Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Има ли голяма разлика м/у температурата на тръбите и на радиаторите на парното?
    Има ли зони с по-ниска температура по радиаторите?
    Помощните средства са полезни, но в много от случаите недостига на топлина от парно се дължи на запушени радиатори.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

И на мен на там ми тръгна мисленето. За да не се справят радиаторите на парното има някакъв проблем. Аз вкъщи ако държа винтилите на радиаторите отворени на макс трябва гол да ходя. Проучи проблема с парното и действай там, а не набивай пари в друг вид отопление. По-евтино и по-ефикасно от централно парно няма.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Венци направи си изолацията външна и вътрешна в стаята която ще отопляваш и ще зимувате и врати и прозорци хубава дограма пода ако е ламинат от долу има термо подложка под ламината,първо това после го мисли за отопление и с свещ можеш да затоплиш помещение ако е изолирано верваи ми,много хора разчитат на съседите си те са с спряно парно и те нямат изолация или че няма да вее вятър вътре и студ,не го ли направиш пак ще си на студено разликата в градусите ще е голяма от това което искаш,съответно лятото с климатик пак ще ти е по-добре с изолацията.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          SEX...е най бързото отопление, за теб и твойта приятелка....след това като се пръкнат децата ще го мислилиш пак))
          Това мисля ,че е правилният отговор.
          Евала Боби, винаги успяваш да ме накараш да се усмихна.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
            Това мисля ,че е правилният отговор.
            Евала Боби, винаги успяваш да ме накараш да се усмихна.
            Има и недостатък - требе си к*р
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
              Венци направи си изолацията външна и вътрешна в стаята която ще отопляваш и ще зимувате и врати и прозорци хубава дограма пода ако е ламинат от долу има термо подложка под ламината,първо това после го мисли за отопление и с свещ можеш да затоплиш помещение ако е изолирано верваи ми,много хора разчитат на съседите си те са с спряно парно и те нямат изолация или че няма да вее вятър вътре и студ,не го ли направиш пак ще си на студено разликата в градусите ще е голяма от това което искаш,съответно лятото с климатик пак ще ти е по-добре с изолацията.
              Батка той сигурно е под наем, няма сега ремонти да прави.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

да не се сетих за това,да търси квартира с изброените екстри тогава

Comment

да не се сетих за това,да търси квартира с изброените екстри тогава
                  Да ! С изолация, работещо парно , нисък етаж и к*р

По мои наблюдения най-бързо сгряват тия старите със стъклените нагреватели. Недостатъка им е дизайна и светенето на нагревателите в тъмното.

На второ място слагам въздушните радиатори , като посоченият от колегата. малко по-бавно загряват, но до 5-10 минути се справят.
                  С духалките нещо съм скаран. Може да има наистина съвестни, изпълняващи зададените си функции духалки, ама още не съм виждал такива. Все са едни или маломощни, та само духат или бръмчат....
                  Ама какво ли да очакваш от нещо с такова име!
                  Ако държиш само на бързото затопляне, най-лесното е да вземеш два сешоара по 2 000 вата. Аз така правех в Гърция. Затопляха квартирата само за две-три минути. На петата можеш да ходиш гол.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Да ! С изолация, работещо парно , нисък етаж и к*р

По мои наблюдения най-бързо сгряват тия старите със стъклените нагреватели. Недостатъка им е дизайна и светенето на нагревателите в тъмното.

На второ място слагам въздушните радиатори , като посоченият от колегата. малко по-бавно загряват, но до 5-10 минути се справят.
                    С духалките нещо съм скаран. Може да има наистина съвестни, изпълняващи зададените си функции духалки, ама още не съм виждал такива. Все са едни или маломощни, та само духат или бръмчат....
                    Ама какво ли да очакваш от нещо с такова име!
                    Ако държиш само на бързото затопляне, най-лесното е да вземеш два сешоара по 2 000 вата. Аз така правех в Гърция. Затопляха квартирата само за две-три минути. На петата можеш да ходиш гол.
                    Тука със сешоари няма да стане. Не сме Гърция, която има средногодишна температура + 7 градуса в сравнение със София.
                    Alfa 155 2.0TS 8V '93
                    sigpic
                    VW LADAVAGEN '81
                    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                      Тука със сешоари няма да стане. Не сме Гърция, която има средногодишна температура + 7 градуса в сравнение със София.
                      Ти първо пробвай!!!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

добре де Мордохи ти си техничар я ми кажи ако имаш казан подобен за ракия и нагряваш вода в него с газов котлон за по-евтино то ще я нагрее и с една помпа да праща гореща вода по стаите -парното нема ли да стане,газовият котлон има жестоко капеде и ако не е до тебе няма да ти мерише и изпарения конденз по стъклата,то кво тит рябва да си направиш парно един газов котлон маркучи да държат на топлата вода помпа да циркулира водата и парно неква коруба да влиза водата в него и да излиза да се връща пак в казана,това е принципа на парното,по селата съм виждал подобно нещо топлещо се от печка на дърва.

Comment

добре де Мордохи ти си техничар я ми кажи ако имаш казан подобен за ракия и нагряваш вода в него с газов котлон за по-евтино то ще я нагрее и с една помпа да праща гореща вода по стаите -парното нема ли да стане,газовият котлон има жестоко капеде и ако не е до тебе няма да ти мерише и изпарения конденз по стъклата,то кво тит рябва да си направиш парно един газов котлон маркучи да държат на топлата вода помпа да циркулира водата и парно неква коруба да влиза водата в него и да излиза да се връща пак в казана,това е принципа на парното,по селата съм виждал подобно нещо топлещо се от печка на дърва.
                          Като видиш колко топлина излита през комина докато грееш водата в казана, ще разбереш, че КПД-то на системата отива на кино.
                          Едно е да грееш директно въздуха в помещението, съвсем друго е да грееш вода и да я въртиш по тръбите.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Като видиш колко топлина излита през комина докато грееш водата в казана, ще разбереш, че КПД-то на системата отива на кино.
                            Едно е да грееш директно въздуха в помещението, съвсем друго е да грееш вода и да я въртиш по тръбите.
                            Те хората за това са направили котли ... ако са читави почти нищо не излиза през комина.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Те хората за това са направили котли ... ако са читави почти нищо не излиза през комина.
                              Досега не съм виждал котел на който температурата на изходящите газове да е същата като на нагрявания флуид. А това означава, че КПД то на такава система е по-ниско от това на директното греене на въздуха.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

тия адакс излизат като цена за закупуване колкото за климатик, а са си духалки - харчат и топлят като такива.
                                ако си поставиш климатик обаче, топлофикация за какво ти е.
                                не се занимавай с глупости ами отнасяй едно делонги.
                                ПП
                                когато почне зимния сезон ще ги напускат на промоции.
                                точка

Comment

Working...
                                X