Известие

Collapse
No announcement yet.

Годишна такса за паркиране пред блока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Годишна такса за паркиране пред блока

Как ви се струва? За целия град. Още една такса, че притежаваш кола.
    Срещу 15 лв. На месец може да си запазиш място на което да си напишеш номера или да си сложиш скоба..
    Сега в Пловдив, по -късно и в други градове.
    Мотивът - да няма междусъседски войни за парко места. Ако има засилен интерес към определено място се обявява на търг. Значи цената може да достигне космически висоти. Пред блока примерно има 20 места, а колите са 40, интересно какво ще стане с другите. Сега има някаква въртележка. После ако те няма мястото стои празно, а другите няма къде да спрат. Въпреки празните места.
    Не ми харесва.
    И още- ще има дежурен 24 часа паяк, ако някой ти спре на платеното място- да го вдигнат( още приходи за общината). Е той (вдигнатия) после ще знае със сигурност на коя кола да си отмъсти. И междусъседските войни ще излязат извън контрол.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 02:12.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Mи много ясно. 25 години с тъпотията си убиваш икономиката и в един момент си готов на всякаква цигания, само да има плячка.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Не се поддавайте на провокации!
      Протестирайте и търсете правата си!
      Всички плащаме данъци за колите си в съответната община.
      Ако не достигат паркоместа, се входира общ иск от колкото се може повече хора, за осигуряване на необходимите паркоместа, в съответния район от общината.
      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 09:56.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Някакви пълни абсурдни. Живееш в квартала' х 'и работиш в 'у' отиваш сутрин на работа, пълно е със свободни места, но платени и е незаконно да паркираш там. Същото се случва и с тези които живеят в квартал 'у'. Вероятно трябва да си купиш паркомясто и по месторабота и до други места където ходиш често. Подозирам как никой няма да протестира, а всички ще се юрнат да купуват места и да се кефят на номера на колата написан с боя на асфалта. Ще процъфтява и бизнеса със скоби против паркиране. Което ме навежда на мисълта да изкупи всички скоби и да стана монополист

Comment

Лорде май пак си разбрал нещо наполовина ми се струва..............................говориш за годишна такса а в същото време за закупуване на паркомясто което едно няма нищо общо с другото.......................къде го прочете това??? Според мен става въпрос за нещо друго което го има от много години тука основно в големите градове,какъвто е Пловдив за България.В определен радиус от центъра на града се заплаща годишна такса от живущите да паркира пред тях си.Като самата зона за паркиране там се води платена,тоест ако дойда от друг град примерно и паркирам там си плащам на час и мога да паркирам на което паркомясто си поискам,никъде няма номера на коли.И нещата така са изчислени че винаги има места за паркиране макър и чак пред другия блок понякога........................но кой превари той завари,идеята е че е платена зона,това че Петкан живее там мен не ме грее,аз си плащам на час,компренте?Дразнещето е в случея е че все повече места в големите градове макър и такива по отдалечени от центара ще станат платени............................както тука...................... и много хора които не им се плаща по 2,50 евро на час паркирват на края на града на някой безплатен паркинг рейсчето и ако ще се бави повече от 3 часа в града определно му излиза по ефтино.Тука тия които си плащат на година имат стикери от вътрешната страна на предното стъкло и като минава тоя с глобите ги сканирва с един апарат,дали стикера отговаря на зоната в която е паркирана колата.
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Не си разбрал. Прочети пак всичко още веднъж внимателно. Годишна такса в случая е алегория.

Comment

Дрън-дрън...........................спри да го овърташ с думи които и сам не разбираш какво точно значат.....................купуване е едно а плащане за временно ползване е друго.Защото ако го купа и си напиша там номера утре като се преместа да си го взема с мен под мишница ли......................?

Comment

Прочете ли обикновено не комуникирам с хора, които не могат да пишат и имат в речника 50-60 думи.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:34.

Comment

Това всичкото което го изпляска в темата ако беше вярно,щеше да има официялна изнесена някъде информация...........................но такива като тебе само им знае балалайката и като нямат какво да кажат вече започват да са понаакват......................................... .....иначе човек като общува с тъпоъгълници като теб възможно е и да почва да оглупява по някое време............................................. ..не комуникираш защото такива като мене та навират в на кучето г*за точно за 18 секунди Върви излез малко пред блока и си фани некой за слушалка............................ вместо да занимаваш маса народ с простотиитети.

П.С. Само не разбрах защо си промени горния пост от ,,Ти глупак ли си?,, на това което е сега? Явно си и голямо шубе
                  Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:47.

Comment

Онова по нагоре, което те притеснява се нарича метафора. Тези, които не могат да пишат и знаят 50-60 думи обикновено са и нагли.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:50.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Онова по нагоре, което те притеснява се нарича метафора.

Да точно метафора се нарича,а хората ядат доматите с коловете само ти без Иначе не съм ни най-малко притеснен,опериран съм от това чуство

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Тези, които не могат да пишат и знаят 50-60 думи обикновено са и нагли.

Апсолютно верно и разликата с такива които знаят да пишат 70-80 е че последните са нагли,ама с пиниз......................който обикновенно не им се получава........................ защото за това трябва да си природно интелигентен,а не да си наизустил 10 думи повече от другите
                      Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:57.

Comment

Когато грамотен човек пише многоточие пише три точки. Другите по 30. Когато се слага препинателен знак зад него се оставя задължително интервал.

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

Да ти е беден речника и да не можеш да пишеш е срамно. Да се наричаш българин и да не можеш да пишеш е още по- срамно. Нищо лично.
                        Сега си намери някой друг да му се правиш на отворен защото ми доскуча
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:31.

Comment

Това, което се замисля си е чист държавен рекет, репресия. Обаче аз отчасти съм съгласен на такова нещо. Защото живея до метростанция. Това означава, че знайни и незнайни автомобили със всевъзможни регистрации (което означава, че си плащат данъците в други градове и се предполага, че тези пари не греят общината, в която желая да паркирам) всеки ден паркират пред блока ми, удряли са ми вече колата на паркинага 2 пъти. Та прибирайки се от работа вечер, аз няма къде да паркирам. Въпреки, че плащам данъци за 2 коли, а ползвам едно паркомясто, защото другана ми кола седи в един двор в друг квартал. Ако това някакси спомогне аз да имам място за паркиране, когато се прибера от работа съм съгласен. Или поне да измислят начин, да няма толкова чужди коли, които да седят пред блока ми. Още павече, че често дошлите коли за през деня не познават реда за паркиране и често са паркирани лошо, заемайки 2 места.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Туй че един заема място за двама ясно.Ама ти като отидеш на работа къде паркираш, ако нямате служебен паркинг.И като дойдете на гости или на квартира лятото да си печете белите софийски дупета къде ще паркираш.Освен това броят на паркоместата не е съобразен със броя на живущите.Щото нашия блок е със 6 входа,по 21 апартамента, това прави 126 коли, да кажем че някои нямат но други пък имат по 2 коли, да речем че колите са 100, паркинга е със 40 места.И ако този дето няма кола утре си купи и изяви желание да си купи/наеме или каквото е там и той паркомясто...Или пък майка ми живее в друг квартал отивам с колата и понякога ми се налага да остана цял ден или да остана и вечерта при нея, де да я дяна шибаната кола.Досега не съм имал проблеми с паркирането, ся зорлем ще си създаваме проблеми.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Туй че един заема място за двама ясно.Ама ти като отидеш на работа къде паркираш, ако нямате служебен паркинг.И като дойдете на гости или на квартира лятото да си печете белите софийски дупета къде ще паркираш.Освен това броят на паркоместата не е съобразен със броя на живущите.Щото нашия блок е със 6 входа,по 21 апартамента, това прави 126 коли, да кажем че някои нямат но други пък имат по 2 коли, да речем че колите са 100, паркинга е със 40 места.И ако този дето няма кола утре си купи и изяви желание да си купи/наеме или каквото е там и той паркомясто...Или пък майка ми живее в друг квартал отивам с колата и понякога ми се налага да остана цял ден или да остана и вечерта при нея, де да я дяна шибаната кола.Досега не съм имал проблеми с паркирането, ся зорлем ще си създаваме проблеми.
                              Работя "накрая на света". Там има място за паркиране, а и сервиза в който работя има голям двор с много паркоместа.

Въпроса е в това, аз когато се прибера вкъщи, къде да си паркирам колата, или е редно да си седя в нея и да чакам примерно до 9 вечеррта да се освободи място? Според мен е нормално да искам, след като си плащам данъщите на 2 МПС-та, пона на едно паркомясто да имам право. Не знам дали ме разбираш правилно, но пред блока ми има през деня поне 30-40 коли, които не са от блока. кажи ми, заради това, че някой тарикатее да не плаща паркинг, където работи, аз ли да плащам паркинг и да си карам колата на платен паркинг, въпреки, че както споменах по-нагоре данъците си ги плащам.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                              X