Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    А, Честито първо - да си ги слушаш със здраве.
    Снощи се опитах да пиша, но нещо ми се получиха някакви технически неудачи с форума и остана само последната част от поста ми.
    За мен системката е малко слабичка, но и аз така съм започнал - тепърва ще се убедиш в това.
    Много

Много си е добре, ама ако и ти си оглушал като мене, ще ти е слаба!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Ники много правилно се ориентираш в материята.
      Акустиката, ревърба, или така нареченото ехо в помещението трябва да е около 6 милисекунди, човешкото ухо по-природа е устроено да възприема околниия свят така, такова е ехото в гора. Вероятно няма да имаш възможност да го замериш с уред, тъй-като само микрофона за тази цел е доста скъп, начина да се ориентираш е почти елементарен, това което ти ечи, не трябва да го има. При силно пляскане не трябва да чуваш ехото, звука трябва да "потъва". Ако си тръгнал да акустираш стаята има материали, които не са скъпи, по-скоро много хора ги намират за красиви интериорни, но имай предвид, че на баса също му трябва "спиране", за да не кънти.
      Всичко това е ако се вманиачаваш, в останалите случаи са достатъчни хубави, дебели завеси, мека мебел, килимче или мокетче, и всичко си идва наред.
      +1
      И тонколоните да не са поставени директно върху пода . За предпочитане върху така наречените "шпайкове"

Има и готови решения , при това на символични цени

http://www.exproject-bg.com/index.php?id=212

Като не ангажирам никого с мението си де
      Last edited by Sunny; d.m.y г., 19:45.
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

При висок клас техника, производителя е преценил всичко и всяка любителска намеса води до странични ефекти.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

При висок клас техника, производителя е преценил всичко и всяка любителска намеса води до странични ефекти.
          Което няма връзка с позициониране и акустика на помещението, а лошите такива, може да обезмислят всяка техника, било то и висок клас.
          Last edited by Доко; d.m.y г., 22:09.

Comment

Някак си звучи смешно, да променим конфигурацията на блока, заради аудиотехниката - не се е обзавел все още колегата, като и не е свикнал със звученето, но както казах и преди - колкото повече, толкова по-добре.
            sigpic

Comment

Някак си звучи смешно, да променим конфигурацията на блока, заради аудиотехниката - не се е обзавел все още колегата, като и не е свикнал със звученето, но както казах и преди - колкото повече, толкова по-добре.
              Олди, не издавай некомпетентност.
              Не можеш в 10 литрова туба, да напълниш 20 литра вода.
              Last edited by Доко; d.m.y г., 11:11.

Comment

А я ми кажете сега: чисто нови очила, а ми се мазнеят!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Доко, твояна оценка за моята компетентност ми е през .......
                  Аз си знам, че в помещение 4/5м., колони 2x200W на 6 ома, захранвани от крайно стъпало 2x180 ома, си звучат много добре, а ако си затвориш очите се чудиш от къде идва музиката.
                  sigpic

Comment

Доко, твояна оценка за моята компетентност ми е през .......
                    Аз си знам, че в помещение 4/5м., колони 2x200W на 6 ома, захранвани от крайно стъпало 2x180 ома, си звучат много добре, а ако си затвориш очите се чудиш от къде идва музиката.
                    Щом те кефи!
                    Редактирай си омажите...

Comment

• Нещо не ми бачка редактирането - за стъпалото 2x180 W при 8 ома.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Нещо не ми бачка редактирането - за стъпалото 2x180 W при 8 ома.
                        Ооо...сигурно живееш в къща ?!?
                        В противен случай с тия мощности съседите сигурно не са много благосклонни към теб.

Снимах колоните с фотоапарат и вече мога да разчета надписа на етикета.

Мощност - 150 W
                        Импеданс - 8 Ω
                        Чувствителност - 92 db
                        Все повече ми харесат .
                        Усилвателя е 100 W при 8Ω и не съм го увеличавал до половината - страх ме хваща!
                        Мисля, че по-мощен не ми е нужен. Може би по-качествен...но има време .
                        Тепърва се ориентирам в нещото наречено Hi-Fi.
                        До месец трябва да съм пообзавел апартаментчето и ще мога да обърна повече внимание на озвучаването.
                        Общо взето имам дилема: дали да се придържам към схемата с усилвател и ресивър, или да си купя добър ресивър и да разкарам всичко останало?
                        В първия случай ще трябва само да си купя някакъв ресивър, който не е нужно да е нещо особено, защото ще е само за кино. Втора ръка има и за по 200 лева такива. Или малко повече
                        Във втория случай разкарвам всичко и купувам мощен ресивър, който да свири добре в стерео режим. Предполагам около 5-600 лв втора ръка се намират подходящи. Може би това? Или това?
                        Ще разкарам и старите си съраунди и центъра и ще взема други. Но те ще са след ресивъра.
                        Лошото е, че метода харесва ми - не ми харесва излиза скъпичко .
                        Вие как действате?

п.п. Не ми е ясно за какво са всички входове на колоната? Може ли малко разяснение?
                        Attached Files
                        Last edited by bager; d.m.y г., 23:31.
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Не разбрах дилемата каква е ?

Comment

• Най-горните 2 джъмпера са за прекъсване на двата нискочестотни говорителя. Този под тях е за средночестотния а най-долния за пищялката.
                            Не ми изглеждат като предпазители от каквито повече би могло да има смисъл, въпреки че на тези за нискочестотните е означен и ампераж (8A).

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямам проблеми с комшиите, защото се надува само при разни сбирщини и те обикновено са предупредени предварителноне като силата е не повече от 3/4 от мощността, защото в при по-голяма мощност качеството на звука се променя, падат предмети, пък и не е здравословно.
                              Обикновено се слуша на 1/4 от мощността.
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                                Не разбрах дилемата каква е ?
                                Вариант 1 - по-евтин ресивър плюс усилвател
                                Вариант 2 - по-скъп ресивър без усилвател
                                Това ми е чуденката!
                                Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Най-горните 2 джъмпера са за прекъсване на двата нискочестотни говорителя. Този под тях е за средночестотния а най-долния за пищялката.
                                Не ми изглеждат като предпазители от каквито повече би могло да има смисъл, въпреки че на тези за нискочестотните е означен и ампераж (8A).
                                Дали?
                                Аз разчитам че пише "biamp", а не 8 ампера ?!?
                                Last edited by bager; d.m.y г., 23:53.
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X