Известие

Collapse
No announcement yet.

Важно!! За абонатите на Виваком!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Важно!! За абонатите на Виваком!

Такааа искам да ви обърна специално внимание, ако сте абонати на Виваком - проверявайте си разпечатките и в частност СМС-ите.

По принцип за последните 2 години получавам сметки от порядъка на сумата Х плюс/минус левче. Днес получих фактура от тия мизерници Виваком, която е с повече от 10лв над нормалната сума, която плащам ежемесечно.

Това ме накара да се поразровя и да разгледам разпечатката с обажданията и смсите ми.

За мое голямо очудване виждам, че всеки божи ден в продължение на 1 месец в един и същ час имам начислени СМС-и до някакъв номер "08712331" на цени от 0,25ст-0,84ст без ддс!

В крайна сметка след няколко разговора с оператори и разни служители на офис виваком разбирам, че това са някакви "игри", за които АВТОМАТИЧНО Виваком те абонират и те тарифират за всеки изпратен от ТЯХ СМС!!!

След като изядоха "малко" поздрави по адрес на техните майки, ги попитах как мога да забраня и да се откажа от всякакъв вид такива смси и "игри".

Отговорът е : Пращате СМС на 188188 с текст "STOP" и така уж спират да ви дЕрат кожата с такива смсчета

Ще видим за в бъдеще какво ще се случи, но тези смешници от Виваком определено ми паднаха в очите! Те използват това, че сега по празниците хората няма да забележат "надписаните" сметки, защото покрай смсите и разговорите, които са изпратили/провели да си честитят Коледа/Нова Година ще минат и тия "платените" техни смси с "игрички" и рекламки!!!

Така, че ВНИМАВАЙТЕ и кажете за това на вашите близки, защото съм сигурен, че ако имате такива, които са по-възрастни - те няма да обърнат внимание на това и ще си дават като попове немалка сума от "големите" си пенсии!
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:02.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Това си е направо история за съд. Пиши до КЗП, ако още не си го направил.
    Аз наскоро се натъкнах на друга простотия с тоя оператор. Забелязах, че в настройките на телефона за условно пренасочване на входящите повиквания има дефиниран някакъв непознат за мен номер. Опитах се да го махна, безуспешно. После стана ясно, че това бил номера, към който се насочва обаждането, ако не си в обхват за да чуеш онова съобщение, че баба ти ще предаде на дядо ти за обаждането.
    Аз не искам това, ма не мога да го махна. Накрая успях да дефинирам някакъв мой си номер, към който да става пренасочването.

Накратко - би трябвало всичко онова което става без изричното съгласие на потребителя, да е забранено за оператора.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Обадих се преди час на КЗП. Разбрах се с тях и утре отивам да подавам документи (разпечатка, копие от договора итн). Ще се пробвам да ги осъдя тия миндили от вивакома!
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        имам начислени СМС-и до някакъв номер "08712331" на цени от 0,25ст-0,84ст без ддс!
        АВТОМАТИЧНО Виваком те абонират и те тарифират за всеки изпратен от ТЯХ СМС!!!
        Кофти случка.
        Аз не разбрах от написаното - ти пращал ли си смс до този номер, получавал ли си смс-и (имаш ли на телефона такива ) от този номер.
        И ако имаш какво пише вътре.
        Въобще отговарял ли си на смс от оператор, дори да е пишело че струва 0.00 лв ? ( защото при другите има такива "игри" и само първия смс е нула ...)
        Лятото имаше една игра за бмв з4 на виваком , да не би да си се записал там ?
        Но ако ми се случи на мен , първо ще прочета подробно всичко каквото съм подписвал ( пазя документи ) и ако не пише нещо такова - ще ги съдя за много пари. Един познат така съди мтел и по негови думи ги е осъдил. И после 2ри път нещо му надписаха сметка , той само се обади , заплаши ги пак с дело и те дори без съд му махнаха сметка и всичко ... но си трябва адвокат, който вече се е занимавал с такива неща.
        ...

Comment

Получвал съм смс-и от сорта на : "здравей, отговори на днешния тест въпрос от виваком...", при което първия път направо изтрих СМС-а (не съм отговарял или потвърждавал, по какъвто и да е начин нещо). Втория път като получих подобен смс - блокирах номера (имам такава опция на телефона) като отново нито съм отговарял, нито съм се съгласявал с нещо. И реално от тогава не съм получавал никакви такива смси, но след като погледнах разпечатката излиза, че всеки ден в рамките на 1 месец ме тарифират различно с 0.25-0,84ст без ддс за някакви "уж" изпратени от мен смси към този номер (08712331).

Сега в офиса на виваком ми обясниха, че тоя изпратен от тях смс за играта, автоматично ме "абонира" за нея, дори аз нищо да не съм натиснал. И, ако съм искал да се откажа е трябвало да се обадя на оператор, който да преустанови "услугата" с тая игра... Но това никъде не е било споменато, нито в смс, нито в договора ми.

После като видяха на къде отиват нещата рЕзко започнаха да ме убеждават, че аз съм отговорил на смс-а и от там е започнало всичко итн. Таа цирка тепърва предстои...
          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 18:25.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Пожелавам успех в битката - няма да е лека, нито пък кратка...
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

МЕНТЕЛ имат същата вързачка. Наскоро баща ми се оплака от същата схема.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

...
                Хм щом имаш софтуер за блокиране на обаждания/смс би трябвало да можеш да видиш какви номера е блокирало и кога. Поне Blacklist за андроид има такива опции, предполагам и в другия софтуер за тази цел. Но с това можеш само да разбереш дали са ти пращали смс-и всеки ден ... или и за това лъжат.
                Другото нещо което знам е че в офисите на виваком говорят пълни глупости, от незнание или просто си лъжат. Не един или два пъти са ми казвали неща , които после като ги кажа на оператора и ме питат в кой офис са ми го казали това да направят проверка ...
                Разликата е че оператора го записват и той знае , а хората в магазините не.
                Сега обърнах внимание на телефона , тези с 1ца на 4то място са номера с добавена стойност. Операторът обикновено ползва други номера като праща смс и това изглежда като "кампания организирана от трето лице".

Едно допълнение :
                че потребител, който не желае да получава съобщения за директен маркетинг, може да изпрати SMS със текст STOP на 188188.
                Изпращането и получаването на SMS-и към и от номер 188188 са безплатни.

Ако потребител не желае да получава SMS съобщения по кампании, които са организирани от трети лица, той може да изпрати SMS със текст STOP на 188199.

Ако потребител не желае да получава хартиени рекламни материали, брошури и предложения по телефон по кампании, които са организирани от VIVACOM той може да заяви това с обаждане към 123 – Обслужване на клиенти.
                ...

Comment

абе работата не е да финтираме схемата с апликации, а системата да не ни оножда без наше съгласие

всички оператори си правят шмекерлъци.

ментел цакаха служебния на майка ми с разговори към неиния телефон и то през ноща. първо как ще говориш с номер от който набираш? че чак и като спиш. опитахме да пуснем жалба до КЗП те ни казаха , че смисъл няма щото имали един голям шкаф с жалби срещу ментел и били недосегаеми засега. защо така и не разбрах.

а рибател/ком ги разкарах след като с заплата от 1700лв не ми дадоха да взема лаптоп на изплащане за 14лв на месец, понеже сметката ми била под 25 лв на месец и не съм се водил вип клиент. което пък ме озадачи , как не съм вип клиент с 3 договора и никога не съм забавял сметка дори с ден в продължение на 8 години

сега съм с глобул, да чукаме на дърво досега поне не са се опитвали да ме финтират
                  Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    Хм щом имаш софтуер за блокиране на обаждания/смс би трябвало да можеш да видиш какви номера е блокирало и кога. Поне Blacklist за андроид има такива опции, предполагам и в другия софтуер за тази цел. Но с това можеш само да разбереш дали са ти пращали смс-и всеки ден ... или и за това лъжат.
                    Да виждам блокирания номер, от който са ми пратени смс-ите.

Също така виждам, че са ми пращали смс-и всеки ден без мое съгласие или абониране за тях и са ме тарифирали за тях (реално това е проблема).

Или казано по друг начин - идваш в сервиза за смяна на масло. Да, ама решават да ти направят основен ремонт без да те питат и ти го пишат в сметката заедно със смяната на маслото

Ти идваш и като виждаш сметката казваш, че не си искал основен ремонт, а само смяна на масло.

Собственика на сервиза ти казва, че понеже ти като си му оставил ключовете на колата, не си казал изрично да НЕ се прави основен ремонт, та той е сметнал по подразбиране, че нямаш нищо против да ти се направи такъв

п.с. Още по темата: http://olx.bg/forum/topic/?t=121477
                    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 20:11.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Да виждам блокирания номер, от който са ми пратени смс-ите.

Също така виждам, че са ми пращали смс-и всеки ден без мое съгласие или абониране за тях и са ме тарифирали за тях (реално това е проблема).

Или казано по друг начин - идваш в сервиза за смяна на масло. Да, ама решават да ти направят основен ремонт без да те питат и ти го пишат в сметката заедно със смяната на маслото

Ти идваш и като виждаш сметката казваш, че не си искал основен ремонт, а само смяна на масло.

Собственика на сервиза ти казва, че понеже ти като си му оставил ключовете на колата, не си казал изрично да НЕ се прави основен ремонт, та той е сметнал по подразбиране, че нямаш нищо против да ти се направи такъв

п.с. Още по темата: http://olx.bg/forum/topic/?t=121477
                      Брей, това за основния ремонт е идея. Ще го изкоментирам със сервиза в който вися по цял ден.
                      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:22.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Да, той за тва Драго не е идвал скоро за смяна на масло хахахах

FIAT Coupe 16VT

Comment

Да, той за тва Драго не е идвал скоро за смяна на масло хахахах
                          Мани го он вика, че не е одил на сервиз 2 години, баф тая Алфа.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Няма да се очудя ако на стационарния имам есемеси, щото той е на виваком.Тия наистина са малоумни, ма тва е друга бира.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Всички крадат съвсем целенасочено. Убеждавал съм се в това неколкократно и съм го чувал от устата на топ мениджър от мобилен оператор.

Накратко - отваряйте си очите за да не сте потърпевши.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X