Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    ...
    Нямам представа колко струват, защото няма как да ги сравня с други такива. Купих ги само "по слух" .
    Утре ако имам време ще купя кабели и "банани" и ги връзвам.
    Доволен съм...
    Благодаря на всички за мненията досега, както и за последващите конкретно за компонентите от системата.

п.п. ето няколко гадни снимки с телефона за някаква представа:
    Ето това е най важното! Всичко останало е суета.
    Аз лично имам три усилвателя Grundig като двата съм ги съживил лично (купих ги неработещи) Мога много да разказвам за тази марка и за падението им след като "голEмата" работа Philips ги купи! Но това е без значение сега, пожелавам много приятни часове в аудио нирвана със системата!
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

Честито ! Със здраве да си слушаш системата
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Ако това е Хед/Вега - трябва да имаш доста "извратен" музикален вкус за да не ги харесаш. И аз сьм правил колони и усилватели навремето, тествал сьм доста колони, такива кристални високи просто няма.
        Да, приятелю!
        Точно ХЕД/Вега бяха.
        Уникален звук, но....

Но сина ми беше малък, но още от тогава с вкус към силната музика и или трябваше да я махна тая система или блока щеше да ме линчува.
        После купих една руска система Вега 2х25 ват. Явно руснаците бяха копирали от някъде, защото звукът от колоните от лиственица беше забележителен.
        Споменииии...
        Ама радвам се за Багера.
        Чувал съм тия колони и знам, че имат много добър звук. Правени са за малки помещения.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:58.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ха,ха. Или да се срути след време(неизбежно).

Притеснителното в изборьт на колегата е вече смененият лентов говорител. Тия чудеса, наред с многото си предимства имат един кошмарен недостатьк - не понасят претоварване, дори и за кратко време.
            Лентовите говорители с които сьм се сбльсквал позволяваха смяна на "лентичките". Притеснява ме че е сменян говорител , а не лента.
            Да, наистина е притеснително. Малко импулсивно подходих. Наистина от всичко което чух, тези ме грабнаха най-много и почти мигновено. Връщах се да ги слушам няколко пъти между прослушванията на други модели, но така и не можах да си променя мнението. По-добре от тях свиреше един стар "Кантон" за повече от двойна цена.
            Малко по-зле от тях бяха Визатон Алто 3( също свиреха много добре) , но дясната колона имаше някакъв паразитен звук като пръщене, или бръмчене на определени честоти.
            Като им дойде момента за външна реставрация(шлайфане и лакиране) ще извадя говорителите и ще видя за какво става дума .
            Мисля обаче да им се порадвам първоначално без много да се впрягам . Интересно ми е дали ще ме изненадат неприятно в новото помещение, т.е. вкъщи. Дано да не ме.
            Относно другите компоненти(усилвател, плеър и тунер) нещата стоят по подобен начин - нищо не разбирам - просто работят и вършат работа...засега.
            Така или иначе трябваше да започна отнякъде... за да имам база за сравнение впоследствие, като реша дали искам това или нещо друго. Само с четене не става, трябва да послушам няколко месеца с тях.
            Но не се притеснявам от каквито и да било мнения, дори и негативни относно системата. Със сигурност ще са ми от полза за по-нататък.
            Благодаря!

п.п. Трябва обаче наистина да внимавам за това, което каза старият алфист - да не се увлека прекалено .
            Last edited by bager; d.m.y г., 16:11.
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:59.

Comment

С помощта на 2 гребена ги правех като нови

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  С помощта на 2 гребена ги правех като нови
                  Различен подход - сьщият краен резултат.

Comment

Забравих да напиша, че ми ги продадоха толкова евтино, защото нямаха дистанционно, а аз намерих впоследствие универсално за 8лв.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:19.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Мнението ми не беше негативно, ако с такова впечатление сте останал. Лентовите "пищялки" имат много +чета. Малко "куполни" говотители ги доближават по парамтри. Проблемьт сьс скьсаните ленти се решава лесно при моделите с които сьм имал контакт. 1 микромер, 1 шоколад, малко пластелин, зьбно колелце, ножица и отвертка и ... отново сме в играта.
                      Ако не ги тормозите, може и да не се наложи да се запознавате с "карантията" им.
                      А, не, нямах предвид твоя пост .
                      Имах предвид липсата на постове като цяло след като написах какво съм взел, отдавайки го на недобро мнение за компонентите и "спестяването" на истината за мен .
                      А иначе вчера вързах колоните и пак си ми харесват.
                      Не са толкова изчистени сякаш и малко размити, но го отдавам на помещението, в което има само един диван и шкафовете между колоните. И при говор малко ечи и се замазва звука от отражението му в стените, тавана и пода.
                      Скоро ще се монтират щори на прозорците, ще се слага килим, в единия ъгъл ще има библиотечка, картини по стените и се надявам да се подобри акустиката.
                      Тогава ще си направя експеримент и с друг усилвател за да видя дали ще се промени нещо в звука.
                      Едно е сигурно - колоните остават и ще експериментирам с всичко останало.
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Честито !
                        Щом двете свирят еднакво за мен са читави.Важното е да те харесва звука,ако нещо не те кефи едно еквалайзарче да оправи положението и хич да не ти пука какво мислят хайфистите.

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:01.

Comment

Така си е,вкъщи дори сложих гипскартон на панелите (обикновен,неакустичен),но големия ефект го постигна жена ми като сложи един бая дебел и плътен декоративен текстилен тапет покриващ почти цялата стена срещу тонколоните

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              .........................
                              Не са толкова изчистени сякаш и малко размити, но го отдавам на помещението, в което има само един диван и шкафовете между колоните. И при говор малко ечи и се замазва звука от отражението му в стените, тавана и пода.
                              ...............................
                              Ники много правилно се ориентираш в материята.
                              Акустиката, ревърба, или така нареченото ехо в помещението трябва да е около 6 милисекунди, човешкото ухо по-природа е устроено да възприема околниия свят така, такова е ехото в гора. Вероятно няма да имаш възможност да го замериш с уред, тъй-като само микрофона за тази цел е доста скъп, начина да се ориентираш е почти елементарен, това което ти ечи, не трябва да го има. При силно пляскане не трябва да чуваш ехото, звука трябва да "потъва". Ако си тръгнал да акустираш стаята има материали, които не са скъпи, по-скоро много хора ги намират за красиви интериорни, но имай предвид, че на баса също му трябва "спиране", за да не кънти.
                              Всичко това е ако се вманиачаваш, в останалите случаи са достатъчни хубави, дебели завеси, мека мебел, килимче или мокетче, и всичко си идва наред.
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 12:19.

Comment

А, Честито първо - да си ги слушаш със здраве.
                                Снощи се опитах да пиша, но нещо ми се получиха някакви технически неудачи с форума и остана само последната част от поста ми.
                                За мен системката е малко слабичка, но и аз така съм започнал - тепърва ще се убедиш в това.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X