Известие

Collapse
No announcement yet.

фолио

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Облепянето на половината кола наистина е малко грозно. Това повлия от части за свалянето на фолиото от предната ми кола.
    Готино ще е да се облепи цялата кола (без челното стъкло ест.) с ниска степен затъмненост 60% например. Хем се получава загадъчно сив отенък, хем си получаваш УВ защитата.

Нещо такова:

Тъпото е, че забравяш за Гърция, а и в Бг си е риск.

п.п. Абе, как познахте, че колегата от първия пост говори за фолио за стъкла, а не за цялостно облепяне например?
    Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Не знам защо решихте (една част), че повода да се постави фолио е единствено естетичен. Аз поставих фолио заради свойствата, които притежава. Колата е с изцяло черен салон включително таван (100%). Имам и малък син на 1 година който стой завързан на детското столче и когато блесне слънце беше мрънкане ... и то с право. Първото лято пътуването особено по магистралата беше Ужас ... без значение на колко настроя климатроника.
      Поставих 90% на задните стъкла и багажника и прозрачно само с УВ защита (защитата е около 30/40% ако не се лъжа). Няма да си кривя душата колата ми харесва повече с фолио.
      Вероятно на някого това наистина пречи но според мен е за предпочитане вместо колегите които поставят тениски, кърпи, парцали а някой стигат и до крайност .... на път за морето тази година един водач на Волво беше си поставил слънчобрана (онези лъскави платна които предпазват таблото от изгаряне но на паркинга) на неговото шофьорско стъкло та чак до част от задното!
      п.п. Има толкова много други МПС-та, през които не можете да виждате камиони, рейсове, товарни бусове, баничарки и др. Както беше казал един колега спазването на дистанция е решението.
      п.п.п. Виж за затъмнените задни светлини обаче съм твърдо Против. Макар че има фолио специално за тази цел се съмнявам че всички ползват него.
      Избери Твоят ... SOUND
      https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

Имам усещането, че за да си сложи някой фолио, не е добре с нервите или по-точно е голям комплексар.

През лятото, когато слънчевите лъчи греят най-силно, слънцето се намира високо горе и те падат върху покрива на колата, а не вържу стъклата - когато падат върху стъклата, те са под ъгъл и светят, но не греят.

Вместо да си загрозявате колите и да пречите на ходата си купете подходящите очила и си оправете климатичната система в колите.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Е това не съм го очаквал от теб,явно не ти се налага да караш в жегите и нямаш малки деца,друга песен ще пееш тогава.
          Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
            Е това не съм го очаквал от теб,явно не ти се налага да караш в жегите и нямаш малки деца,друга песен ще пееш тогава.
            Децата ми, когато са били малки, съм карал с Жигулитата и Ладите и сега нищо им няма - и двете са умни и интелигентни хора с висше образование.
            sigpic

Comment

Мда, съвременното поколение е слабовато, това с климатиците и особено с фолиото е пресилено - като гледам в Гърция що народ кара без фолио, та и без климатик има, би трябвало да са изпукали.....Наистина е смешновато
              Но пък всеки си има мнение наистина.В интерес на истината ако фолиото е по слабо е добре, но тия тъмните са отврат.Но и на 156 примерно стъклата не са напълно бели.
              Last edited by fred; d.m.y г., 23:46.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Не ми се спори,смешно е да се правите на некви съдници,кое било селско,
                чалгаджийско и пернишко.
                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
                  Не ми се спори,смешно е да се правите на некви съдници,кое било селско,
                  чалгаджийско и пернишко.
                  Никой не ви съди, но се замислете върху тази грозна безмислица - нефабричното тониране на стъклата.
                  sigpic

Comment

Мда

---------- Post added at 02:47 ---------- Previous post was at 02:46 ----------

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
                    ..

п.п. Абе, как познахте, че колегата от първия пост говори за фолио за стъкла, а не за цялостно облепяне например?
                    Ами той не реагира, може и за колата да става дума
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Абе всеки човек гледа да си създаде комфорт и лично мен не ме бърка какво ще си лепи човек стига да си кара културно... Фабричното затъмняване на мерцедес което си е баш огледално черно на задните врати и багажника да не би да е по-малко морално от нефабричното затъмняване? А за климатика да не отвяраме тема. Това несъмнено си е огромен лукс, разбира се всички се отраснали без него и нищо ни няма ама като минеш от кола със на кола без няма как да не забележиш че на светофарите се потиш, сващаш се от течението (то и от климатика може ама климатика може да си го намалиш/спреш) и да не говорим извън града колко по-шумно е на отворени джамеци

Comment

Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщение
                        Абе всеки човек гледа да си създаде комфорт и лично мен не ме бърка какво ще си лепи човек стига да си кара културно... Фабричното затъмняване на мерцедес което си е баш огледално черно на задните врати и багажника да не би да е по-малко морално от нефабричното затъмняване? А за климатика да не отвяраме тема. Това несъмнено си е огромен лукс, разбира се всички се отраснали без него и нищо ни няма ама като минеш от кола със на кола без няма как да не забележиш че на светофарите се потиш, сващаш се от течението (то и от климатика може ама климатика може да си го намалиш/спреш) и да не говорим извън града колко по-шумно е на отворени джамеци
                        Недей да компенсираш неизправността на климатичната ти инсталация с разни грозновати стъкла, променящи целия фейс на колата, превръщайки я в недоразучение - да не говорим пак, че пречиш на безопасността на движението, което за мен е по-важно.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Имам усещането, че за да си сложи някой фолио, не е добре с нервите или по-точно е голям комплексар.

През лятото, когато слънчевите лъчи греят най-силно, слънцето се намира високо горе и те падат върху покрива на колата, а не вържу стъклата - когато падат върху стъклата, те са под ъгъл и светят, но не греят.

Вместо да си загрозявате колите и да пречите на ходата си купете подходящите очила и си оправете климатичната система в колите.
                          Значи всеки не съгласен с ТЕБ е комплексар или чалгаджия а и вероятно има проблем с нервите ... и вероятно поне едно от трите ще има. Все пак живеем в България.
                          За разлика от теб аз може да не споделям твоето мнение НО го приемам и не ти обяснявам колко си .... или колко не си ... и как на калпав моряк водораслите пречат. Не, не ти обяснявам, защото наистина и вероятно затъмнените прозорци на останалите коли ТИ пречат. В интерес на истината и на мен ми се е случвало.
                          Относно лятното слънце греене и разбирането ти за него ще ти задам няколко въпроса, на който сам да си отговориш:
                          1. Според теб през лятото всеки не подвижен (и не само) предмет няма да има сянка защото слънцето няма да го огрява от страни (най просто казано) а само отгоре (т.е. през лятото слънчевите часовници не работят);
                          2. Слънцето през лятото не изгрява от изток и не залязва на запад иначе все в един момент ще се ти се окаже от едната страна:
                          3. По тази логика лятото и щорите на домашните прозорци са напълно безсмислени .... хайде пердетата пречат на съседите да не зяпат затова в тях има смисъл.
                          Много си прав за ъгъла на падане на слънчевите лъчи през лятото, той е по малък!
                          Само за сведение: http://www.shtrakov.net/RET/Lect_03.pdf
                          п.п. Не ми се влиза в дилеми и излишни спорове аз имам мой потребности ти твой и всеки си ги задоволява. За съжаление (искрен съм) моите потребности пречат на теб и на хора като теб! Просто понякога така се получава.
                          Поздрави!
                          Избери Твоят ... SOUND
                          https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

Инженерите на колите са измислели, че трябва да работи климатизацията на колата, тонирали са по подходящ начин стъклата и няма нужда от други намеси - всичко друго са ваши кичозни фантасмагории, загрозаващи колите и пречещи на останалите.
                            Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:31.
                            sigpic

Comment

Начетох се на простотии за добро утро... Аз като нямам един квадратен милиметър фолио, как не съм получил топлинен удар някъде? Направо се чудя как още съм жив, след като съм пътувал стотици километри с кола без климатик... Иронията е, че най-много слънчеви лъчи минават през стъклото с най-голяма площ, което е предното. Което няма как да налепите. Не мога да си обясня под какъв ъгъл трябва да пече това слънце, че да пречи чак толкова в купето. Още повече, че на съвременните коли стъклата са леко тонирани и е помислено за това. При мен като работи климатика жега не се усеща, слънцето само свети. А като толкова ми пречи светлината си слагам слънчевите очила и продължавам. Човек като ви чете ще се зачуди как въобще успяват да шофират в страните, в които такива своеволия по колите са забранени...

Comment

Мръсни долни чалгарски комплексарчета които се правят на интересни с малките си деца,марш веднага на ладичката да си калявате децата.Или както казва Старухата с децата с висше,къде се бутате с глупавите си деца в затъмените автомобили?Като не са ви изправни климатиците....ай сиктир.
                                Отправям апел към инжинерите и продавачите на фолиое,спрете да затъмнявате стъклата,децата ни ще станат комплексарчета с основно образование които не ги е пекло слънцето.
                                Отивам да махам фолиото и всичките си автомобили,не искам да съм като вас,искам да съм като старухата децата ми да израстнат без фолио и да са с висше.
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X