Ами това е друга особена черта на българина.Ти му освобождавош дясната лента да се включи той се включва през дясната в лявата пред тебе и въобще не си прави труда да понастъпи колата поне.Стоиш на някоя пресечка с надеждата да ти дадат път да се включиш с десен мигач или да ти направят място да завиеш с ляв ама тцъ, даже и задръстване да има той, "колегата" ще спре точно пред тебе макар и той да не мърда ма и ти да стоиш типично аз не сакам да съм добре ами на Вуте да му е зле.Днес например на едно кръстовище в стремежа да се натъпчат на жълто - червено на три реда един даже се натресе в насрещното в лентата за ляв завой.Пълна лудница.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Карайте внимателно !
Collapse
X
-
Сещам се преди време че сина на Киро Киров беше постнал едно клипче как кара с 300.Накрая кат се разнесе из медиите и го попитаха от къде на къде си позволява да кара с 300 и да застрашава живота на хората, вместо да са извини и да каже съжелявам започна да наглее и да лъжи че било в Германия.Разбрах го че лъжи мършата като изгледах клипа, и.........точно такъв път в Германия няма.Направо си беше в България.Имаше подобен случей с българин в Испания там полицията се самосезира и му взеха книжката.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Чета и се удивлявам за пореден път.
Истина е, че мнозинството може да сътвори само глупости, които като индивид не би одобрило.
Всички сте за камери и солени глоби, но като започнат лично да ви глобяват и видите, че системата е погрешна, чак тогава се усещате.
Околовръстното на Перник е проектирано през 60-те за движение със 120км/ч. Има дълги ленти за ускоряване и спиране, понеже е проектирано за колите през 60-те. Дори на магистралата няма такива.
Обаче там изобилствува от ограничения, поради дебилизма на съответните органи.
Там се глобява за превишена скорост, но не и за неправилно изпреварване, престрояване, без мигач, пресичане на двойна непрекъсната линия..... Всичко онова, което е дисциплината на пътя не се спазва и не се санкционира. За това там движението е отвратително, въпреки, че чичко Гугъл твърди, че това е "скоростна магистрала"
Пернишката управа се е справила с това противоречие по соломоновски.
По документи това вече не е скоростна магистрала, а улица "Скоростна магистрала".
Е как да не псуваш....
чНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ти от тоя дечко с професия "син на баща си" нещо друго ли очакваше?Тя и жена му е такава като него: http://www.vesti.bg/bulgaria/deputat...m-akta-5201211
Те повечето с неспечелено харчени пари са такива гомца.
Хората които благодарение на интелекта и способностите си са спечелили законно пари повечето са земни и здраво стъпили на земята .
Те испанците "испанския българин" му наложиха наказание отнемане на книжката за няколко години +солидна глоба и въпреки че обжалва наказанието му остана в сила.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
[QUOTE=mordohy;1435906]Чета и се удивлявам за пореден път.
Истина е, че мнозинството може да сътвори само глупости, които като индивид не би одобрило.
Всички сте за камери и солени глоби, но като започнат лично да ви глобяват и видите, че системата е погрешна, чак тогава се усещате.
Мен за една вечер 4 пъти ме бяха щракнали.Общата сума беше 700 евро.Беше ме яд ама на себе си, не на държавата.И това е ефективен метод да накараш хората да се съобразяват със закона, защото ако не ги платиш влизаш за дъъъълго на топло.Поне така е намислено в белите държави.Иначе да псувам държавата България всеки ден в 18:00ч. когато новините започнат със поредния прегазен човек от някой дебил с джип с 3,5 промила алкохол в кръвта.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Друго имам в предвид. Това, че не щракат пред болници и детски градини, а на места, като във Враца зад затвора, където няма никой и нищо.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеДруго имам в предвид. Това, че не щракат пред болници и детски градини, а на места, като във Враца зад затвора, където няма никой и нищо.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Добре е преди всичко да си отговорим на следните 2 въпроса, касаещи предназначението на камерите:
Вариант 1:
Камерите се поставят на места, които предразполагат към каране с по-висока от разрешената скорост, но иначе не са опасни и статистически погледнато на тези места не се случват произшествия.
Вариант 2:
Камерите се поставят на места, където доказано са се случвали много произшествия заради каране с висока скорост или неправилно изпреварване (т.н участъци с висока концентрация на ПТП).
Въпрос:
Какво е предназначението на камерите - да възпитават шофьорите изобщо или да способстват за предотвратяването на произшествия в доказано опасни участъци?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
http://www.blitz.bg/news/article/356152
Няма да коментирам...90% от водачите в България са така а също и тук в Италия !Кой са тия бели държави ! Знам,че Италия не спада към тях но все пак
Спазвайте правилата другото е чесане само на езиците !И също така си поддържайте "каляските"Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеА мислиш ли че е възможно да се наредят камера - полицай през 200м? Ако целта е да се научим на дисциплина, то е логично да се контролират именно участъци които предразполагат към нарушрния. Тенденцията е да се навира цялото население на страната в три четири града. Ще става все по тясно и ако не установим някакъв ред, ще се изтрепем за норматив. Обвиненията че видиш ли това били "хранилки" са леко смешни. Спазваш правилата и не храниш никого....нищо сложно няма. В момента в който започнем да "разсъждаваме" - кое/кой/къде е по опасно...правилата губят смисъл. В момента ситуацията е точно такава и на мен не ми харесва. На теб харесва ли ти?
Редно е в участъците, където движението с по-висока скорост не е проблем, да бъдат обозначени като такива.
Пак ти давам пример с околовръстното на Перник. Там спокойно може да се сложи една скорост от 120 км/ч, защото то е проектирано за повече, но е пълно с тъпи ограничения. В резултат, всеки кара със 140, защото иначе ще го смачкат или е все тая като го засечат, защото има глупаво ограничение 60.
И още!
Много е лесно, когато работата ти е до гъза или живееш в безвремието да даваш съвети. Съвсем друго е, когато те гони разписание, производство или друга неотложна дейност, а някой те наказва за превишаване на скоростта пред училище в два през нощта, а отсреща евтина кръчма тероризира целия квартал.
Стриктното прилагане на закона е държавен тероризъм!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Колега mordohy точно на околовръстните ограниченията трябва да са до 80 макс.По простата причина че е прекалено близо до населено място и ако всеки почне лети със 120-140 то това би замърсявало в пъти повече въздуха. Поне тука в момента се води такава политика.Бързането не е причина да са разрешат такива скорости.А и все пак България е със 7 милиона население 1-н от които живеят в чужбина тоест 6.Тоест ако проблема е бавното придвижване то е че нямаме магистрали и удобни пътища по които да стигаме бързо с нормална скорост.Аз като тръгна от София за Плевен магистралата свършва точно преди Златна Панега и тя една магистрала......майка плаче балкан стене...............и после още 100км по 3-то класен път през села и паланки............SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеСитуацията в момента се нарича:"некомпетентност"
Редно е в участъците, където движението с по-висока скорост не е проблем, да бъдат обозначени като такива.
Пак ти давам пример с околовръстното на Перник. Там спокойно може да се сложи една скорост от 120 км/ч, защото то е проектирано за повече, но е пълно с тъпи ограничения. В резултат, всеки кара със 140, защото иначе ще го смачкат или е все тая като го засечат, защото има глупаво ограничение 60.
И още!
Много е лесно, когато работата ти е до гъза или живееш в безвремието да даваш съвети. Съвсем друго е, когато те гони разписание, производство или друга неотложна дейност, а някой те наказва за превишаване на скоростта пред училище в два през нощта, а отсреща евтина кръчма тероризира целия квартал.
Стриктното прилагане на закона е държавен тероризъм!
В правилникът пише съвсем ясно за кои автомобили и при какви условия не важат правилата. На практика, ти искаш да не те наказват, когато по твое усмотрение не застрашаваш никого а правиш нарушение. А' вземи ипомисли колко си прав.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Няма да пийте до 2 през ноща ами ще си легнете по рано за да тръгнете навреме.Все гледаме и сочим на запад ама там закона е закон.Ако няма да се налагат законите то тогава да разпускаме ония 240 дебили и да го обръщаме на анархия, то не че има нещо по различно сега.Пък и изобщо не ме интересува къде как е, искам като изляза с колата да не ме изпреварват от лява отдясно, да не ми застава пред мене когато съм първа кола ами да си чака реда като всички други.Ако имаш неотложен разговор по телефона ще си вземат хендсфрита да му са свободни ръцете, щото иначи е голяма работа кара х6-ца ама виждаш ли трее си мислим че върти голям бизнес.Поне тъй ми обясни един отоворко.Ама ич не беше доволен като му казах че ако карам такова БМВ няма да се кача в него с чехли за баня за 2 лв от колхозния пазар.Не знам защо и трябва да си паркират колите точно ама точно на подстъпа на новата ни детска площадка че майките с количките да се чудят как да влязат и най фрапиращото е че го правят дори и когато има бол места на паркинга.Такъв да го ощрафиш 1000 кинта ама без възможност за обжалване, директно.Дет вика бат Съни - съди ги като искаш най-много да платиш на адвоката разноските и глобата.Щото българина си е най-доволен когато се изяви като дребен тарикат и очаква овации от околните.Чудно ако някой в 2 през нощта на пуст път те нацели със превишена скорост дали ще му простиш или друга песен ще запееш щото вече тебе засяга.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
На дъщеря ми работодатела на две години им купува нови джиесеми като "старите" остават за тях и задължително са със такава джаджа за ушото, хем клиентите и той да ги намира по всяко време хем ръцете им да са свободни.Самия той е с такава, освен това не кара кой знае каква кола, имат една служебна по така, с която ги праща по командировки из страната но той ползва негова си.В интерес на истината е управител на клона на фирмата за Варна но явно политиката на фирмата е такава.Иначе като го видиш не прави впечатление и не демонтстрира нищо.Смешни са ми онези които дефакто са никой ама му се иска да е някой ма не му стиска или го мързи да положи някакви усилия или най-вероятното е че и да му дадеш всичко в ръцете нищо не става от него.То общо взето по-голямата част от бг е така.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment