Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Saab 9-5 2.0 turbo автоматик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първо аз говорих за Аеро модела с 2.3 мотор и съвсем друго турбо спирачки и.т.н който е 230 к.с (обикновеният 2.3 е 170 к.с ако несе лъжа) и прасчо ме изкара че лъжа . Второ когато видя снимка на 156 на крузконтрол с 230 тогава ще го повярвам (с моята 145 веднъж вдигнах 190 км/ч за 20 секунди и май видях дядо господ тогава . А тука си беше колата на круиз и си рових из телефона да снимам километража.
    Просто се издразних сори Оставям прасчо с фантазиите че неговият 1.8 TS е най бързият мотор.
    А колата е наистина нещо особено за парите които плащазш за нея.

---------- Post added at 07:21 ---------- Previous post was at 07:14 ----------

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
    Според мен си се ориентирал добре колега. Колата е адски здрава и за тях се знае, че не могат да си износят купетата. 2.0 мотора го дават по - сполучлив, защото 2,3 има склонност да криви коляновия вал. Отделно от това в BG разликата за гражданска и данъците между двата модела не е за подценяване. 150 кончета са си малко за този параход, но с малко софтуерна намеса си стават 200-210 к.с. за секунди. До тази мощност и турбината си държи без проблеми. За по - нагоре си трябва Аеровска турбинка (Mitsubishi) и си вървиш наравно с Аерото. За интериора на колата според мен си е малко скучен, но все пак не може да се сравнява италиански дизайн със северняшки. Другия съществен минус е управлението - не е директно и ти липсва усещането като при алфата. Това обаче може да се предположи, предвид че окачването на СААБ-а си е Вектра Б, което пък не е и толкова лошо, защото е много опростено и адски здраво. Единствената му болка са тампоните на магарето, които срещу 250 лв. 6-те броя си решаваш грижите за следващите 200-300 хил.км. и биалетките, които са на цената на кутия цигари. Като цени не смятам че е нещо фрапиращо - колкото 166-ца, някои неща са малко по - скъпи, други по- евтини. За мен големия и плюс е комфорта на пътуване. На около 100 хил.км. се предава касетата с бубините. Хубавото е, че ако колата не запали имаш три варианта- касета, датчик на коляновия вал или дебитомер. Няма хвърляне на боб и кое, какво...
    Надявам се, че съм ти бил полезен - успех.
    Всичко е така освен, може би че като й пипнат софта колата става като аеро-то, поне от това което съм виждал. А и като я направиш от 150 на 210 к.с ще трябва и да спираш някак нали . А , и колянов вал не съм кривил
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Човека говореше за 150 коня кола, как ги виждаш тия 230 на круиз?? Колата си е доволно грозна - вътре и вън, но щом му харесва, познавам и други хора, за които няма друга марка. Пак се започна NFS... тунинг, спирачки, ароматизатор борче...
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        Човека говореше за 150 коня кола, как ги виждаш тия 230 на круиз?? Колата си е доволно грозна - вътре и вън, но щом му харесва, познавам и други хора, за които няма друга марка. Пак се започна NFS... тунинг, спирачки, ароматизатор борче...
        Да , човека говореше за 150 коня аз му отговорих че съм имал 230 кс, след което ме обвиниха че лъжа.

P.S - Щеше да е странно в автомобилен форум да говорим за брачните танци на комодския варан
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Имал съм Аеро 230к.с. с ръчни скорости, карал съм и 2,0Т 150к.с.
          Тва е все едно да сравняваш 145 1.4 и QV... нищо общо между двата автомобила.
          При аерото освен целия екстериорен кит има промени по спирачната система, съединителят и притескателят са други, интеркулера е на различно място, отзаде е с мулти линк окачване, но и с всичките тези промени директноста на управление си остава като на Вектра Б... както казаха колегите. Този автомобил не трябва да се сравнява като дизайн с италиянските, ами да се разбере като негов собствен... ако не ти хареса колата от първият път едва ли ще ти хареса в последствие.
          Аз лично не се сещам Алфа която сток или само с ремап ще може да мине Аеро-то примерно от 50 до 200. Това изчадие 230к.с. върви адски много за сток автомобил.
          Now: 156 2.5 V6 24V
          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Колега Ian благодаря за инфото. Наистина ще ми е полезно.

Само искам да кажа по темата, батки че пълно щастие няма Нямам намерение да са пенсионирвам с нея Най-много 2г. ще я карам и после моргата Няма да я обслужвам първите 6 месеца с верига е, има гуми, има спирачки, ще хвърля едно око на въздушния Маслото на скоро е сменяно отбелязано е от сервиза в сервизната книжка Климатици еднозонови, двузонови всичко работи на шест Музика Харман Кардон Газова инсталация с течна фаза Виале, пали директно на газ хората които си имат хабер от тая система знаят за какво иде реч.Тия дни минава и чисто нов преглед и като знам за какви смешни пари ще я взема Тука газта е 0,50 цента Ще си карам по Холандските и немските аутобани и ще си слушам Фики Стораро
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Даже сега разговарях с главния механик на Сааб дилъра в града понеже четох в Сааб форума че веригата се сменя на 200 000км, човека ми каза че ако не дрънчи няма нужда от смяна и е доживот Вика ако имаш съмнения завърти едно кръгче покрай нас да я преслушаме

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                Аз лично не се сещам Алфа която сток или само с ремап ще може да мине Аеро-то примерно от 50 до 200. Това изчадие 230к.с. върви адски много за сток автомобил.
                Да, като се има в предвид, че нямат 4 цилиндров турбо бензин... 3.2 аресе е отговора на твоя казус.

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                  Да, като се има в предвид, че нямат 4 цилиндров турбо бензин... 3.2 аресе е отговора на твоя казус.
                  Нямам впечатления от 3,2, единствено съм карал 3,0 на 916 спайдър с 6 ск. и честно казано сааба ще го сгъне.
                  С Gta ще е интересно сравнението, даже бях пускал тема, но така и не се намери никой около Варна за да направим сверяване.
                  Now: 156 2.5 V6 24V
                  Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                    Нямам впечатления от 3,2, единствено съм карал 3,0 на 916 спайдър с 6 ск. и честно казано сааба ще го сгъне.
                    С Gta ще е интересно сравнението, даже бях пускал тема, но така и не се намери никой около Варна за да направим сверяване.
                    Преди месец и малко видях как върви гт 3.2 с мап и гърнета отдолу и не вярвах как върви колата.

Comment

На шведите мога да им кажа само евала.Е това е автомобил един път.Това немци, японци, талянци имат още много боб да ядат, не само боб а и леща Само кат му скивах двигатела разбрах че това и 1000000км не го бърка Бензиновите алфи 300-350000км и е покойник, еле пък туин пийкса

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                        На шведите мога да им кажа само евала.Е това е автомобил един път.Това немци, японци, талянци имат още много боб да ядат, не само боб а и леща Само кат му скивах двигатела разбрах че това и 1000000км не го бърка Бензиновите алфи 300-350000км и е покойник, еле пък туин пийкса
                        Не ме разбирай погрешно, колата е страхотна ама прословутия туин спарк, който всички хранят та дори и 8в водещ се за по-здрав, еми в 155 на 25 години гарантирано е навъртял 1 млн км, моя в 146 от 1995 година сигурно е на поне 400к.. А и си има причина за здравината, този мотор в Сааба се върти в 5500 оборота, старите спаркове 16в в 7250, японци не мисля, че има смисъл да намесваме като става дума за здравина на двигател, моторите им, които са измислени с цел вървеж и даване на газ, няма кой да ги надмине по здравина. За Сааб-а бих казъл, че е скука доста само като го видя и ми става скучно.. Да не намесваме цената на колата докато е нова, талянците пестат пари и за това се троши све... Успех с покупката!

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:38 ----------

Силно се надявам в крайна сметка да не си купиш някой мерцедес или бмв..

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Всичко е така освен, може би че като й пипнат софта колата става като аеро-то, поне от това което съм виждал. А и като я направиш от 150 на 210 к.с ще трябва и да спираш някак нали . А , и колянов вал не съм кривил
                          С 210 к.с. няма как да бориш Аеро-то, при това че е и по - малка турбинката. Тя се развърта по - рано от аеро-вската, но и по - рано умира. Заводски 150 к.с. работи на 0,4 или 0,5 бара налягане, което си е смешно.
                          Правиш я на 1.3-1,4 налягане и вече си на 200-210 к.с. По-нагоре Garrett-а не издържа. Като ти омалее и това си поръчваш аеро-вската турбинка и в момента вървя огледало в огледало с 260 к.с. аеро.
                          Колата си е подготвена за ъпгрейдите - сменяш челюстите и дисковете и са ти вече като на аеро, апаратите са едни и същи. Разликата между стандартния съединител и аеровския е около 40-50 лв., маховика е същия. Всичко това го казвам от опит, моята също беше 150 к.с. до първата вечер.
                          За валовете не е казано, че всички 2,3 ги кривят. Води се, че са склонни към това.
                          Успех на колегата.
                          sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Не ме разбирай погрешно, колата е страхотна ама прословутия туин спарк, който всички хранят та дори и 8в водещ се за по-здрав, еми в 155 на 25 години гарантирано е навъртял 1 млн км, моя в 146 от 1995 година сигурно е на поне 400к.. А и си има причина за здравината, този мотор в Сааба се върти в 5500 оборота, старите спаркове 16в в 7250, японци не мисля, че има смисъл да намесваме като става дума за здравина на двигател, моторите им, които са измислени с цел вървеж и даване на газ, няма кой да ги надмине по здравина. За Сааб-а бих казъл, че е скука доста само като го видя и ми става скучно.. Да не намесваме цената на колата докато е нова, талянците пестат пари и за това се троши све... Успех с покупката!
                            Верно е скука..... друго си е да си видял всякая една част на колата и след година каране да си станал майстор по двигатели с вътрешно горене

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Верно е скука..... друго си е да си видял всякая една част на колата и след година каране да си станал майстор по двигатели с вътрешно горене
                              Евтиното излиза скъпо..

Comment

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:38 ----------

Силно се надявам в крайна сметка да не си купиш някой мерцедес или бмв..

Пиле имах предвит 156 ТС. Като бях за моя в една морга да си търся челюст за спирачките имаше поне 25 туинспарка 156 които не бяха катастрофирали Даже повечето бяха с ключовете на таблото По външния им вид не им давах повече от 350 000км.

Comment

Working...
                                X