Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя харч нормален ли е ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1461512]
    Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение

Стара нова скраб-говоря от личен опит навъртяни километри,не като интернет джадаи като теб където зарежда за 5лв бензин всяка вечер прави един тигел със 150км/ч по цариградско и са прибира иначе е бог на интернет статиските
    ха ха ха ха, как ме прецени , кажи честно ! За съжаление, не съм нищо от по горе описаното. Мойта кола 5лв не ги усеща , щото харчи МНОГО !
    Интернета го крадна от една градинка (много е скъп за вкъщи) а Цариградско... незнам къде е, аз съм от Чапръчане ! И ще ми обясниш ли за статистиките и какво искаш да кажеш ? Обиждаш ли ме ? Да не е болест няква тва статистиката?
    Пример: болен си от статистика

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Нека го видим това:
      159 3.2:
      0-100 - 7.1
      Градски разход = 16,4
      Извънградски = 7,9

159 2.4:
      0-100 - 8.1
      Градски разход = 9,2
      Извънградски = 5.4

330i:
      0-100 - 6.1
      Градски разход = 10,0
      Извънградски = 5,9

325d:
      0-100 - 7.4
      Градски разход = 7.6
      Извънградски = 4.6

И понеже в тази тема си говорим за разход и икономичност, нека видим най-съвременните и съответно икономични съпоставки:
      Джулиета 1,6жтд:
      0-100 - 11,3
      Градски разход = 4,7
      Извънградски = 3,2

116д-ед:
      0-100 - 10,4
      Градски разход = 3,9
      Извънградски = 3,1

Баси и винагито. Най-ме кефи бензинката.
      Не живей в миналия век. 2016-та година сме.
      Колега, долу в подписа ще видиш 1.6Д с друга опаковка, така ще споделя опита си с този мотор от БМВ. Колата я взех на 5 километра ( чисто нова ) по каталожни данни гори 3,6/4,2/5,1 на 100км., но в реалност 7,5/9/11 на 100км. Колата тежи 1430кг., в момента е на 3700км. и разхода е отчайващ. Сега ме успокояват, че ще се разработи и ще се оправи вървежа и разхода, ама... За изминатите километри не съм вдигал повече от 3000об./м.
      п.с. По невървящ и шумен мотор ( за кубиците си ) не съм виждал. Алфата от подписа е доста по-икономична, за динамика нема да говоря, защото не е коректно, но на сестра ми 1,9 жтд-то / 110к.с. ще я пребие отвсекъде.
      Не го казвам да се заяждам, просто се оплаквам публично от силно надценения мотор на БМВ.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
      Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
        Колега, долу в подписа ще видиш 1.6Д с друга опаковка, така ще споделя опита си с този мотор от БМВ. Колата я взех на 5 километра ( чисто нова ) по каталожни данни гори 3,6/4,2/5,1 на 100км., но в реалност 7,5/9/11 на 100км. Колата тежи 1430кг., в момента е на 3700км. и разхода е отчайващ. Сега ме успокояват, че ще се разработи и ще се оправи вървежа и разхода, ама... За изминатите километри не съм вдигал повече от 3000об./м.
        п.с. По невървящ и шумен мотор ( за кубиците си ) не съм виждал. Алфата от подписа е доста по-икономична, за динамика нема да говоря, защото не е коректно, но на сестра ми 1,9 жтд-то / 110к.с. ще я пребие отвсекъде.
        Не го казвам да се заяждам, просто се оплаквам публично от силно надценения мотор на БМВ.
        Браво колега. Едно мнение от реалния живот!

Сега за съжаление обаче, най-вероятно ВО отново ще се включи,като ти обясни как не можеш да караш правилно...и в неговите ръце тая кола извънградско ще гори 2 на сто
        146 Turbo

Comment

Ще се върна към същноста на темата.Един познат си взе от германия форд фиеста 1.4 дизел 2010 година.Някъде между 80-90 коня ми спомена че е.Колата беше на 80 000км като я взе през 2013.Като тегло е нещо между 800-900кг.Вече разбротен двигател но сравнително нов за дизелов.Бахти въшката казами че като почне да я настъпва му давала 6,2,6,3 извънградско разход.Учудих се понеже за тая въшка това е кански разход.Но такае с малките двигатели,почнеш ли да го настъпваш от икономична почва да дава разход над среден клас автомобил,от там ми се губи и смисъла да карам такива въшки.Но понеже беше най-луксозното изпълнение и по малък данък тука заради теглото си и той и се кефише като циганче на мобилен телефон
          Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:32.
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
            Ще се върна към същноста на темата.Един познат си взе от германия форд фиеста 1.4 дизел 2010 година.Някъде между 80-90 коня ми спомена че е.Колата беше на 80 000км като я взе през 2013.Като тегло е нещо между 800-900кг.Вече разбротен двигател но сравнително нов за дизелов.Бахти въшката казами че като почне да я настъпва му давала 6,2,6,3 извънградско разход.Учудих се понеже за тая въшка това е кански разход.Но такае с малките двигатели,почнеш ли да го настъпваш от икономична почва да дава разход над среден клас автомобил,от там ми се губи и смисъла да карам такива въшки.Но понеже беше най-луксозното изпълнение и по малък данък тука заради теглото си и той и се кефише като циганче на мобилен телефон
            Теглото е 1100 -1200кг отдавна малките коли не са по 800 900 кила , за това са и скучни хечбеците дори и със по 150 коне в момента в сравнение с 90-тарските.
            Интересно с какво сравняваш 6.5 като висок разход ?
            Ми те чистите дизели пак от 90-те бяха около 5 и малко (за кубатура до 1.6 говоря)

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
              Като става дума за малолитражки... Гуфнята от подписа е с агрегат 1.3 и титаничните 55 коня... Извънградско по първокласен път със завои и тн може да падне до около 6, по магистрала със 130 е 8+ градско пак толкова (на газ естествено)... За мен е мит че малките двигатели харчат малко!! Ако се карат пенсионерски и не влачат някакви огромни купета са що годе добре иначе... Получава се като най-първия пост в темата... Сега се сетих че преди 15 години имах и Лада Ока (съвсем я бях забравил) та тя с неиния си двигател от цели 650 кубика и 29 коня градско си перкаше около 7-8 бензин...
              И една интересна статия с малко интересни числа.... Заповядаите http://autobild.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B...81%D1%82/a6598
              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 00:00.
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                Теглото е 1100 -1200кг отдавна малките коли не са по 800 900 кила , за това са и скучни хечбеците дори и със по 150 коне в момента в сравнение с 90-тарските.
                Интересно с какво сравняваш 6.5 като висок разход ?
                Ми те чистите дизели пак от 90-те бяха около 5 и малко (за кубатура до 1.6 говоря)

Колата е 1005 кила 70 коня................сравнявам е с ауди а3 1.9тди 99г. модел пак хечбек 110 коня малко над 1150кг. което ми е давало 4.0 извънградско с 80 на 5-та 5,5 със постоянно подържане 130км/ч и като почвам да я настъпвам не повече от 6.
                SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Аз се отказвам.
                  Успех, следващия път по надолу да ти даде като разход !

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                    Не си ми интересен, не се напъвай.
                    Ни най малко имам желание да опъвам виртуално ненаситна девственица като теб
                    ......с БО, може си пишете на лични и да си вярвате за баварците.....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

типично съм тотално неадекватен но мога ви са хваля че мойто кораб 166 с голяма турбина от Ланча Тезис след ремап от Петко са кво прай мислите а? харчи? колко да харчи? 6 (шес) батки, 6 извънградско константа и 8 градско в задръстванията ... жената и прай 7.3 разход тя работи до Терминал Ино а до нас (Центъро) са грубо отиване и връщане 40 км. на ден (всеки ден) не знам за какво въобще пишете но се усетих длъжен да пиша и аз

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Ни най малко имам желание да опъвам виртуално ненаситна девственица като теб
                        ......с БО, може си пишете на лични и да си вярвате за баварците.....
                        Ти и да имаш желание, винаги излизаш с гъза напред
                        и се оказа, че в този форум само ти не си девствен според твоят манталитет.
                        Now: 156 2.5 V6 24V
                        Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                          Ти и да имаш желание, винаги излизаш с гъза напред
                          и се оказа, че в този форум само ти не си девствен според твоят манталитет.
                          Изказвай се по темата. не си показвай мераците....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Fiat 500L 1.3 дизел ми изгори до Пловдив със 150км/ч точно колкото гори 159-ката с тази скорост 7,8л. Няма нищо чудно за да поддържа 150 върви в сериозни обороти на 5-та, 6-та няма то, ако му вкараш 6-та ще тръгне назад
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Изказвай се по темата. не си показвай мераците....
                              Аз съм се изказал по темата, а работата е там, че ти дори не можа да си защитиш тезата:

Първоначално публикувано от Бобби
                              Алфа винаги превъзхожда като икономичност и бързина.....
                              Изкараха ти се цифри от официални източници, а ти без да отговориш пак остана с пръст в уста, пренебрегвайки ги почна да обиждаш с махленските лафчета от ерата на комунизма. А и си толкова плитък с изказванията ти, че дори не можеш да се сетиш, че JTD няма нищо общо с Алфа, както адаша ти каза по-нагоре. Да беше интересувал малко повече, щеше да разбереш, че Алфа нямат сериен дизелов двигател в историята си, за да ги сравняваш с БМВ и да пишеш поредното ти не смислено мнение.
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Момчета,ай върнете се по-темата моля,че и тази се изцапа подобаващо. Едни и същи всеки път. Намерете бате Ненчо и идете да се състезавате в Кой е по-по-най.
                                Там ще ви пляскат и ще светнат лампички,ще има и победител. БаСи му държите се като група разгонени тинейджъри!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
                                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Working...
                                X