Известие

Collapse
No announcement yet.

Газ от лукойл - повече не.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газ от лукойл - повече не.

Накратко - онзи ден трябваше да се ходи до Бургас. С моята госпожица (тази от подписа) на отиване даде разход 10/100 газ при стабилно каране според възможностите й. На връщане, за пореден път се наложи да сипя от лукойл, тъй като не познавам града и не знам къде са другите бензинджийници. На връщане даде разход 14/100. така стабилно пълнят нещо в бутилките, което не е пропан-бутан, че лошо може да му стане на човек, едва се прибрах.

Та, газ от тези, не сипвайте, ще си спестите много ядове.

Аз също не сипвам газ от Лукойл. Веднъж ми се наложи да сипя от Лукойл в Пазарджик и колата почна да придърпва на ниски обороти. Карах даже 2 дни на бензин, за да видя дали е от газта или си е от колата, за да знам на какъв майстор да я карам. В един момент почнах да си внушавам, че и на бензин придърпва едва ли не. Накрая сипах газ от друга верига и спря всякакво придърпване.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Разхода на връщане от морето винаги ми е по голям, не съм геодезист, но мисля,че се дължи на наклона на магистралата, на връщане се катерим повече.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
        Накратко - онзи ден трябваше да се ходи до Бургас. С моята госпожица (тази от подписа) на отиване даде разход 10/100 газ при стабилно каране според възможностите й. На връщане, за пореден път се наложи да сипя от лукойл, тъй като не познавам града и не знам къде са другите бензинджийници. На връщане даде разход 14/100. така стабилно пълнят нещо в бутилките, което не е пропан-бутан, че лошо може да му стане на човек, едва се прибрах.

Та, газ от тези, не сипвайте, ще си спестите много ядове.
        От кой Лукойл зареди колега? Този на изхода на града към магистралата ли? Да знаете, че там само табелите са Лукойлски.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първо - разход може да смяташ на едно зареждане, ама не и на газ. Второ +1 за наклона.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Разхода на връщане от морето винаги ми е по голям, не съм геодезист, но мисля,че се дължи на наклона на магистралата, на връщане се катерим повече.
            Да и деривацията е над 600 метра.
            Но има нещо още по- гадно.
            Това е насрещният вятър.
            Нормално у нас духа западен вятър и в посока морето е попътен, а на връщане насрещен.
            Съпротивлението с нарастване на скоростта нараства в квадратична прогресия и за това при скорости над 100 км/ч влияе сериозно на разхода.

А дума да няма, че в лукойл слагат всякакви боклуци, от мазут до бензоли в газта
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ето и нагледно ситуацията с деривацията:

На отиване (идване де) катериш 482м, а се спускаш 669м. На връщане - обратното. Като сложиш и другите фактори - кофти газ, различно налягане в колонкат и насрещен вятър и ето ти ги +4л. отгоре на връщане.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Първо - разход може да смяташ на едно зареждане, ама не и на газ. Второ +1 за наклона.
                И защо да не можеш да смяташ разхода на газ?
                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                  И защо да не можеш да смяташ разхода на газ?
                  Заради различното налягане на колонките, както и заради голямата разлика в качеството на газта при различните търговци. Ето пример една проста газова кола на извънградско, при еднакъв стил на каране (до 90-100 км/ч) каква разлика в разхода дава (гледай само зарежданията от извнградско).
                  http://www.spritmonitor.de/en/detail/436077.html

Необходими са повече зареждания, за да придобиеш представа за средния разход.
                  Last edited by b_angelov; d.m.y г., 09:52.

Comment

какво с еполучава при мене,всеки път когато сипя газ извън София ми шибват въздух зверски или друга мешилка,аз съм на мнение че всички бензиностанции са наредени определени колконки,до сега само на Ромпетрол съм доволен извън София,та за Лукоила,нашият в ма 4 сипвам и отивам от Младост до Самоков и въртя там отиване и връщане нагоре-надоу ми дава 13 литра газ?разстояние от 120 км и тръгни спри и въртене?мисля че не е много изобщо а е реално все пак съм с 16 цола и кола натоварена с мене само минава 1.500 кг,в град Стамбоилиски сипвах газ преди 2 седмици и е драма направо за 80 км по магистралата на прибиране към София газтта остана на 2 лампички зелени?шибат въздух като откачени кой квото ще да ми говори и въздуха ебава евро сондите и ти показва грешно уж има налягане в бутилката има газ отчита а то е въздух,трябва да кажа че с лукоил по магистрала с настпване над с 140/150 км не ми дава над 10/100 газ,в Казанлък пролетта се бях потресъл на 30 литова бутилка ми сипа 27.300 и му казах да спре пистолета не изключи това е при топло време,на лукоила при топло време ми събира 21 до 24 литра и пистолета изключва,гледайте нивото на газовата колонка под 8 атмосфери ли е не сипваш,а тия по провинцията нема и кой да ги проверява,направих си сметка за газов котлон и го премерих на кантара в склада и го занесох да го пълнят сипа ми до горе и вика кажи на касата че е за 9 лева газ,отивам и плащам,прибирам се и виждам че за 9 лева са ми сипали 3.050 кг газ,и обръщам 6 литра по 0.550 гр газ и се получава нагледно че са ми сипали некъде 5.600 литра газ като тегло което обърнато в пари би трябвало да е около 7 лева някъде?а честито...ГАЗКОМ е газаджийницата в младост 3,предполагам че с колите ни не е по-различно.

Comment

е как влияе налягането на колонката като пропан-бутана е в течно състояние. на колонката все пак пише литра.
                      далаверата е в съотношението на 2-та газа.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        е как влияе налягането на колонката като пропан-бутана е в течно състояние. на колонката все пак пише литра.
                        +1

.... в съчетание с денивелацията и насрещния вятър.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Някой да е пробвал случайно примеси към пропан-бутана и с други газове като хелий и водород.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Виждал съм как принудително изпускат газова бутилка на един Зил, защото поради проблем в колонката, наблъскала само въздух. Може и да е свършила газта в цистерната, незнам.
                            Не се позаинтересовах обаче дали колонката е отчела някакви литри при това положение.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              И аз мисля, че налягането на колонката влияе на времето, за което ще ти се напълни бутилката, а не на реалния обем газ, който ти сипват, защото той се измерва от самата колонка. Ако сипеш 30 литра са си 30 литра, без значение с какво налягане са ти ги сипали.
                              За денивелацията обаче мисля, че влияе в много малка степен, защото Пазарджик е на 205 метра надморска височина. Бургас - на 5 примерно. 200 метра разлика във височината за близо 300 км. е по-малко от 1 метър височина на километър разстояние и според мен това влияе на разхода пренебрежимо малко. Вятърът в България наистина е 80% от запад на изток и това може би има по-голямо значение, но за да има 40% разлика в разхода, това значи само едно - има голяма разлика в горивата. При мен се усеща и по мощността на колата. Затова и не зареждам на газстанциите, които зареждат от Лукойл. Такива със сигурност са ОМВ и Еко. С лукойлската газ едни 15 коня отиват на кино.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                              X