По-добре дизел отколкото пръдня.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Газ от лукойл - повече не.
Collapse
X
-
Не само качеството, количеството няма кой да проверява... Принципно задължението е на метрологичен надзор да минава изневиделица и с калибрирана мярка да замери колонките. Във Варна обаче знам че доскоро нямаха мярка, пък и май вече нямат лиценз за да мерят с еталон. Поради което ходят да проверяват с оторизирана фирма. На фирмата обаче трябва да и се плаща, от което следва, че правят най-много една планова проверка годишно. Другото е, че тия от метрологията и бензинаджиите се знаят от по 20 години и е ясно колко се проверява...
Сега една тайна - това дето спираш газаджията когато започне да зарежда бавно е огромна грешкаКогато зарежда бавно , при износен потокомер/дебитомер увеличава значително грешката при отчитане, но в техен ущърб. Колкото по-бавно - толкова повече се увеличава грешката. Таксиджиите го знаят това и си стягат крана за пълнене...
Газаджиите от своя страна са инструктиране при намаляне скороста на пълнене да закръглят и спират зареждането.. Аз съм го установил емпирично, потвърдено милион пъти на всички видове колонки
Въобще моят съвет е - изберете си място където колата ви дава добър разход и не го сменяйте... Когато сте из страната - зареждайте на малки газостанции - там хората треперят за всеки клиент и не си позволяват да си "наточват" колонките... много
Когато обектът е на голяма верига с управител, обикновено управителят разиграва комбинации с шофьорите на цистерните и наточва колонките максимално за да си разделят икономията... Но като цяло - има нивомерна система, има камери, има още два метода на отчитане на количеството получена и продадена газ, така че злоупотребите вече са доста по-малко от година и половина насам... Много по-малко отколкото ви се струва... Единствено вече си играят с качеството на сместа, затова съветът ми от по-горе - където ви върви колата и харчи нормално - не сменяйте...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТо с водомерите и електромерите същата работа.Ама като кажат метрологията ги е проверила...
Comment
-
Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщениеДобре, тогава директен въпрос към бургазлии: къде да сипя газ в града ви?
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...46.79,,0,-1.74
Другото по път от центъра, или от Созопол - също е Ромпетрол, но снимката в гоогле е стара:
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...7,,0,1.46&z=15
Comment
-
Аз съм с 34 литрова бутилка, на 80% пълнене ми събира 27,5-28 литра. Цяла година карам на газ вече 25.000 км и винаги това ми е било максимума на полезния обем.
Освен в България, където бутилката ми много пъти е побирала и до 31-32 литраУсмихвам се, плащам си ама аз си знам...
15% чиста горница са си за "бизнесмена". Халал да са му ама не е приятно да те лъжат, а ти нищо да не можеш да направиш. Мен даже не ми е толкова за цената или за литрите ами за качеството! Същото е и с другите горива. Минаваш границата, зареждаш и колата ти се съживява. Стигам до там, че когато изляза зареждам отново бензин и газ, закачам лаптопа и си правя нова корекция за "новите горива".145 QV Selespeed
GTV 2.0 TS ´01
Comment
-
Първоначално публикувано от 145selespeed Покажи съобщениеАз съм с 34 литрова бутилка, на 80% пълнене ми събира 27,5-28 литра. Цяла година карам на газ вече 25.000 км и винаги това ми е било максимума на полезния обем.
Освен в България, където бутилката ми много пъти е побирала и до 31-32 литраУсмихвам се, плащам си ама аз си знам...
15% чиста горница са си за "бизнесмена". Халал да са му ама не е приятно да те лъжат, а ти нищо да не можеш да направиш. Мен даже не ми е толкова за цената или за литрите ами за качеството! Същото е и с другите горива. Минаваш границата, зареждаш и колата ти се съживява. Стигам до там, че когато изляза зареждам отново бензин и газ, закачам лаптопа и си правя нова корекция за "новите горива".Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщениеДобре, тогава директен въпрос към бургазлии: къде да сипя газ в града ви?
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеИ си плащаш, като поп викаш? Може ли да ти дам сметката ми, да ми превеждаш по 10 лв. месечно?145 QV Selespeed
GTV 2.0 TS ´01
Comment
-
Първоначално публикувано от harpiata Покажи съобщениеАко познаваш града да те упътя към едно много убаво местенце за пълнене.От няколкото ,на които съм пълнил Дедрата там се представят най-добре,пък и е най-евтина(май)1,23 капнах тази сутрин.Казва се INS&DEGA една червена на цвят бензиностанцийка в кв.Лазур почти до стадиона
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...13.58,,0,-0.37
Comment
-
Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщениеДнес ви послушах и сипах газ в Ромпетрол. Първо се оказа, че бутлката ми не е 42л, а 36 и второ - колата даде разход 9.5/100 при постоянна скорост от 120 км/ч.
Благодаря за съветите.
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеТози разход в посока Бургас - Пазарджик ли е?
Comment
Comment