Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ ! Отнета книжка за неплатени глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз искам да питам, глобите от спийдкамерите как и кога идват? Имам съмнение, че преди месец може и да може да са ме щракнали с мобилна камера!

Някъде може ли да се направи справка!?
    Last edited by Friday; d.m.y г., 22:38.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
      Я си кажи за какво те спряха ...

Защото такова понятие като рутинна проверка вече не съществува . Ако не си в нарушение или не си издирван не би трябвало да те спрат .

И когато си взмеш книжката - УМНАТА .. остави джигитските номера на ония с гоуфовете и баварците .
      Преди два часа ме спряха за проверка, даже без малко да ме гътнат от смях, щото още като ги видях, разбрах какво ще последва, но както и да е. Погледнаха документите и си пожелахме приятна вечер.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
        Аз искам да питам, глобите от спийдкамерите как и кога идват? Имам съмнение, че преди месец може и да може да са ме щракнали с мобилна камера!

Идват по пощата.Аз получих еф шест месеца по късно!
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
          Идват по пощата.Аз получих еф шест месеца по късно!
          А някакъв "праг" за спиране от движение има ли? Защото ти може за половин година да не си и разбрал че са те снимали, и тръгвайки на някъде да ти приберат книжката за някакви 50лв, за които дори не си знаел.

Comment

Здравейте.
            Малко не е в темата, но всеки има право да попита защо е спрян, независимо от рецитацията на длъжностното лице. Ако не му хареса отговора има тел. 112, където разговорите се записват и започва веселбата. Това е за смелите и изрядните. В момента тече не-знам-си-каква международна акция, пишеше в новините.
            Поздрави.
            Every tool has a hammering side. (Eric O. SMAR)

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
              А някакъв "праг" за спиране от движение има ли? Защото ти може за половин година да не си и разбрал че са те снимали, и тръгвайки на някъде да ти приберат книжката за някакви 50лв, за които дори не си знаел.
              Незнам, но тук имам съмнения дали имат право да ти вземат книжката или да те спират от движение при положение, че все още не ти е връчен еф.След връчване има 14 дневен срок в който може да бъде обжалван чрез съответното одмвр!
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

300 лева е за поне 30 до 40 км/ч над ограничението. Ами спазвайте ги тези знаци бе хора. Че после да не ви пишат в статистиките. А ако колегата е останал и без точки....
                Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 19:54.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  300 лева е за поне 30 до 40 км/ч над ограничението. Ами спазвайте ги тези знаци бе хора. Че после да не ви пишат в статистиките. А ако колегата е останал и без точки....
                  Абе то тъй,ама вируса по-силен да го ....

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                    Абе то тъй,ама вируса по-силен да го ....
                    Дано не ти се налага да изпробваш този довод в съда.

Comment

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
                      Актовете имат давност 3 или 5 години (след което не е длъжен да ги плати), за фишовете е по-малко, но не помня точно, а и колегата пита друго, а не как да не плати.

Sunny е отговорил единствено с какви документи можеш да шофираш.

Не можеш да платиш актовете във Варна. Можеш само където се водиш на отчет, т.е. Севлиево (или имаше май вариант по банка) и само там можеш да си ги получиш. Ако искаш да обжалваш можеш само където е издадено постановлението (тотално безумие, но по този начин събират повече пари). Най-неприятното в твоя случай, е че няма законов срок в който да ти придвижат документите от Търговище до Севлиево (обикновено е месец) един приятел повече от три месеца чака книжката да стигне от Плевен до Русе.
                      Не съм много убеден във това което казваш за актовете щото пред мен на гишето други неща се случиха и човека си плати като поп след точно 35 минунто увъртане по часовник иначе новата книжка щеше да я види през крив макарон,ама както и да е,няма да влизам във излишни спорове.

---------- Post added at 14:44 ---------- Previous post was at 14:39 ----------

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение

При мен дойде точно след две седмици.За справка незнам.
                      Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 17:48.
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Ако може да е от помощ на някой:
                        януари 2013 г. имам връчена снимка от мобилна камера; нарушението е юни (или юли) 2011 г. и ДАВНОСТТА ОЩЕ НЕ Е ИЗТЕКЛА!(мисля, че януари 2018 /5г./ ще отпадне..
                        Проверено преди ден-два; по принцип всички глоби от КАТ и тем подобни отивали в един 'публичен изпълнител' (към НАП) и дори може да не знаеш какво точно дължиш (поне при мен така се получи)
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Стига глупости . Има си законови срокове и те не са 4-5-6 години за акт/фиш от КАТ:
                          http://www.uab.org/%D0%9A%D0%BE%D0%B...A%D0%90%D0%A2/

А, те винаги се правят на ударени и ако мине номера... Минат ли 3 години им опростявяте, каквото имат да взимат и така...
                          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1. Тоест, абсолютната давност за изпълняване на наложеното наказание е три години. Това не важи, ако през това време срещу шофьора са предприети мерки за принудително събиране на парите и има образувано изпълнително дело при съдия изпълнител.

Според мен именно въпросните публични изпълнители са 'предприети мерки за принудително събиране..' и т.н.
                            Ако има някой юрист може да каже по-точно

ПС Цитата е от линка на СБА
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

Ако те е щракнала мобилна камера, то си в правото си да питаш, защо не са те спряли. Има го вече като казус. Това, че са те заснели не означава непременно, че трябва да платиш глобата. Има случаи, когато нарушението е "явно маловажно". Има следните знаци: Внимание деца" и ограничение 40 км/ч, а ти си минал с 67, ама в 02 00 през нощта. Караш раждаща жена или друг спешен случай. Караш бързо по нареждане на полицай, военен или друг имащ правото да ти нарежда...
                              Цялото това бръщолевене има за цел да покаже, че не може без обяснение от тебе, просто по снимката да ти се наложи наказание.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Глобички

Добро утро колеги,
                                и аз да се включа с идиотщината на родните полицай.
                                Подновявам си книжката в момента и съм на тръни, дано да няма изненади.
                                Преди два месеца получавам писмо/март 2017г/ от НАП, че имам неплатен фиш за 30лв към МВР от 2011г....да ама много им здраве...даже знам и за какво нарушение е фиша - бях влезнал в насрещното .....ама пазя си всички документи ,само нерви и разправии....звънкам на човека от НАП и му изпратих документите....от там ги изпрати на МВР и чакаме тяхното становище....на 24 май ще разбера какво им е становището....
                                Така,че давността на глобите е само на хартия ....правят се на ударени ...ако номера мине ОК
                                Alfa Romeo 156/1.8/benzin

Comment

Working...
                                X