Първоначално публикувано от lordliness
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Инструменти - от къде?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДо момента само за пробката на картера ми е трябвал райб, но става и със шестостен.
С инбуса може да си развиеш например капаците на ангренажа.
Захвата с райб е изключително стабилен.
На пробката ми се струва, че е нещо друг, моите са разбити от неправилни ключове и не мога да определя.Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:49.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Благоря ви, колеги.
Досега ми беше лесно с на бащата инструментите, където са половин гардероб, но сме в различни градове и няма как да ги ползвам, пък не искам за всякакви дребни и не толкова дребни работи да търся майстор.Ex ALFA 156 1.8TS
Now ALFA 159 1.9JTDm
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Comment
-
Аз мога ли само да попитам, кой от тук написалите, по-назад, работи професионално с изброените инструменти? Щото меродавното мнение може да даде човек, който работи професионално и го ползва инструментите 5 или 6 дни в седмицата.
Другото си чист спамец......Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАз мога ли само да попитам, кой от тук написалите, по-назад, работи професионално с изброените инструменти? Щото меродавното мнение може да даде човек, който работи професионално и го ползва инструментите 5 или 6 дни в седмицата.
Другото си чист спамец......Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колега Боби33. Ремонтирам си собственоръчно автомобилите отпреди годината в която ти си се появил на бял свят.
Така че макар понастоящем и да не си вадя хляба с този занаят, бая железа са ми минали през ръцете.
Конкретно:
Да не би да твърдиш, че инструментите, които препоръчах по-горе (Rico) не стават?
PS: Като стана дума за спам, твоят пост, какво е? На мен ми се чини, че той е единственият спам в темата.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:41.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колега, отиваш на битака и си купуваш един комплект, дето има камъни 1/4" и 1/2" от 4 до 14 мм за 1/4" и от 10 до 32 мм за 1/2". Вътре трябва да има всякакви накрайници за отверки, торксове и шестограми до 12 мм. Освен това и дълги камъни. Особено много ще внимаваш, дългият удължител да е с накрайник за камъните. И не трябва да е скъп. Сега стомана всеки знае да прави. По-високата цена е заради марката.
Купуваш си свездогаечни: 7,8,10, 13, 14, 15, 17, 19, 22, 24 мм.
Гаечни: 8-10, 12-13, 14-15, 16-17, .... Тоест един комплект.
В Баумакс имаше 36 мм камък за 1/2". Това е за главините ни.
Като екстра можеш да потърсиш 3/8", 7/16" , 9/16" и 5/8".
Първият и последният са за гъзария, но другите.... Уж е 11 мм, ама не влиза, защото е 7/16, а 9/16 е 14,2 мм. Има ги доста по газовите .На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКолега Боби33. Ремонтирам си собственоръчно автомобилите отпреди годината в която ти си се появил на бял свят.
Така че макар понастоящем и да не си вадя хляба с този занаят, бая железа са ми минали през ръцете.
Конкретно:
Да не би да твърдиш, че инструментите, които препоръчах по-горе (Rico) не стават?
PS: Като стана дума за спам, твоят пост, какво е? На мен ми се чини, че той е единственият спам в темата.
Иначе Рико не стават. От няколко години насам. В началото, когато се появиха, бяха страхотни за парите си. Сега не стават. Сега, означава в момента. Именно затова помисли какъв съвет си дал. Без да ми обясняваш, колко си врял и кипял. Никой не го интересува. Мен още по-малко. Ако имаш поглед върху инструментите на пазара сега, тогава пиши, ако не, замълчи. Явно се имаш за гуру тук във форума, обаче това е така, защото форума е мъртъв и отдавна не пишат хората които могат и знаят. Зарадди индивиди като теб , именно. Това е реалността, но ти няма как да я разбереш.
Иманно затова казвам, че Рико в момента не става. В момента най-доброто на паара от евтините инструменти е Force. Има естествено и по--качествен инструмент, но на него цената му рязко отива нагоре. Това е към автора на темата.
---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:51 ----------
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолега, отиваш на битака и си купуваш един комплект, дето има камъни 1/4" и 1/2" от 4 до 14 мм за 1/4" и от 10 до 32 мм за 1/2". Вътре трябва да има всякакви накрайници за отверки, торксове и шестограми до 12 мм. Освен това и дълги камъни. Особено много ще внимаваш, дългият удължител да е с накрайник за камъните. И не трябва да е скъп. Сега стомана всеки знае да прави. По-високата цена е заради марката.
Купуваш си свездогаечни: 7,8,10, 13, 14, 15, 17, 19, 22, 24 мм.
Гаечни: 8-10, 12-13, 14-15, 16-17, .... Тоест един комплект.
В Баумакс имаше 36 мм камък за 1/2". Това е за главините ни.
Като екстра можеш да потърсиш 3/8", 7/16" , 9/16" и 5/8".
Първият и последният са за гъзария, но другите.... Уж е 11 мм, ама не влиза, защото е 7/16, а 9/16 е 14,2 мм. Има ги доста по газовите .Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение.....
Иманно затова казвам, че Рико в момента не става. В момента най-доброто на паара от евтините инструменти е Force. Има естествено и по--качествен инструмент, но на него цената му рязко отива нагоре. Това е към автора на темата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАми това да го беше написал в предишния си пост, вместо да спамиш и да се правиш на велик разбирач.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Вкъщи сме с Facom с доживотна гаранция, от този инструмент имаме счупени един 19 звездогаечен и клещи тип "Чирак" от по-компактните. Миналата година ходих на международен панаир да искам рекламация, онези ми викат първо трябва да видим дали са експлоатирани според изискванията, държаха се изключително неприятно и неусложливо. НЕ ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ ГНУСНИТЕ ПРОДАВАЧИ, иначе инструментът е безупречен, но...
Бих препоръчал "Gedore" защото камъните им са шестостенни а на "Facom" са деветостенни и по-лесно превъртат.
П.С.
Последният инструмент, който е купуван е преди 10г. и повече, така че информацията не е актуална, за разлика от обслужването на "Facom".
П.П.С.
Също така ми направи впечатление, че пропускате големи камъни - 31, 32 ... без този така жизненоважен инструмент, как ще си развием гайките на първичния вал на скоростите, ако решим евентуално да сменяме някоя предавка на нашите бараки...Last edited by boris037; d.m.y г., 22:17.alfa romeo sprint 1984
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАз иманно затова попитах нормално, кой се занимава професионално с това, ма ти на елеметарния въпрос се заяде. Идеята беше ако някой се занимава професионално, да сподели за актуалното качество на инструментите. щото на тоя свят в наши дни всичко се праменя бързо. Няма нищо константно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщениеВкъщи сме с Facom с доживотна гаранция, от този инструмент имаме счупени един 19 звездогаечен и клещи тип "Чирак" от по-компактните. Миналата година ходих на международен панаир да искам рекламация, онези ми викат първо трябва да видим дали са експлоатирани според изискванията, държаха се изключително неприятно и неусложливо. НЕ ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ ГНУСНИТЕ ПРОДАВАЧИ, иначе инструментът е безупречен, но...
Бих препоръчал "Gedore" защото камъните им са шестостенни а на "Facom" са деветостенни и по-лесно превъртат.
П.С.
Последният инструмент, който е купуван е преди 10г. и повече, така че информацията не е актуална, за разлика от обслужването на "Facom".
П.П.С.
Също така ми направи впечатление, че пропускате големи камъни - 31, 32 ... без този така жизненоважен инструмент, как ще си развием гайките на първичния вал на скоростите, ако решим евентуално да сменяме някоя предавка на нашите бараки...Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеДа, нашите дистрибуторчета на Facom са малко киселяци. Аз в сервиза почупих доста камъни Facom, но поне ги сменят. Неохотно, но ги сменят. Иначе досега, парадоксално дори за самия мен още не съм чупил Force, въпреки, че е относително евтин инструмент. Примерно един комплект на 3/8 , тресчотката всеки ден я ползвам 7-ма година, изпилил съм и дръжката, за да слагам тръба , за удължение, всеки ден яде бой и не мре.
Шегувам се разбира се, нямам наблюдения върху други марки инструмент, но ти вярвам, че има качествени нереномирани железа.
Това, което бих посъветвал автора на темата е да си пазарува инструмент, спрямо ремонта. Ако е решил сам да се тормози. Така гаранция по средата на първия ремонт, вече ще се е отказал.alfa romeo sprint 1984
Comment
Comment