Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa Romeo Giulia отвя и BMW M5
Collapse
X
-
Арфа Ромео 146 1.6 боксер
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеЩо няма за алфа?Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеКогато зле проектираното охлаждане, стане показател за това - колко са номиналните обототи на един двигател, тогава пляскай тия доводи тук. За измерване на обороти се ползва оборотомер. Термометъра показва температура на охлаждащата течност. Работната температура на двигателя е тая, при която термостатът започва да отваря, всичко над нея е недостатък. Инак, да, по висока работна температура е признак на по добра технология, но пряко отношение към оборотите няма.
Е какво и зле проектирано на тая охладителна система?По нищо не са различава от на другите коли произведени през 90-те.На крива ракета,космоса и пречи.Я си задай въпроса защо дизела загрява доста по бавно,и си отговори,и после ми пляскай такива доводи.
---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеАлфа няма нужда от реклама, тя има история!
Абе то и България има история,ама сме последната дупка на сиренетоSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеЯ си задай въпроса защо дизела загрява доста по бавно,и си отговори,
А , сега си задай въпроса - защо като стоиш на място, на минимални обороти, температурата се вдига, та чак и вентилатори се включват. Помисли малко, виж кои елементи са част от охладителната уредба, разбери как работи. Като намериш връзка м/у работната температура и оборотите - заповядай пак, да поспорим.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеНачи имал съм и свински парк 16 волта 140 коня,имал съм и бима 16 волта 140 коня.Свинския парк във високите издиша някъде след 4500-5000 почва да тъпче на едно място и само арчи тунджа,а бимата след тия обороти излита.Свинския парк съм го засичал зимата с чисто нов термостат,не може да вдигне повече от 84 градуса
Каква оборотна кола,кви пет лева,ква централна гара,къв кауфлан
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеЗная отговорът. Ти знаеш ли го?
А , сега си задай въпроса - защо като стоиш на място, на минимални обороти, температурата се вдига, та чак и вентилатори се включват. Помисли малко, виж кои елементи са част от охладителната уредба, разбери как работи. Като намериш връзка м/у работната температура и оборотите - заповядай пак, да поспорим.
Не ми казвай че проблема на свинския парк му е въздушния поток,защото и с кора да е отдуло и картон от пред на решетката,ще е същата работаSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеНе ми казвай че проблема на свинския парк му е въздушния поток,защото и с кора да е отдуло и картон от пред на решетката,ще е същата работаАрфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеТотално грешни схващания имаш младежо. Не двуискровия мотор имах предвид. Колкото по стабилна е температурата, толкова по добре е проектирано охлаждането. Като сложиш картон пред радиатора и водата заври на 120гр, моторът мигар вдига 15000 об/м!?
Не не вдига 15000 оборота.Но ти ме питаш защо на място се включват перките?Еми щото няма въздушен поток.Те и на дизела се включват на място.Иде реч обаче не за двигатели в покой,а в движение батка.Защо дизела загрява по бавно от бензина?Причините са две.Едната е че кюмюра е по слабо оборотен.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеНе не вдига 15000 оборота.Но ти ме питаш защо на място се включват перките?Еми щото няма въздушен поток.Те и на дизела се включват на място.Иде реч обаче не за двигатели в покой,а в движение батка.Защо дизела загрява по бавно от бензина?Причините са две.Едната е че кюмюра е по слабо оборотен.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеВсъщност тотално не. Температурата на на горене на банзина е почти 2 пъти по-висока от тази при нафтата. Според теб дали не идва разликата оттам?
Това е главната причина че бензина отделя повече топлина,но не единственатаЩото аз дизела мога да го загрея от 0 до 90 градуса много бързо,просто тръгвам,карам го 6-7 минути между 4-5хил. оборота и стрелката вече е на 90 градуса.Но говорим за нормална експлатация на двата двигатела..................
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеЕ какво и зле проектирано на тая охладителна система?По нищо не са различава от на другите коли произведени през 90-те.На крива ракета,космоса и пречи.Я си задай въпроса защо дизела загрява доста по бавно,и си отговори,и после ми пляскай такива доводи.
---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
Абе то и България има история,ама сме последната дупка на сиренетоAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеТова е главната причина че бензина отделя повече топлина,но не единственатаЩото аз дизела мога да го загрея от 0 до 90 градуса много бързо,просто тръгвам,карам го 6-7 минути между 4-5хил. оборота и стрелката вече е на 90 градуса.Но говорим за нормална експлатация на двата двигатела..................
Има двигатели които въртят генератори, те работят на 1500 об/м, работната им температура е същата като на автомобилни двигатели с номинални обороти м/у 4 и 7 хиляди. Как става това? Защо термостатът се казва така?
п.п. Вероярно трябва да напомня, че мощноста при двг е произведение на обороти и въртящ момент.Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:35.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеСега си отговори на въпроса - защо при равни други условия, дизелът харчи почти 2 пъти по малко гориво.
Има двигатели които въртят генератори, те работят на 1500 об/м, работната им температура е същата като на автомобилни двигатели с номинални обороти м/у 4 и 7 хиляди. Как става това? Защо термостатът се казва така?
---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:23 ----------
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеВсъщност тотално не. Температурата на на горене на банзина е почти 2 пъти по-висока от тази при нафтата. Според теб дали не идва разликата оттам?
Ти ко отбираш от коли?
Влациииии!!!!!Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
А оставете го ...то е мое момче.....малко кутре...още лае...не се е на играло.....бемве, ауди, сааб...но като види алфа си извива врътлето...ако ме рабирате...
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
Comment