензиновите си мотори, а те рядко виждат бензин, само при палене за кратко сигурно
      И кво, яд ли те е?

Comment

• Всеки си хвали своето и не чува другия .
        Аз имам коли с двата мотора и казах, че дизела е по-добрият вариант за ежедневна семейна кола, според мен. За състезания може и обратното да е .
        Между другото, 156-цата няма газова уредба и се кара само на бензин. За разхода споделих вече. Колата е с отварян и ремонтиран мотор от предишния собственик, и в момента е на 135 хил. км.
        159-ката е все още с оригиналната си турбина, която вие от доста време, но засега няма да сменям, защото няма проблеми с вървежа. На почти 190 хил. км. е в момента.

Някога ако си взимам кола само за кеф, то тя може и да е бензинова, но ще е с турбо или ако е атмосферна ще е поне 6 цилиндъра .
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Тъй като поради естеството на нашата действителност (немотията) представите за качествата на една кола се оказват силно изкривени, предлагам да си кажем и истината в очите:

Караме печки, не заради великите въртящи моменти на КВ а заради това, че не можем да си позволим друго.

Караме бензинки, защото могат да се газифицират, отново, защото не можем да си позволим друго.

И без да правим анкети, знам, че хората, които карат на бензин са малцинство.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            И кво, яд ли те е?
            за какво да ме яд, мога да си купя каквато поискам.

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Тъй като поради естеството на нашата действителност (немотията) представите за качествата на една кола се оказват силно изкривени, предлагам да си кажем и истината в очите:

Караме печки, не заради великите въртящи моменти на КВ а заради това, че не можем да си позволим друго.

Караме бензинки, защото могат да се газифицират, отново, защото не можем да си позволим друго.

И без да правим анкети, знам, че хората, които карат на бензин са малцинство.
            Моята Алфа е дизел единствено защото така се случи, в никакъв случай не съм търсил дизел, просто колата беше перфектна от където и да я погледнеш

Comment

Пак слагаш "всички" под един знаменател. Това, че ти познаваш 3ма души, които карат на газ, не значи, че всички сме така. Иначе ти отговорих кой ще пусне анкетата - този, който се интересува. А не съм те питал кой се интересува. Има разлика. Мен лично слабо ме вълнува кой с какво си кара колата. Да ара кой с каквото има и квото му е кеф. Вие с нафтите можете и с отработено олио да си карате, ако искате. Ваша си работа.

Не мога да разбера защо българинът е толкова увлечен по плюенето. Тва било боклук, онова било еди какво си. Тези били едикаквиси, пък той винаги е най-хитър и все е взел най-доброто, а другите са балъци И накрая ситуацията все е Хитрата сврака с двата крака...
              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                Пак слагаш "всички" под един знаменател. Това, че ти познаваш 3ма души, които карат на газ, не значи, че всички сме така.
                дори да слагам всички под един знаменател, всяко правило си има изключения- няколко Алфи вървящи само на бензин и всички плюещи по дизелите, без основание

Comment

Моята Алфа е дизел единствено защото така се случи, в никакъв случай не съм търсил дизел, просто колата беше перфектна от където и да я погледнеш
                  Ако беше случил на перфектна бензинова кола сега на бензин ли щеше да я караш или на газ?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Ако беше случил на перфектна бензинова кола сега на бензин ли щеше да я караш или на газ?
                    на бензин, не бих си развалил колата с газ, имаш две горивни системи и двете не работят както трябва.

Comment

на бензин, не бих си развалил колата с газ, имаш две горивни системи и двете не работят както трябва.
                      С риск дискусията да тръгне в посока бензин/газ (какво пък - нали все пак темата е за TS двигателя), ще попитам:

Защо мислиш, че да работи на газ е лошо за двигателя?

Аз мога да аргументирам обратното твърдение.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

С риск дискусията да тръгне в посока бензин/газ (какво пък - нали все пак темата е за TS двигателя), ще попитам:

Защо мислиш, че да работи на газ е лошо за двигателя?

Аз мога да се аргументирам за обратното твърдение.
                        Въобще не мисля така, работата на газ щади повече двигателя, просто не искам да карам на газ кола направена за бензин. Не обичам да доработвам след автомобилните инженери , не искам бутилка в багажника, нито да ми дупчат колата и двигателя

Comment

дори да слагам всички под един знаменател, всяко правило си има изключения- няколко Алфи вървящи само на бензин и всички плюещи по дизелите, без основание
                          И аз като теб моята си я взех, защото беше единственото читаво, което намерих след много търсене. Но съм доволен от избора си. Ако някой си мисли, че ако си вземе например Меган Купе 2ка, или Астра вместо ТС 2.0 и шансът да роди докато се изрязва с нея е по-малък, жестоко се лъже. Просто 2/3 от колите, които се внасят в БГ са пълни кенефи. Който е уцелил читава кола да си я кара с кеф и да си пие биричката спокойно, без значение дали е ЖТД, 2ка ТС, В6, турбо, атмосферен, и т.н. От кола до кола и от човек до човек има голяма разлика. Всичко зависи от състояние, поддръжка,правилна употреба...и от това колата да ти пасва и да се чувстваш добре в нея. ЖТДто може би е по-сполучлив двигател от ТС, особено CF2 и CF3, които вместо да са подобрение и развитие, са тъкмо обратното, все едно се чудят как да прецакат съвсем нещата..но един petrol head е вероятно да предпочете ТС-а, ако е здрав, заради по-специфичното усещане и удоволствие при каране.
                          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Въобще не мисля така, работата на газ щади повече двигателя, просто не искам да карам на газ кола направена за бензин. Не обичам да доработвам след автомобилните инженери , не искам бутилка в багажника, нито да ми дупчат колата и двигателя
                            Накратко - ще се ръководиш от свои чисто субективни съображения.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Накратко - ще се ръководиш от свои чисто субективни съображения.
                              а ти от какви се водиш, аз правя това, което ми харесва

Comment

а ти от какви се водиш, аз правя това, което ми харесва
                                Когато нямам това, което харесвам, аз харесвам това, което имам

Ръководя се от икономически съображения, щом те не влизат в разрез с техническите.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X