Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем ... с голям боклук ( Форд Фиеста ) ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, ето ти линк : http://www.autopower.bg/%D1%82%D0%B5...__-d92c44.html

Сега цените тук са по - ниски , но аз последно сменях термостат на Алфата преди 3 и повече години и тогава това удоволствие ми струваше 280 лв.
    Харесвах много Алфата си и поведението и на пътя , НО е твърде мухнат кон за моята работа.
    Форда ми е кола за работа и за товарене и кой каквото и да говори ако бях експлоатирала по същия начин алфата нямаше да издържи и 6 месеца.
    Разбира се, ако един ден стана милионерка ще си купя пак Алфа и то не защото и сега не мога да си позволя да си я закупя , а защото ще имам излишни пари за наливане във вечните ремонти и неразрешими алфистки проблеми по тази марка коли .
    Амин !
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
      Колега, ето ти линк : http://www.autopower.bg/%D1%82%D0%B5...__-d92c44.html

Сега цените тук са по - ниски , но аз последно сменях термостат на Алфата преди 3 и повече години и тогава това удоволствие ми струваше 280 лв.
      Харесвах много Алфата си и поведението и на пътя , НО е твърде мухнат кон за моята работа.
      Форда ми е кола за работа и за товарене и кой каквото и да говори ако бях експлоатирала по същия начин алфата нямаше да издържи и 6 месеца.
      Разбира се, ако един ден стана милионерка ще си купя пак Алфа и то не защото и сега не мога да си позволя да си я закупя , а защото ще имам излишни пари за наливане във вечните ремонти и неразрешими алфистки проблеми по тази марка коли .
      Амин !
      В подписа ти пише друго,ма карай................

П.С.Няма как да сравняваш Фиеста с коя да е Алфа...................
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

По-доброто решение е да инвестираш малко повече пари в първоначалната покупка на Алфата и да си подбереш гледан и пазен екземпляр. Така ще имаш повече време да караш, а не да поправяш.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          По-доброто решение е да инвестираш малко повече пари в първоначалната покупка на Алфата и да си подбереш гледан и пазен екземпляр. Така ще имаш повече време да караш, а не да поправяш.
          Напълно съгласен! Щеше да имаш поне 2~3 дни повече шофиране годишно .
          Last edited by BLUE1; d.m.y г., 14:44.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Напълно съгласен! Щеше да имаш поне 2~3 дни повече шофиране годишно .
            Понякога е по-добре човек да си мълчи и да го мислят за глупак, отколкото да проговори и да разсее всички съмнения.
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Понякога е по-добре човек да си мълчи и да го мислят за глупак, отколкото да проговори и да разсее всички съмнения.
              Отново си прав, макар и клиширан! И понеже съм глупак и собственият ми опит не е мерило за това се доверявам и на пазара....и виждам милиони други глупаци като мен. Дерзай и се радвай на късмета си да си велик форумен умник и разбирач.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Верно има хора които никак не са добре със зрението

Аз харесвах своята Алфа , но не мисля , че си струва "кефа" като се има в предвид , че живеем в Бг караме по нашите прекрасни пътища и зареждаме с нашите уж добри горива .
                Всеки който е виждал моята Алфа на живо знае , че беше много добра кола и не само беше закупена в отлично състояние, ами и беше поддържана много добре и с не малко средства . Но всяко нещо освен начало си има и край и аз реших , че не искам да ставам роб на автомобила си .
                Аз се изморих да ремонтирам постоянно нещо , да търся части и т.н.
                Форда не е кола за кеф , това е кола за работа !
                Ако някой не може да чете проблема е негов, а не мой.
                И не ... навярно никога повече няма да си взема Алфа точно защото пораснах и мисля, че е по - добре човек да инвестира по 2 000 лв годишно в почивка от колкото в ремонт на прескъпата си Алфа !
                Не съм нито мозъчен хирург , нито адвокат , нито кредитен милионер ... не искам повече да плащам луди пари за нещо което не ми е необходимо.
                Last edited by Bella; d.m.y г., 20:20.
                Born to make me happy

Comment

Bella, същата фирма която произвежда термостати за Алфа Ромео, произвежда и такива за Форд.Така е и с другите части.Вероятно има световна конспирация частите за АР да са умишлено некачествени.Аз 5 година си карам колата и не се оплаквам, но не търся части и не се чудя къде да я ремонтирам, просто отивам където трябва и ми слагат каквото трябва.Проблема не е в колите и в марката.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:41.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      Отново си прав, макар и клиширан! И понеже съм глупак и собственият ми опит не е мерило за това се доверявам и на пазара....и виждам милиони други глупаци като мен. Дерзай и се радвай на късмета си да си велик форумен умник и разбирач.
                      Радвам се на това вече почти 6 години да карам Алфи, да стигам закъдето съм тръгнал, като стигна да не ми се слиза от и когато слизам от колата или минавам покрай нея, да се обърна да я видя.
                      И това като масрафите са ми по-малки отколкото за някое Ауди или Мазда например.

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                      Верно има хора които никак не са добре със зрението

Аз харесвах своята Алфа , но не мисля , че си струва "кефа" като се има в предвид , че живеем в Бг караме по нашите прекрасни пътища и зареждаме с нашите уж добри горива .
                      Всеки който е виждал моята Алфа на живо знае , че беше много добра кола и не само беше закупена в отлично състояние, ами и беше поддържана много добре и с не малко средства . Но всяко нещо освен начало си има и край и аз реших , че не искам да ставам роб на автомобила си .
                      Аз се изморих да ремонтирам постоянно нещо , да търся части и т.н.
                      Форда не е кола за кеф , това е кола за работа !
                      Ако някой не може да чете проблема е негов, а не мой.
                      И не ... навярно никога повече няма да си взема Алфа точно защото пораснах и мисля, че е по - добре човек да инвестира по 2 000 лв годишно в почивка от колкото в ремонт на прескъпата си Алфа !
                      Не съм нито мозъчен хирург , нито адвокат , нито кредитен милионер ... не искам повече да плащам луди пари за нещо което не ми е необходимо.
                      Това си е твой избор и няма нищо лошо, но недей да съдиш за всички по себе си.

Comment

Имам 156 от 5 години, прекрасен автомобил, малко над 60к км е в мен. Много готина кола, нямал съм проблеми с нея, термостата ми преди 3 години го смених с такъв за 60-70лв И си пърха.
                        Незнам за какви ремонти иде реч, карам я с гориво от бензиностанция и нямам проблеми и с него.

Предпочитам да се возя в кола, а не да се превозвам само, затова има градски транспорт.
                        Четох някакви цени: за Ар156 пистов ремък е около има няма 30 лв, термостат е 60-70 преди точно 4 години даже, Вернет сложих.

п.с. С колата само нагоре, надолу в нивото не слизам, не ми се кара старо, освен ако не се налага де.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

С BLUE1 сме имали дразги но направи много добър избор пред Алфа.
                          Bella в казва едно вие си рупате ли рупате.
                          rusiq86 стига с тия твоите словоизлияния.
                          След 164-та всичко е кенеф.156 и 166 също.
                          Не мога да разбера кво толкова се правите на алтави като много добре знаете че ако си карате колите всеки ден,през половин година ще правите предници.
                          Аре спрете да се правите на интересни щото 60% от форума си кара алфичката събота и неделя да я пази да не се разглоби!!!И частите са боклуци и начина по които е измислено окачването е боклук.
                          Прехвалената 166 всеки ден 100-110км. градско в София...окачването става на дроб след няколко месеца,приблизително 4-5!!!!
                          Същото важи и за 156-та.при 45-46 е малко по-различно ама малко.
                          Така че спрете се,успокойте се Bella говори за Форд не за алфата!
                          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:35.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Linkestis,
                            Благодаря за разбирането!

Действително много добро време имах с моята Алфа , но ако ударя чертата със стартовите 8 300 които дадох за нея + всички възможни ремонти навярно е ударила 15 000 .
                            И това действително защото е карана кола , а не кола която пазя за уикенда.
                            Просто Алфата не издържа на ежедневна употреба по Бг пътищата с частите които се ремонтира и "майсторите" които се опитват да я ремонтират.
                            Пък ФордУ и с отворени врати да го оставя няма кой да го вземе и не ми пука, защото носача ми 15 лв,не е 200.
                            Born to make me happy

Comment

Да....Алфата за работна кола не става.....както баварец и ауди също....иначе щяха да имат тези модели баничарки и пикапи.....
                              Всеки модел си има фенове.....както и Бела спомена, че е фен на Алфа....ама другите дет плюят по марката не мога да ги разбера.....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Какво в поста ми не е вярно, и частите са на такива цени, и горивото си е ок, стига да е от нормална верига.
                                Карал съм форд, не е като да няма ремонти. Стига вече. Много си е добре 156-та, нито има скъпо обслужване, даже напротив.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X