Известие

Collapse
No announcement yet.

искам бизнес съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
    доста саркастично изказване на олд скул бе Суси,кажи ти как виждаш нещата аз редовно те чета,да строй момчето пред обредни домове пред гробищата къде да застава?какво показва световното проучване в нета?
    Няма проучване тук.

Най-важното е изборът на място!
    Там трябва да има поток от хора.
    Цветята не са специализиран продукт.
    Трябва да има народ.
    Варинатите са два.
    Или да е централно място или наоколо да има място изискващо покупка на цветя.
    Първият вариант е най-добър.
    Под централно място не разбирай центъра!
    И по кварталите има централни места.
    Цветята изискват специално обслужване.
    Не бива да се разчита на клиширани целуфани и панделки!
    Но пък и не бива да се изстрелваме ценово в небесата.
    Идеята с курса по рисуване е добра, определено е добра.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Аз бих препоръчал да се съсредотоите върху курса по рисуване. Водя децата ми на такъв и гледам, че има интерес като цяло. Ние също сме доволни. Децата също.
      Групички от по 4-5-8 деца, 5 лв на час на дете е при нас. Инвестицията е доста по-малка и нерискова. После, ако потръгне, може да си развиете и другата идея със цветята.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Няма проучване тук.

Най-важното е изборът на място!
        Там трябва да има поток от хора.
        Цветята не са специализиран продукт.
        Трябва да има народ.
        Варинатите са два.
        Или да е централно място или наоколо да има място изискващо покупка на цветя.
        Първият вариант е най-добър.
        Под централно място не разбирай центъра!
        И по кварталите има централни места.
        Цветята изискват специално обслужване.
        Не бива да се разчита на клиширани целуфани и панделки!
        Но пък и не бива да се изстрелваме ценово в небесата.
        Идеята с курса по рисуване е добра, определено е добра.
        естествено че требе да има ора,не знам дали си забелязал ама това е продукт който никога човека който го пазарува не го купува за себе си,мъртвеца нема да да ходи да си поръча венец за погребението нито родилката нито новороденото бебе нито като се натегнеш на некое пиче ще ги вземеш пред нея тя да си ги избере,хората не разбират от цветя пита те четно или нечетно и според случая от което имат повече бройки цветя в магазина от него ти се препоръчва да вземеш много е просто,хората купуват цветята с очите си и според моментното си настроение,на мене любими цветя са ми зюмбюла,кокичето,лалето но аз не съм сноб а снобите искат рози синьо сирене и сьомга за върха на сладоледа,трябва да знае че ще има всякакви изперкали клиенти и хора с пари дето ги е срам да взимат евтиното,аз имам хора клиенти дето ми казва-първо на мене ще ми носиш най хубавото???има па един не му ли покажа че е лимитед едишън серията не можеш д аго очароваш с храна,имам германски грил сосове лимитед едишън в стъклено шише уникални наистина без емулгатори чисти имам чувството че ги взима да показва надписа на шишето на другите сноби,много тънко нещо е търговията,а имам и няколко надутковци дето не му ли продам нещо на двойна цена нема да го купи просто не ще,единият спори с мене че това не било балсамов оцет той бил знаел какво е?тия па точно професорите колко боклуци са изяли с годините от мене.

Comment

А бе каквото и да плямпате...един бизнес,задържи ли се десет години на пазара....след това името започва да работи за него.....истината е много труд, желание и постоянство.......не съм виждал някой след този период да фалира.....може да продаде изгодно, но не и да обяви фалит...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Боби не е така бате,има една дума нарича се дистрибутур,тея хора въздигат една фирма и я зануляват,пускаш някой да върви пред тебе за 1- 2 години той се ощтраква окопитва се напуска и прави това като тебе и ти дърпа клиентите зарежда същтата стока знае от къде я зареждаш ти и ти става конуренция и те занулява,много фирми пропаднаха от това,освен мързел и бързо изхарчените пари от приходите разбира се,най трудното нещо е да създадеш работещ екип почти невъзможно е аз за това съм си сам и ортаци нямам вече.

Comment

Подобни разговори имат за цел не да разубеждават.Понякога човек се интусиазира и взема прибързани решения.Така ще се отрезви и ще направи по обективна преценка на нещата, ще се замисли за евентуалните рискове и решението му ще е по добре обмислено.Ако има нещо което умее и разбира, примерно с курсовете за рисуване нека ги разработи и постепено да вкара и нещо друго в начинанието.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Добре де, колко пък толкова е инвестицията, та го мислите сякаш е крачка към пропастта?!
                sigpic

Comment

и аз казвам да пробват,то не е толкова до инвестицията колкото до време и ще дадат доста от себе си,да стартираш с своя инат и ум и да се раздадеш е доста,после боли от пропиляни надежди,за 6 месеца има хора се скапват не им издържа психиката да се справят да взимат решения и да правят всичко и повече не опитват нищо,при мене пък е едно след друго опитите 1 минута ми е много да взема решение да или не,или скачаш в кяриза или танцуваш румба в кофа това е цари див капитализъм.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    Добре де, колко пък толкова е инвестицията, та го мислите сякаш е крачка към пропастта?!
                    Освежаващ ремонт на помещение 15-20 квадрата /+климатик/, десет кофи с цветя, няколко саксии с цветя, десетина ролки с цветна хартия, десетина ролки с панделки, здрава ножица и дървено сандъче са събиране на пари.

За курса, материали от джъмбо за рисуване и 5-6 масички със столчета.

Пропускам много неща, разбира се.

Напълно прав си, че инвестицията изобщо не е закопаваща.
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                      Освежаващ ремонт на помещение 15-20 квадрата /+климатик/, десет кофи с цветя, няколко саксии с цветя, десетина ролки с цветна хартия, десетина ролки с панделки, здрава ножица и дървено сандъче са събиране на пари.

За курса, материали от джъмбо за рисуване и 5-6 масички със столчета.

Пропускам много неща, разбира се.

Напълно прав си, че инвестицията изобщо не е закопаваща.
                      Пропускаш един основен фактор. В единия случай се захващат с търговия, купуват-продават.Другия вариант е в сферата на занаятите, продават умения и знания.
                      И един съвет от мен, когато се смятат разходи за инвестиция, пишете една графа "непредвидени разходи" и заделете 50% за нея, или ако по предварителни изчисления сте приготвили 10000лв, заделете още 5000 за непредвидени разходи.

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                        Лиги ми потекоха от тия скари! То хубаво, но тук става въпрос за китки в саксии. Далавера ли е или да пием една студена вода?
                        Сега разбирам, защо дребния и среден бизнес в България не върви... Как ще питаш по форумите далавера ли било или не?

За да стигнеш до това заключение, трябва да си скъсаш задника няколко месеца да проучаваш пазара. Ако те мързи има консултанти, които ще ти изготвят подробен доклад на базата, на който да вземеш решение. Няма да е евтино обаче, но със сигурност ще е по- добре за теб, вместо да изипеш едни пари и да се чудиш, ще стане или не.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          Пропускаш един основен фактор. В единия случай се захващат с търговия, купуват-продават.Другия вариант е в сферата на занаятите, продават умения и знания.
                          И един съвет от мен, когато се смятат разходи за инвестиция, пишете една графа "непредвидени разходи" и заделете 50% за нея, или ако по предварителни изчисления сте приготвили 10000лв, заделете още 5000 за непредвидени разходи.
                          Разбира се, аз написах, че пропускам доста неща.
                          К.М.

Comment

Темата я пуснах защото с жена ми сме на различни мнения и искаме да чуем други гледни точки.
                            Аз не съм много за идеята.Имам си прилична работа по специалността.А половинката вече цяло лято от както завърши магистратура не може да си намери работа и все за бизнес мисли.
                            Затова и ме изнуди да пиша тук.

Comment

За втори път се съгласявам със сускроффа
                              Човека знае явно за какво иде реч.....
                              Било истина, или не, това е положението

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Че аз година и половина не мога си намеря работа, тя едвам 2-3 месеца не може да изтрай.Ако заплащането ти е прилично нека обмисли нещата да не бърза.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X