Първоначално публикувано от Mind_Control
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
"Западните умиротворители 4"
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеОт последната ми работа имам впечатления от работата на австрийци, французи и турци.Начало на работното време8.00,обедна почивка,край на работното време17.00.
Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома. Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.
В Германия тяхното министерство на икономиката се казва М-во на икономиката и технологиите. Тука новият министър Стойнев разправя, че технологичните паркове били излишен разхода на средства.
Другото, което го има в изобилие в Германия е перфектната инфраструктура. Тук се построи една магистрала и веднага са появиха разни умници за които Тракия била само за да могат софиянци да ходят по-комфортно до морето.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНе е така във всички фирми. Познавам много хора, които могат да си купят Ферари, но карат Шкода и инвестират във фирмата си. Няма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари. Трябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА, е те затова седя без работа.И не само че ти забиват ножа в гърба ами и нагласата им е - "да има за единия боб и една ракийка".А на мен не ми се пада до това ниво.
Аз съм разбрал това, че е много важно това даден човек да бъде допуснат до дадена работа.
Оттам нататък като те видят, на какво си способен, всеки ще се стреми да извлече максималната полза от теб, ще ти дадат по-отговорна работа, ще ти вдигнат заплатата и нещата ще се наредят по естествения начин.
А как ще разбере някой какво чиниш, когато си седиш вкъщи?
А и нали знаеш - залудо работи, залудо не стой.
Така мисля аз
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Само дето на 50-се никой не те ще.Тука такива работодатели няма, не знам по софийско как е.Повечето фирми, от нова година насам/понеже от тогава си търся работа/ през 2-3 месеца максимум търсят нови хора за същите позиции.Казвали са ми даже че не могат да ми платят високите степени на квалификация.Или за смешни позиции търсят с висше с поне два езика и бля,бля бля....Два месеца на изпитателен срок и после ако съм работлив щели да ме назначат....Договор след втория месец.Не е трудно да се сетиш за какво иде реч.80% бармани, сервитьорки, разнос на пици, гумаджии ....все неща дето не са ми по специалността.Икато ти кажат че ще работиш в млад и динамичен екип ти става ясна картинката.
По-добре гладен и отпочинал отколкото гладен.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМитак, ти си кадърен човек и като такъв мисля, че трябва да направиш малък компромис с достойнството си и да захванеш някаква работа макар и за по-малко пари.
Аз съм разбрал това, че е много важно това даден човек да бъде допуснат до дадена работа.
Оттам нататък като те видят, на какво си способен, всеки ще се стреми да извлече максималната полза от теб, ще ти дадат по-отговорна работа, ще ти вдигнат заплатата и нещата ще се наредят по естествения начин.
А как ще разбере някой какво чиниш, когато си седиш вкъщи?
А и нали знаеш - залудо работи, залудо не стой.
Така мисля аз
В татковината знания и умения масово не се ценят.
За поговорката, дето споменаваш, попитай примерно един немец какво мисли.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеБраво за мисленето, но за съжаление мнозинството от BG началниците(за мен това не са работодатели), като видят че работиш съвестно, гледат да те натоварят с всичката работа и ако има как, да ти намалят заплащането. Ако проявиш и по-широки компетенции, съвсем ти се катерят по главата, стига да усетят, че не си в стабилно социално положение.
За поговорката, дето споменаваш, попитай примерно един немец какво мисли.Принципно и аз адмирирам мисленето на Димитър, а пък
немците знаеш ли, каква поговорка имат: "Като си толкова умен, къде са ти парите."
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеБраво за мисленето, но за съжаление мнозинството от BG началниците(за мен това не са работодатели), като видят че работиш съвестно, гледат да те натоварят с всичката работа и ако има как, да ти намалят заплащането. Ако проявиш и по-широки компетенции, съвсем ти се катерят по главата, стига да усетят, че не си в стабилно социално положение.
За поговорката, дето споменаваш, попитай примерно един немец какво мисли.
Аз в това отношение явно съм късметлия.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТая поговорка си е моя бре оууууууууПринципно и аз адмирирам мисленето на Димитър, а пък
немците знаеш ли, каква поговорка имат: "Като си толкова умен, къде са ти парите."
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАбе има и свестни работодатели, въпреки, че повечето са такива, каквито ги описваш. То си е и до късмет.
Аз в това отношение явно съм късметлия.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНяма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари.
---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТрябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНе е така във всички фирми. Познавам много хора, които могат да си купят Ферари, но карат Шкода и инвестират във фирмата си. Няма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари. Трябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.
Пазарната икономика умира... Има 100 годишни цикли и в момента сме в края на поредния. Промяната вече е започнала в развития свят.
---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:11 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа, на това се казва експлоатация на труда.
---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------
Високата производителност в повечето случаи не води до повишаване на заетостта. Най-много да доведе до повишаване на заплащането с малко.Lexus IS200
Comment
-
За тези които поне малко разбират руски, съжалявам но на английски такова нищо май не може да се намери http://www.youtube.com/watch?v=xxexXc8IgEoОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение^Шшшшшт!Не вярвайте на руснаците!Те са комунисти - нехора!Ядат малки деца и убиват бебета панди!Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
Comment