Както каза Спечелиста в една друга тема колата ми се подържа където трябва и с каквото трябва.Ако реша да си взема дизел то ще е само ако е нов.Ма надали.Свикнал съм си на бензин.Темата за мене е закачка, имам чудесни приятели с дизелови Алфи.И с 2.0 ТС.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Митът "2.0 туин спарк"...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение...
Направо сте си на изчезване.................леле като се сетя в бараката на сервиза колко блока и глави има от ТС,направо ми става много мило за вас-ентусиазираните собственици на ТС
П.С.Аз не мразя ТС,имал съм един,няма да повторя никога,иначе е хубав мотор,ама да не ти е в къщата
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЛелееее - ти живи ни оплака! Не е чак токова трагично! Ти нали си от хитреците, дето караш яко в саждите ... Нас не ни мисли ... Ние, бензинжиийте, си имаме една лютеница, тя започва от 7200 rpm и т.н. Кеф цена няма, но е кеф да стигнеш до нея ... Печката, кюмюра или както фенски му викате, си е скука, брат ... от 600 - 3600 rpm. Нататъка е опасно, щото може да пренадуе турбото, пък турбото струва колкото 3 мотора твинспарк ... А бе, мъка ...
Мъри, скоро време в БГ ще се появи първия хибрид на ГАЗ, ти ще бъдеш един от привелигированите да се докоснеш до това бижу.Last edited by Доко; d.m.y г., 22:19.
Comment
-
бати!
някой има ли огънче155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
Comment
-
Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщениебати!
някой има ли огънче
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеНе сме толкова малко!
---------- Post added at 02:52 ---------- Previous post was at 02:49 ----------
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеА бе тука едни сажди още тлеят на въглени...Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЛелееее - ти живи ни оплака! Не е чак токова трагично! Ти нали си от хитреците, дето караш яко в саждите ... Нас не ни мисли ... Ние, бензинжиийте, си имаме една лютеница, тя започва от 7200 rpm и т.н. Кеф цена няма, но е кеф да стигнеш до нея ... Печката, кюмюра или както фенски му викате, си е скука, брат ... от 600 - 3600 rpm. Нататъка е опасно, щото може да пренадуе турбото, пък турбото струва колкото 3 мотора твинспарк ... А бе, мъка ...Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеСамо дет турбината струва колкото буталата на ТС-а,ма тва е друг въпрос.ЖТД-то спокойно си влиза в 5500 об. доказване е многократно,един читаво направен дизел,спокойно си върви от 1500 до 5500 об.
Comment
-
Ем той и читаво направен тс си върви на тези обороти.Я дигни 8000 с дизела.Ако монтирам на мойта оборотомер до 12000 и я продам, малоумника със сигурност ще ги вдигне и после - роди тс-а.Ся се сещам за един дет си е монтирал скоростомер до 260 и упорито се пъне да ги вдигне.Дано колата му роди преди главата му да роди.Като са написали 8000 не значи че трябва си карам колата в този режим.Това е семейна кола, не състезателна, а това че някой си мисли че кара спортна си е друг въпрос.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЧе ти пък къде видя 159-ка с читав бензинов мотор?!? Може би само 3.2? Само че данъка му е колкото на 2 жтд-та ... Е, как искаш да се продава ... Пак опираме до конюнктура ...Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеЯвно имаш преки впечатления от 1.8MPi, 1.9JTS и от 2.2JTS ... а забравих да спомена и 1.75Tbi. Явно според теб от тези 4 агрегата нищо не става ... само 3.2 е добър !! Верно ли ?!
---------- Post added at 11:08 ---------- Previous post was at 11:08 ----------
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеСамо деТ турбините са ви консуматив.... ама и тва е друг въпрос.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Сигурно е така, ама за 7-8 години от как се произвежда тази кола надали собственици на въпросните мотори са правили толкова ремонти колкото се правят на спарка.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИ колко от вас карат на бензин, бензиновите си мотори, имате газови моториТака че си карам бензинов мотор. Не е коректно така да обобщаваш и да слагаш всички под един знаменател.
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеДнес на срещата дойдоха повече от десетина коли. TS бяха малцинство, за 2.0 да не говорим. Що не ги карате тия коли като са толкова хубави - това се чудя?При градското каране няма такава опасност за раждане
.
Караме си ги, спокойно
Просто не смятаме, че е необходимо да те информираме за това. BTW досега още не ме е изпреварвало ЖТД
по магистралите, а не съм и "родил"
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеМайбаха поне си има извинение, че струва два куфара пари, а вашето какво е? ТС е по-евтин от ЖТД.Иначе аналогията между Майбаха и Алфите е безпрецедентна...изключая 8С
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеМи нали за това го харесвам бре, като ми се наложи вместо в Надин пращате насам.
Аз също не съм противник на дизела, закачам се с тези които се опитват да ни наклонят пишоците, а това трудно се случва, освен някой да се поопръска малко, нищо страшно.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеАз никога не съм карал на газ и няма и да карамТака че си карам бензинов мотор. Не е коректно така да обобщаваш и да слагаш всички под един знаменател.
. Кой ще я направи? Ако я направя аз ще кажете, че се заяждам
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗначи време е за анкета- колко алфи се карат на газ и колко на бензин. Кой ще я направи? Ако я направя аз ще кажете, че се заяждам
(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
Comment