Известие

Collapse
No announcement yet.

Газ от лукойл - повече не.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми преди време водих един подобен спор и се оказа че не съм в час.На времето имаше автомобилна, битова и промишлена газ със съответните примеси и пропорции пропан-бутан.Отделно зимна и лятна.Имал съм възможност да карам автомобилна газ и разхода е чувствително по-малък.Това някъде около 90-година.Жигулата събираше 60 литра газ и минавах 530 - 550км.3-4 пъти заредих автомобилна газ и стигнах до 700 км.Ся не ми се разказват подробности.Обаче сега вече нямало такива разновидности на газта всичко е едно, доколкото разбрах битова газ.И освен това не подлежи на проверка на качеството, както бензина примерно могат да го проверят във всеки един момент.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

От лукой не съм чак толкова недоволен, но от омв нямам думи.
      Лукойл-16/100
      Еко, Ромпетрол-15/100
      ОМВ - 19.5/100
      Това е разхода с що годе еднакво каране в София на 2.0ТС. На ОМВ направих грешката само един път да заредя,на другите зареждам постоянно и все е толкова. Тия 4 литра отгоре с газта на ОМВ като ми излизат 5 кинта повече на 100км, за 1 година са няколкостотин лева. Аз парите не ги намирам на улицата - никога, ама никога повече ОМВ.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Изчетох всички постове, колеги, но едно не разбрах. Като заредя на лукойл на изхода за магистралата в Бургас, как да съм сигурен, че пълна бутилка (42л) ще ме закара до друга бензиностанция с този безумен разход? Карах и на отиване, и на връщане със 110 км/ч. Да не говорим, че преди два месеца трябваше да ходя до Велико Търново, с пълна бутилка, отново 42л, отидох и се прибрах, през Шипка - общо 480 км. С газ от Ромпетрол. Ама като не познавам Бургас, къде да отидя, да сипя? Плюс това повечето от формулите които писахте, не ги разбрах. Литър газ трябва да си е литър газ.

Comment

Вариант 1: Като свърши газта превключваш на бензин до следващата най-близка газстанция;
          Вариант 2: Отбиваш 8.5км в Чирпан да дозаредиш (пак на Лукойл)
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
            Изчетох всички постове, колеги, но едно не разбрах. Като заредя на лукойл на изхода за магистралата в Бургас, как да съм сигурен, че пълна бутилка (42л) ще ме закара до друга бензиностанция с този безумен разход? Карах и на отиване, и на връщане със 110 км/ч. Да не говорим, че преди два месеца трябваше да ходя до Велико Търново, с пълна бутилка, отново 42л, отидох и се прибрах, през Шипка - общо 480 км. С газ от Ромпетрол. Ама като не познавам Бургас, къде да отидя, да сипя? Плюс това повечето от формулите които писахте, не ги разбрах. Литър газ трябва да си е литър газ.
            Ти па нивомер нямаш ли, той и да ти вкара въздух не отчита.Тогава оспорваш.Не знам дали помага обаче.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
              @Doomguy
              OMV НЕ зареждат от Лукоил а от Газтрейд .
              И си личи, че е така.

---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:55 ----------

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Не знам кой от къде зарежда колега, подведох се по този пост -
              Да, написал съм го двусмислено. Извинявам се. Имах предвид, че ОМВ и Еко НЕ зареждат от Лукойл и затова сипвам там. С НЕлукойлска газ колата ми върви по-добре и сигурно харчи по-малко.

---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 01:01 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
              Лукойл-16/100
              Еко, Ромпетрол-15/100
              ОМВ - 19.5/100
              Това е разхода с що годе еднакво каране в София на 2.0ТС. На ОМВ направих грешката само един път да заредя,на другите зареждам постоянно и все е толкова. Тия 4 литра отгоре с газта на ОМВ като ми излизат 5 кинта повече на 100км, за 1 година са няколкостотин лева. Аз парите не ги намирам на улицата - никога, ама никога повече ОМВ.
              На ОМВ и Еко газта е една и съща. Не си прави изводи от едно зареждане.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Да ОМВ зареждат бензин от Лукойл ама газ от другате..малко нелогично звучи .....всички освен ромпетрол и еко зареждат от лукойл..а бензиностанциите на лукойл повечето са на франчайз ...така че в нашата мила държава нормално е да е различно качеството щом се управляват от различни хора...
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

И на мен ми даде 1л. повече на връщане от Бургас , но ми направи впечатление , че катеренето е повече и за това разхода ми е бил по-голям.На лукойл съм сипвал точно два пъти и ми даде по-голям разход , а след като видях какви боклуци има в нафтата на омв и там не сипвам.
                  АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                  http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Така като гледам всички разбирате по много та да ви кажа аз пък ако не съм прав ме поправете.Газта на всяка бензиностанция е различна в което може да се убедите само по миризмата.Следващото е катозаредите на Еко да речем и отивате да настроите газовата,в следващия момент зареждате на друга верига и какво става.Газта различна и почва да харчи повече.
                    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                      Така като гледам всички разбирате по много та да ви кажа аз пък ако не съм прав ме поправете.Газта на всяка бензиностанция е различна в което може да се убедите само по миризмата.Следващото е катозаредите на Еко да речем и отивате да настроите газовата,в следващия момент зареждате на друга верига и какво става.Газта различна и почва да харчи повече.
                      Пропан- бутана няма миризма, добавя се допълнително етилмеркаптан- за да се откриват лесно евентуални течове
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

При положение, че у нас на газ се кара активно от близо 30 години и потребителите на това гориво стават все повече и повече, това да няма все още установени правила и методи за контрол на качеството на синьото гориво си го обяснявам единствено с наличието на действаща от години сериозна престъпна схема.

Докога трябва да търпим този пладнешки бандитизъм?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Това ми прилича на призив за революция , уж го бъркат според сезоните, не знам като цена на двата газа как стоят нещата
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Това ми прилича на призив за революция , уж го бъркат според сезоните, не знам като цена на двата газа как стоят нещата
                            Чак революция - не, но не сме се организирали, не сме осъдили държавата за подобно безхаберно или преднамерено поведение.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Лукойл-16/100
                              Еко, Ромпетрол-15/100
                              ОМВ - 19.5/100
                              ако от ОМВ немаш думи колега сипи си на боговете на икономията ШЕЛ там ще онемееш ще видиш тавана на мешилката и сгъстеният въздух,мерило за газ станциите са такситата,те въртят най много километри и са отворени на наредени колонки и километри,видиш ли таксита да атакуват газ станция ти си.

Comment

Аз пък си сипвам на Газтрейда на Цариградско поне има 7ст. отстъпка на литър и спрях да зареждам от Екото на 4ти км., поради простата причина, че на едно зареждане там спря цистерна на Газтрейд за зарежда бензиностанцията а там отсъпката е таван 3 ст., но поне с очите си видях от де иде газта. Хахаха луда работа с тая динозавърска пръдня.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X