...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дойранската епопея
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеА тук можете да видите снимка на княз Борис (в средата) като свързочник край Дойран: http://www.lostbulgaria.com/?p=3319.
---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
А ето и извадка от дневника на генерал Владимир Вазов, където той описва заминаването си за тържествата в Англия през 1936 г.:
„Поради тоя подвиг на българското войнство [Дойранската победа] нашите бивши противници като истински рицари се отнасят с уважение към нас. Това ясно видях през 1936 г., когато бях гост на „Британския легион“.
Как и защо отидох там?
Към края на април 1936 г. бях поканен да отида в Централното управление на Съюза на запасните офицери. Там бяха събрани всички членове на Централното управление. Председателят генерал Сирманов ми каза: „Повикахме те да ти съобщим да се приготвиш и заминеш за Англия като гост на „Британския легион“. Ти ще представляваш нашето запасно офицерство….
След като дълго ме увещаваха, а аз все отказвах, ген. Сирманов ми рече: „Иди веднага при военния министър, който знае, че тебе избираме. Ти имаш връзки с англичаните от… Дойран!“
Отидох при генерал Луков. Като му казах, че не искам да отивам в Англия, той ми отговори: „И дума да не става за отказване. Трябва да знаете, че Вие сте избран по искане на самите англичани…“Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
-
-
-
-
Това е първото, което прави всяка нова власт у нас. За това и сме на това дередже. Има и нещо друго.
Точно на входа на кюстендилското гробище е гробът на дядо Ильо Войвода. Кой знае защо, но никога не съм го свързвал с личността му. Най-добрият му паметник е заветът , който ни е оставил. Така и с гробовете на другите ни герои. И да ги имаме, пак някак си не им отдаваме нужното.
Все ще има идиот, на който ще му пречи един мъртвец.
Отплеснах се!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТова е първото, което прави всяка нова власт у нас. За това и сме на това дередже. Има и нещо друго.
Точно на входа на кюстендилското гробище е гробът на дядо Ильо Войвода. Кой знае защо, но никога не съм го свързвал с личността му. Най-добрият му паметник е заветът , който ни е оставил. Така и с гробовете на другите ни герои. И да ги имаме, пак някак си не им отдаваме нужното.
Все ще има идиот, на който ще му пречи един мъртвец.
Отплеснах се!
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе, така сме възпитани. Кой от сегашните вундеркинди знае за Дойран? За Ильо войвода? Ебаха ни бойната слава, но ние самите сме си виновниНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеА ти ще се запишеш ли доброволец, ако трябва да се защитава България или ще се скриеш под полата на жена ти?
Това е тема за герой, а не за философи като теб
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе, няма! Ти си отговори защо. Но ще се опитам да защитя семейството си всячески.
Това е тема за герой, а не за философи като теб
Добре, че не всички са били и са като теб, нямаше да има и Априлско възстание, за да се стигне до ДойранНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСигурно си страхлив. Никой и не е вярвал, че ще станеш доброволец, патриот си само на думи. Е това се казва мишок- ще пазя само себе си и семейството, България кучета я яли.
Добре, че не всички са били и са като теб, нямаше да има и Априлско възстание, за да се стигне до Дойран
На твоето разсъждение му се вика такова на мишок с лицемерно мислене
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе бъркай времена и епохи. Сега кой да защитавам, тебе ли, Митьо ли, Москов ли, .....?
На твоето разсъждение му се вика такова на мишок с лицемерно мислене
Добре, че не всички са били и са като теб, нямаше да има и Априлско възстание, за да се стигне до Дойран
Много ти е дълъг мисловния процес докато ми отговориш, нещо ти тече бавно мисълтаLast edited by lordliness; d.m.y г., 14:43.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСигурно си страхлив. Никой и не е вярвал, че ще станеш доброволец, патриот си само на думи. Е това се казва мишок- ще пазя само себе си и семейството, България кучета я яли.
Много ти е дълъг мисловния процес докато ми отговориш, нещо ти тече бавно мисълта
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеА ти олкапази една героична тема с простотиите си. Хайде в игнора
Питах те в героичната тема, дали си готов да станеш герой, ти каза- не, само за себе си и семейството съм готов на всичко. Не мога да си хабя ценния животец за България.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment