If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най- после.
Питах те в героичната тема, дали си готов да станеш герой, ти каза- не, само за себе си и семейството съм готов на всичко. Не мога да си хабя ценния животец за България.
Аз не съм в игнора. Чети бре :P
-----------
Пай сеее ...
Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Не се карайте и категоризирайте. Интернационализмът води до загуба на патриотичност.
За да разберете, какво става сега у нас, да се върнем в 20-те години на миналия век в СССР!
Тука се вихрят Ленин, Якир, Тухачевски, Блюхер и други интернационалисти. които рушат църкви, морал, семейство, музика и изобщо всичко онова, което оформя патриотичното възпитание. Та те забраняват дори балалайката. Народите на СССР започват да се чувствуват като стадо от индивиди, управлявани от педераси.
Сталин ги избива, реже главата на педерастката мафия на ЧК-ОГПУ- НКВД в лицето на дребния , неизлекувал се педераст Ежов, но гръмва ВСВ и се оказва, че войниците отказват да се бият, защото няма за кого. Те нямат Родина, защото двадесет годинои са напълно достатъчни да се обезличи народа. Тогава Сталин започва да говори за Богдан Хмелницки, Кутузаов, Суворов. Иля Муромец и да вдига патриотизма на народа си.
Ние сме същата аморфна маса.
Старците ще станем, но точно тия, които трябва да ни пазят не знаят защо.
Признаците , че живееш в свободна страна и тя се нарича България ги няма.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Не се карайте и категоризирайте. Интернационализмът води до загуба на патриотичност.
За да разберете, какво става сега у нас, да се върнем в 20-те години на миналия век в СССР!
Тука се вихрят Ленин, Якир, Тухачевски, Блюхер и други интернационалисти. които рушат църкви, морал, семейство, музика и изобщо всичко онова, което оформя патриотичното възпитание. Та те забраняват дори балалайката. Народите на СССР започват да се чувствуват като стадо от индивиди, управлявани от педераси.
Сталин ги избива, реже главата на педерастката мафия на ЧК-ОГПУ- НКВД в лицето на дребния , неизлекувал се педераст Ежов, но гръмва ВСВ и се оказва, че войниците отказват да се бият, защото няма за кого. Те нямат Родина, защото двадесет годинои са напълно достатъчни да се обезличи народа. Тогава Сталин започва да говори за Богдан Хмелницки, Кутузаов, Суворов. Иля Муромец и да вдига патриотизма на народа си.
Ние сме същата аморфна маса.
Старците ще станем, но точно тия, които трябва да ни пазят не знаят защо.
Признаците , че живееш в свободна страна и тя се нарича България ги няма.
Не Иве, аз няма да стана да защитавам, по-горе съм написал кои и защо. Както и няма да защитавам в името на минала история и отдавна загинали истински герой. Писнало ми е от лицемери, лъжци, мъжки п...и
Цвятко, аз пък ти казвам, че точно ти ще си сред тези, които ще се сражаваме за България, ако се наложи. В момента може би дори не го съзнаваш. Сигурен съм обаче, че в екстремна ситуация кръвта на загиналия за България твой прадядо ще те призове.
Вярвай ми! Вече НЕ! Мен вече ме е срам, че съм Българин. Ние станахме нарицателно име в Европа.
Само и единствено ако семейството ми е в опасност!
Ето нещо ... За съжаление само след няколко месеца некадърността на българските политици ще зачертае радостта от военните победи."
Генерал Нерезов вижда разкрилата се изключителна възможност да се разгроми целия десен фланг на съглашенските войски, с последващото превземане на Солунския укрепен лагер и поставянето на противника в безизходно положение. За съжаление, висшето военно и държавно ръководство не се оказват на висота. Пропусната е една безценна възможност българската армия да освободи цяла Македония, като унищожи вражеските бойни сили. Този пропуск довежда до Владайския метеж, Солунското примирие и черния Ньойски договор."
Искам ето това да подчертая, затова не смятам Фердинант за успешен
Искам ето това да подчертая, затова не смятам ФердинанД за успешен
Поне научи как му се пише името на човека. Тези букви са доста далече на клавиатурата.
За да не се излагаш и за да не ти се смеят ти препоръчвам да проверяваш всяка дума, която пишеш или да спреш да пишеш.
Какви са причините за победата на българската войска при Дойран – ето какво пише още майор Никола Недев, който по-късно става генерал, а за заслугите си към България след 09.09.1944 г. е пратен "на курорт" в лагера Белене:
“Първо, изключителният професионализъм на ген. Владимир Вазов, който подготвя позициите много старателно. Местата за тях са подбрани много добре. Изградени са стабилни бетонни укрития за войниците, които и днес са запазени и могат да се видят. Второ, нашите войници са били опитни, минали през изпитания фронтоваци от Балканските войни. Малко хора отбелязват и една друга голяма заслуга – на ген. Данаил Николаев. В края на 19-и и началото на 20-и век той превъоръжава нашата армия с австрийската пушка „Манлихер”, която е точна и удобна. Освен това, много добро е ръководството на офицерския и подофицерския състав.”
А сме щели да бъдем и още по-добре, ако в тила ни не е било пълно с мизерници и крадци
Comment