Известие

Collapse
No announcement yet.

С Днём Победы!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Boondock Saint Покажи съобщение
    ееее то всеки вярва ако изгубим и широкия смисъл на вярата тогава закъде сме? всеки от нас... всеки вярва в нещо някой в себе си, други в другите или поне повечето вярваме в изхода на някакво наше действие - вярата е в основата на избора на всеки от нас, въпреки, че пък почти винаги избираме в какво да вярваме ... Така че ако липсва вяра в самите ни себе си трябва да търсим обратна връзка от действията си, които да ни насочат в какво да вярваме - на това уча сина си аз (по начин за дете разбира се)
    вярващия човек е спокоен - той е убеден в себе си, той е силен и умее да разсъждава на база обратна връзка от действителността...

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

Основния въпрос на Историята не е как и кога а ЗАЩО? ако можеш да ми кажеш защо е било така, както твърдиш и пишеш тогава на база логика, аз макар и не зная фактите ще ти повярвам, иначе пускайки фрази във въздуха не очаквай те непременно да станат "крилати" - не се заяждам.
    Вярата в себе си е хубаво нещо, но недостатъчно (например, за да превърнем Родината си в рай на Балканите )
    Ненапразно я пиша (и винаги ще я) с главна буква. Защото ми пука. Защото ме е еня. Защото искам не просто аз да съм добре (макар на Вуте да му е зле). Защото вярвам, че можем. Защото искам да вярвам.

Човекът е социално същество. Затова пиеш бира с приятели - защото вярваш, че ще изкараш 2-3-5 часа, чувствайки се добре. Затова се бъхтиш като вол - защото искаш да направиш живота за теб и семейството ти по-добър. Защото искаш да изпиташ удовлетворение. Затова караш Алфа - защото искаш точно тая тръпка.

Вярата, Боянски, ни движи - да. Но и вярата в много неща, извън нас самите. Ако започнат да окапват едно по едно като есенни листа, рискуваш да се сковеш от зимен студ. И това, което всеки от нас може да направи, е да храни собствената си вяра. За да я държи жива.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

поясни се.
      Правиш каквото смяташ, че е необходимо или редно, пък да става каквот ще - ако има да става нещо, ще става въпреки теб.
      Ако може да помогнем да други хора, които са в нужда или беда би било добре.
      Най-важното е да умрем от естествена смърт или такава причинена от други хора.
      Пари и власт за временно явление.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Правиш каквото смяташ, че е необходимо или редно, пък да става каквот ще - ако има да става нещо, ще става въпреки теб.
        Ако може да помогнем да други хора, които са в нужда или беда би било добре.
        Най-важното е да умрем от естествена смърт или такава причинена от други хора.
        Пари и власт за временно явление.
        Временно.. Колко да са временно.. Я виж що народ дава мило и драго за тях, че до подлога е готов да се докара. С ентусиазъм.
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
          Вярата в себе си е хубаво нещо, но недостатъчно (например, за да превърнем Родината си в рай на Балканите )
          Ненапразно я пиша (и винаги ще я) с главна буква. Защото ми пука. Защото ме е еня. Защото искам не просто аз да съм добре (макар на Вуте да му е зле). Защото вярвам, че можем. Защото искам да вярвам.

Човекът е социално същество. Затова пиеш бира с приятели - защото вярваш, че ще изкараш 2-3-5 часа, чувствайки се добре. Затова се бъхтиш като вол - защото искаш да направиш живота за теб и семейството ти по-добър. Защото искаш да изпиташ удовлетворение. Затова караш Алфа - защото искаш точно тая тръпка.

Вярата, Боянски, ни движи - да. Но и вярата в много неща, извън нас самите. Ако започнат да окапват едно по едно като есенни листа, рискуваш да се сковеш от зимен студ. И това, което всеки от нас може да направи, е да храни собствената си вяра. За да я държи жива.
          +1

Когато болшинството от хората у нас започнат да разсъждават по този начин, неминуемо ще подобрим качеството на живота си.

Песимизмът и нeгативизмът не са донесли нищо добро никому.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

това си е точно така - знаеш ли според мен вярата в доброто ни държи все още изправени на краката си понеже общувам с много хора всеки ден и виждам всякакви психопрофили и са ми интересни - хора изгубили пътя и основаващи се на комплекси ме отегчават но другите са много и все повече се множат което е адски добре аз (както ме подиграват приятелите съм си оптимист но поне заслужил оптимист)

---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:33 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            +1

Когато болшинството от хората у нас започнат да разсъждават по този начин, неминуемо ще подобрим качеството на живота си.

Песимизмът и нeгативизмът не са донесли нищо добро никому.
            виж как мислим еднакво абе ти къде ходиш та не те виждам бре само колата ти виждам алоооооо и ако си метнал очо на продавачката в магазина под вас оная слабичката ич не си мисли, че ще ти върже

Comment

• Според силно вярващите, вярването в доброто е относително понятие и е някаква форма на Икуменизъм.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

виж как мислим еднакво абе ти къде ходиш та не те виждам бре само колата ти виждам алоооооо и ако си метнал очо на продавачката в магазина под вас оная слабичката ич не си мисли, че ще ти върже
                Да не гледаш някоя друга кола, че днес се прибрах от морето след едноседмичен престой там?

За продавачката не се притеснявай. Аз съм женен мъж на преклонна възраст. Забежки - евентуално в някой друг живот

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

И накрая разбираш че живота е профучал край теб, робувайки на коли , къщи ,жакузита и прочие.В този смисъл никога не е достатъчно добре.Един монах в килия е по щастлив от един баровец с няколко декара имот и прогимназия.Трябва да има граница на материалните напъни.Не искам повече от това което ми е достатъчно, не бих се чувствал уютно.Щастлив съм че задържах една прекасна жена 30 години до себе си, че създадох и отгледах прекрасен човек и отдавам дължимото на майка си.Сега искам да си правя корабите и да си купя един телескоп за другото си хоби.Най-добре се чувствам като седна с жена ми на някоя пейка нощем пред нас морето над нас звездите.Цялото ми внимание вече е към нея.Яхти и джакузита не ни трябват за да сме щастливи.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    И накрая разбираш че живота е профучал край теб, робувайки на коли , къщи ,жакузита и прочие.В този смисъл никога не е достатъчно добре.Един монах в килия е по щастлив от един баровец с няколко декара имот и прогимназия.Трябва да има граница на материалните напъни.Не искам повече от това което ми е достатъчно, не бих се чувствал уютно.Щастлив съм че задържах една прекасна жена 30 години до себе си, че създадох и отгледах прекрасен човек и отдавам дължимото на майка си.Сега искам да си правя корабите и да си купя един телескоп за другото си хоби.Най-добре се чувствам като седна с жена ми на някоя пейка нощем пред нас морето над нас звездите.Цялото ми внимание вече е към нея.Яхти и джакузита не ни трябват за да сме щастливи.
                    Поклон!
                    My Red Love
                    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Да не гледаш някоя друга кола, че днес се прибрах от морето след едноседмичен престой там?

За продавачката не се притеснявай. Аз съм женен мъж на преклонна възраст. Забежки - евентуално в някой друг живот
                      днес, в интерес на истината не съм я видял но онзи ден мисля беше паркирана на твойто място на ул. Абоба

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Иншаалла, Амин (да бъде) ... всекиму!

Comment

• Бъркаш нещо, Боянски. Не съм бил аз.

А на Митака ще си позволя да му кажа, че той вече е постигнал много в личен план. Много повече от много от нас.

Мисля обаче, че е пленник на илюзията, че сам човек, може да пребори света.

А истината е, че не може, но ако има повече хора, като него, то и светът ще е много по-добър.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Бъркаш нещо, Боянски. Не съм бил аз.

А на Митака ще си позволя да му кажа, че той вече е постигнал много в личен план. Много повече от много от нас.

Мисля обаче, че е пленник на илюзията, че сам човек, може да пребори света.

А истината е, че не може, но ако има повече хора, като него, то и светът ще е много по-добър.
                          може, в интерес на истината може но е необходим мултипликатор на тия идеи и ценности а за момента такъв липсва

Comment

може, в интерес на истината може но е необходим мултипликатор на тия идеи и ценности а за момента такъв липсва
                            Ето пак.. Някой отвън.
                            Ние сме, бре - ние самите!
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Напротив. Мултипликаторът за който говориш вече е налице. И това е техническата възможност за свободен и неограничен обмен на информация.
                              Това променя коренно нещата и е въпрос на относително кратко време за да се промени и управленческия модел от който така страдаме все още.

Както често се случва, нещата трябва да стигнат до дъното, за да тръгнат нагоре.

Личното ми мнение е, че вече сме във фаза в която се издигаме от дъното. Макар и съвсем малко, но все пак се издигаме.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ето пак.. Някой отвън.
                                Ние сме, бре - ние самите!
                                не пиша за нас в тоя кръг пиша за тия след нас

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:36 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Напротив. Мултипликаторът за който говориш вече е налице. И това е техническата възможност за свободен и неограничен обмен на информация.
                                Това променя коренно нещата и е въпрос на относително кратко време за да се промени и управленческия модел от който така страдаме все още.

Както често се случва, нещата трябва да стигнат до дъното, за да тръгнат нагоре.

Личното ми мнение е, че вече сме във фаза в която се издигаме от дъното. Макар и съвсем малко, но все пак се издигаме.
                                пак си много прав с изключение на модела на управление защото в момента такъв не съществува - ние под управлението на Хунтата сме толкова свободни, когато никога не сме били но не осъзнават хората още

Comment

Working...
                                X