Известие

Collapse
No announcement yet.

Газ от лукойл - повече не.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По-добре дизел отколкото пръдня.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не само качеството, количеството няма кой да проверява... Принципно задължението е на метрологичен надзор да минава изневиделица и с калибрирана мярка да замери колонките. Във Варна обаче знам че доскоро нямаха мярка, пък и май вече нямат лиценз за да мерят с еталон. Поради което ходят да проверяват с оторизирана фирма. На фирмата обаче трябва да и се плаща, от което следва, че правят най-много една планова проверка годишно. Другото е, че тия от метрологията и бензинаджиите се знаят от по 20 години и е ясно колко се проверява...

Сега една тайна - това дето спираш газаджията когато започне да зарежда бавно е огромна грешка Когато зарежда бавно , при износен потокомер/дебитомер увеличава значително грешката при отчитане, но в техен ущърб. Колкото по-бавно - толкова повече се увеличава грешката. Таксиджиите го знаят това и си стягат крана за пълнене... Газаджиите от своя страна са инструктиране при намаляне скороста на пълнене да закръглят и спират зареждането.. Аз съм го установил емпирично, потвърдено милион пъти на всички видове колонки

Въобще моят съвет е - изберете си място където колата ви дава добър разход и не го сменяйте... Когато сте из страната - зареждайте на малки газостанции - там хората треперят за всеки клиент и не си позволяват да си "наточват" колонките... много
      Когато обектът е на голяма верига с управител, обикновено управителят разиграва комбинации с шофьорите на цистерните и наточва колонките максимално за да си разделят икономията... Но като цяло - има нивомерна система, има камери, има още два метода на отчитане на количеството получена и продадена газ, така че злоупотребите вече са доста по-малко от година и половина насам... Много по-малко отколкото ви се струва... Единствено вече си играят с качеството на сместа, затова съветът ми от по-горе - където ви върви колата и харчи нормално - не сменяйте...
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1
      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

То с водомерите и електромерите същата работа.Ама като кажат метрологията ги е проверила...
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Добре, тогава директен въпрос към бургазлии: къде да сипя газ в града ви?

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            То с водомерите и електромерите същата работа.Ама като кажат метрологията ги е проверила...
            ама вода си сипеш минерална си сготвиш на огън и се отопляваш и слънчеви батерии и кво ли не а колата?да не говоря че половината села още от едно време са с прокарана 2 ра тръба под земята преди водомера и електромерите то не беха магнити не беше скачени за водопровода фази и нули а сега новите къде ги сложиха си плащаш преди зимата и ти го настройва "специалиста" за добри сметки през зимата,всичките тия неща не можеш да ги прескочиш на бензиностанцията,логично е щом Русия продава газ на цяла Европа където и да сипеш горивата да са руски,особено в нашата страна където още всичко си е червено не вервам некой да те допусне да си правиш 2 ри монопол,то е като с захарта има квота и каквото и да си купиш от кой искаш магазин е излязла от някой от 5 те захарни завода в БГ ,те другите са разрушени да не работят да се контролира по-лесно,дори в Лидъл захарта е българска,най вероятно газта е една и съща и Газтрейд купуват от Лукоил или Нефтохим или как и да им викаме или обратното просто са различни мешилките щото някой иска еди ква си смес за да хване по-ниска цена а за клиентите го боли уя,като се разчуе че не дава хубава газ и лъже или сменя името на бензиностанцията или "фалира" с несметни богатства натрупани и му е все тая или за 1 месец сменя мешилката с хубава газ и точни литри да се разчуе по хората и да ги върне и после пак бишка шитовете 1 година това е проста печеливша система,кой квото ще да ами говори по провинцията от това живеят газостанциите от нареждане на клиенти.

Comment

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
              Едното място до изхода на града - Ромпетрол:
              https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...46.79,,0,-1.74

Другото по път от центъра, или от Созопол - също е Ромпетрол, но снимката в гоогле е стара:

https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...7,,0,1.46&z=15
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Аз съм с 34 литрова бутилка, на 80% пълнене ми събира 27,5-28 литра. Цяла година карам на газ вече 25.000 км и винаги това ми е било максимума на полезния обем.
                Освен в България, където бутилката ми много пъти е побирала и до 31-32 литра Усмихвам се, плащам си ама аз си знам...
                15% чиста горница са си за "бизнесмена". Халал да са му ама не е приятно да те лъжат, а ти нищо да не можеш да направиш. Мен даже не ми е толкова за цената или за литрите ами за качеството! Същото е и с другите горива. Минаваш границата, зареждаш и колата ти се съживява. Стигам до там, че когато изляза зареждам отново бензин и газ, закачам лаптопа и си правя нова корекция за "новите горива".
                145 QV Selespeed
                GTV 2.0 TS ´01

Comment

Първоначално публикувано от 145selespeed Покажи съобщение
                  Аз съм с 34 литрова бутилка, на 80% пълнене ми събира 27,5-28 литра. Цяла година карам на газ вече 25.000 км и винаги това ми е било максимума на полезния обем.
                  Освен в България, където бутилката ми много пъти е побирала и до 31-32 литра Усмихвам се, плащам си ама аз си знам...
                  15% чиста горница са си за "бизнесмена". Халал да са му ама не е приятно да те лъжат, а ти нищо да не можеш да направиш. Мен даже не ми е толкова за цената или за литрите ами за качеството! Същото е и с другите горива. Минаваш границата, зареждаш и колата ти се съживява. Стигам до там, че когато изляза зареждам отново бензин и газ, закачам лаптопа и си правя нова корекция за "новите горива".
                  И си плащаш, като поп викаш? Може ли да ти дам сметката ми, да ми превеждаш по 10 лв. месечно?
                  Lexus IS200

Comment

Ако познаваш града да те упътя към едно много убаво местенце за пълнене.От няколкото ,на които съм пълнил Дедрата там се представят най-добре,пък и е най-евтина(май)1,23 капнах тази сутрин.Казва се INS&DEGA една червена на цвят бензиностанцийка в кв.Лазур почти до стадиона

Comment

Благодаря ви, че утре живи и здрави пак съм при вас.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        И си плащаш, като поп викаш? Може ли да ти дам сметката ми, да ми превеждаш по 10 лв. месечно?
                        Може!
                        145 QV Selespeed
                        GTV 2.0 TS ´01

Comment

Първоначално публикувано от harpiata Покажи съобщение
                          Ако познаваш града да те упътя към едно много убаво местенце за пълнене.От няколкото ,на които съм пълнил Дедрата там се представят най-добре,пък и е най-евтина(май)1,23 капнах тази сутрин.Казва се INS&DEGA една червена на цвят бензиностанцийка в кв.Лазур почти до стадиона
                          +1, газта им е много хубава, ефтино е, а и не са на много трудно място.

https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll...13.58,,0,-0.37

Comment

Днес ви послушах и сипах газ в Ромпетрол. Първо се оказа, че бутлката ми не е 42л, а 36 и второ - колата даде разход 9.5/100 при постоянна скорост от 120 км/ч.
                            Благодаря за съветите.

Comment

Днес ви послушах и сипах газ в Ромпетрол. Първо се оказа, че бутлката ми не е 42л, а 36 и второ - колата даде разход 9.5/100 при постоянна скорост от 120 км/ч.
                              Благодаря за съветите.
                              Този разход в посока Бургас - Пазарджик ли е?

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                                Този разход в посока Бургас - Пазарджик ли е?
                                Не, Пазарджик - Бургас. Като дойдох при вас, отново напълних бутилката в ромпетрол до изключване. Това, което сипах там беше разходът, даден на отиване. На връщане /Бургас - Пазарджик/ не съм засякъл, защото не съм зареждал. Днес навъртях около 50 км градско и още не е свършила газта. Гледам много да не говоря, да не урочасам работата.

Comment

Working...
                                X