Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    А Честито........от догодина....много ми е интересно как на евро 4 ще ми намалят данъка.....като и те са вече над 10 годишни брички.....колко трябва да си се самозабравил в народното събрание, като не можеш да прецениш стандарта на тези който са те избрали...?
    Те избирателите са виновни, защото се навеждат и го поемат, тоя големият на избраният от тях депутат......ебати как ме подтикват да не спазвам законите...
    Мой батко, какво очакваш? Толкова години робство да не се е отразило ли? Всеки си кюта в коловозчето, от тук малко, от там малко и преживяват. Още може да поеме, трябва да вкарат и картофите след четвъртития. Просто хората масово ще си регистрират колите по родните места, за да е по-евтин данъка и ще продължат да пребивават в големите градове.

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Не могат, защото трябва да си променят адресната регистрация.

Ако я променят Фандъчката няма да им даде детска градина за децата :-\
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
        Просто хората масово ще си регистрират колите по родните места, за да е по-евтин данъка и ще продължат да пребивават в големите градове.
        Размера на данъка не зависи от размера на града.
        В Плевен са по-високи от София например.
        156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          А Честито........от догодина....много ми е интересно как на евро 4 ще ми намалят данъка.....като и те са вече над 10 годишни брички.....колко трябва да си се самозабравил в народното събрание, като не можеш да прецениш стандарта на тези който са те избрали...?
          Те избирателите са виновни, защото се навеждат и го поемат, тоя големият на избраният от тях депутат......ебати как ме подтикват да не спазвам законите...
          Ти да видиш как ни цакат. Сега пак се заговори за екология, ама никой нищо не казва за екологично чистите електрички. Пак се повдига въпроса при производството на батерии, колко CO2 се отделя.

https://www.vesti.bg/tehnologii/avto...bilite-6070930

Авторите на проучването посочват, че производството на литиево-йонни батерии за леки електрически автомобили отделя средно 150-200 килограма въглероден двуокис на киловат час капацитет на батерията. Nissan Leaf използва една от най-слабите батерии на пазара (30 kWh), но повечето модели разчитат на батерии с капацитет 60 и 100 kWh. Това означава, че за производството на батерията на Leaf се отделят малко над 5 тона въглероден двуокис. При производството на пакет батерии с капацитет 100kWh се отделя 15-20 тона въглероден двуокис още преди да е стартиран за пръв път електромобилът. Тази калкулация е на база 50-70% дял на изкопаемите горива в микса на електричеството, използван в производствения процес.
          Срещу тези точни пресмятания може да се противопостави една по-опростена сметка с много условности. Да вземем 2,0-литров бензинов двигател, който отделя 150 г/км. Допускаме, че средно с този автомобил се изминават 15 000 км годишен пробег. Това значи, че годишно той отделя 2250 кг СО2, а за да достигне въпросните 15 тона (минимум), които се отделят при производството на една 100kWh батерия, на същия този автомобил му трябват 7 години движение по пътищата.
          Отделно, някой забеляза ли че хлябът е с цени над левче вече.
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
            Аз. 156 и 147 (1.8 144 и 1.6 120), само на 147-а данъка е 140 лв. Сливенските данъци са доста високи.
            Сами се сетете колко е на 156-а в тоя случай, няма да ви казвам.

147-а не е на мое име, но плащам данъка. Сега 2019 ще го платя целия за 2018, имах обява, че я а, но се отказах и вече далеч не е така. Нека са две.
            Без лоши чувства въобще, но защо не ги продадеш и да купиш коли, които ще са с по-нисък данък?
            Питам това, защото на база мненията ти назад съм останал с впечатление, че данъка ти идва малко "отгоре" спрямо стандарта на живот. Може и да не е така, ама с такова впечатление съм останал. Или поне ако не ти идва отгоре, то ти е на границата и сега ще бъдеш финансово ударен от такъв вид увеличение.
            Да кажем винаги може да продадеш 147-цата и да купиш едно Стило да кажем, което е с малък бензинов или дизелов двигател.
            А ако съзнателно останеш със сегашния си избор, то обвързваш този избор и съответно с данъчния налог на съответния автомобил.
            Или поне това е моето мнение и виждане на нещата.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Всъщност няма никакъв смисъл ЕДИН човек да има ДВЕ коли и то почти еднакви.

Освен ако няма някаква съществена работа във функциите им, примерно едната джип за гората, другата лимузина за дълъг път или смарт за градско, ван за 7 човека или нещо такова...
              А не 156 и 147, само да си биеш главата с носачи и вариатори...
              156 2.0TS

Comment

Интерпретацията за две коли на един човек може да варира.
                Да кажем аз мога да имам две коли, но едната да я кара всекидневно жената. Това пак може да отиде в графата, че имам две коли, примерно.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Е в твоя случай ДВАМА човека имате две коли. Нищо че ти я ремонтираш и обслужваш сам примерно.
                  156 2.0TS

Comment

147-цата исках да я продавам, но няма как да я прехвърля, затова се и отказах. Няма какво да ми дреме по обявите само, имам двата талона и всички документи, но собственика до колкото знам е в чужбина , не го познавам и е доста далеч от тях. Аз съм я купил от човек, който я е вземал от човек, който я е вземал от собственик и т.н. С два талона и всичко прилежащо, колата си е в движение, данъка януари 2019 ще го платя за 2018 и така. Не се продава като не може да се прехвърли, аз пък не виждам проблема и не ме бърка грам. Не ми е първата да не е на мое име и въобще не ме бърка. Така да си остане за мен. Резерва. Алфиста нали две алфи имал да не ходи пеш

Данъка не става въпрос дали ми се вижда голям или не и дали изпитвам затруднения - такива изпитва 80% от народа като цяло, въпроса е, че ме дразни, че тия данъци се крият лицемерно ( а аз мразя лицемерието под всякаква форма) под "еко" предтекст. Като направиш на един пушиляк черен данъка от 50 на 250 примерно какво ще постигнеш, по-хубаво и бяло ли ще излезе от ауспуха?

Ей това ме дразни! Кажете "Вдигаме данъка, ще пълним хазната". Гадно, ама директно. Не може да ме лъжете и да ме имате за глупак, че това било от еко съображения. От еко, к'во еко бе, не се наядоха. Когато говорим за данъци сме европейци, когато говорим за заплати сме българи.

Като казват ЕКО - на всяко ГТП проверка за изгорялите газове и данък на базата на това - поддържан автомобил на газ не следва да има данъка на пушилка дърта 1.9TDI примерно като на комшията. Те не определят данъка по екологичните показатели на автомобила, а по възраст, като е пределно ясно, че народа масово НЯМА пари за кола след 2010 , не ами и след 2006-7. Огледайте се вижте около себе си масовката - най-малко 60% са 15-годишни, те го знаят и вдигат данъка.

Тия , дето са могли да позволят последни модели така или иначе не им пука за данъка.

Щото няма как да вдигнеш данъка на един човек с 600 лв. заплата и 20 годишен автомобил под претекст да си бил купил нов, еко автомобил. И да иска, той НЯМА как да си го позволи, не може и без транспорт да остане... и плаща повече данък. И ония горе се блажат.

Ей това е, което ме дразни. За екология говорим, на ГТП-то минават черни пушещи голфове TDI, на 156-ката ми на газ от ауспуха буквално нищо не излиза, на едно ли ги приравняваме? ГТП и реално замерване, не "всички 20-годишни - 30% отгоре". Щото от 20 годишен до 20 годишен разликата огромна.

Ама така държавата долна губи процент данъци, а така всички са в кюпа.
                    Last edited by Ali.Sali; d.m.y г., 14:27.
                    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
                      147-цата исках да я продавам, но няма как да я прехвърля, затова се и отказах. Няма какво да ми дреме по обявите само, имам двата талона и всички документи, но собственика до колкото знам е в чужбина , не го познавам и е доста далеч от тях. Аз съм я купил от човек, който я е вземал от човек, който я е вземал от собственик и т.н. С два талона и всичко прилежащо, колата си е в движение, данъка януари 2019 ще го платя за 2018 и така. Не се продава като не може да се прехвърли, аз пък не виждам проблема и не ме бърка грам. Не ми е първата да не е на мое име и въобще не ме бърка. Така да си остане за мен. Резерва. Алфиста нали две алфи имал да не ходи пеш

Данъка не става въпрос дали ми се вижда голям или не и дали изпитвам затруднения - такива изпитва 80% от народа като цяло, въпроса е, че ме дразни, че тия данъци се крият лицемерно ( а аз мразя лицемерието под всякаква форма) под "еко" предтекст. Като направиш на един пушиляк черен данъка от 50 на 250 примерно какво ще постигнеш, по-хубаво и бяло ли ще излезе от ауспуха?

Ей това ме дразни! Кажете "Вдигаме данъка, ще пълним хазната". Гадно, ама директно. Не може да ме лъжете и да ме имате за глупак, че това било от еко съображения. От еко, к'во еко бе, не се наядоха. Когато говорим за данъци сме европейци, когато говорим за заплати сме българи.

Като казват ЕКО - на всяко ГТП проверка за изгорялите газове и данък на базата на това - поддържан автомобил на газ не следва да има данъка на пушилка дърта 1.9TDI примерно като на комшията. Те не определят данъка по екологичните показатели на автомобила, а по възраст, като е пределно ясно, че народа масово НЯМА пари за кола след 2010 , не ами и след 2006-7. Огледайте се вижте около себе си масовката - най-малко 60% са 15-годишни, те го знаят и вдигат данъка.

Тия , дето са могли да позволят последни модели така или иначе не им пука за данъка.

Щото няма как да вдигнеш данъка на един човек с 600 лв. заплата и 20 годишен автомобил под претекст да си бил купил нов, еко автомобил. И да иска, той НЯМА как да си го позволи, не може и без транспорт да остане... и плаща повече данък. И ония горе се блажат.

Ей това е, което ме дразни. За екология говорим, на ГТП-то минават черни пушещи голфове TDI, на 156-ката ми на газ от ауспуха буквални нищо не излиза, на едно ли ги приравняваме? ГТП и реално замерване, не "всички 20-годишни - 30% отгоре". Щото от 20 годишен до 20 годишен разликата огромна.

Ама така държавата долна губи процент данъци, а така всички са в кюпа.
                      Има и нещо друго в цялата работа... От година или две не помня вече има ново нареждане. А то е ако имам примерно аз стари задължения за нещо, не мога да платя текущия данък докато не оправя дължимото за стария период!
                      Ако собственика по талон има стари задължения... Незнам как плащате текущите.
                      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Поне спряха да говорят за цветни точки по стъклата. Чудят се какво да лепят по тях.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Минувач минава покрай гробищата. Изведнъж изумен се заслушал! Чуват се песни, играят се танци, свири акордеон!
                          Гледа - идва гробарят:
                          - Какво става тук?
                          - Ами погребват един катаджия. Изпращат го шофьорите от автобазата!
                          - Е, не е по християнски тази веселба!
                          - Трябваше да видите завчера - погребваха един данъчен! Седем пъти на "бис" го закопавахме!

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

То зависи какво е платено, аз я вземах със всичко платено до февруари 2018 и минат преглед същия месец. Сега януари ще платя данъка и февруари минавам прегледа.
                            Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

A като не е прехвърлена на твое име защо въобще и плащаш данъка?
                              Още има пунктове където може да минеш преглед без данък.
                              Спести си ги тея 100 лева на година, не ги давай на боко тиквата да си купува острови и къщи на любовниците си в барселона.
                              156 2.0TS

Comment

И всичките коли в големите градове да са малолитражки с евро4 и нагоре въздуха пак ще е опасно мръсен.По Европата са наясно с това и предприемат някакви по-смислени действия.
                                Ама ние нали сме във филма с парите си действаме както обикновенно само с някви тъпи финансови мерки. С повишаването на данъка освен да изкарат едни пари от джоба на не особено платежоспособния данъкоплатец нищо кой знае какво ново няма да постигнат.
                                Нито ще е по-чист въздуха,нито събраните пари ще са достатъчно да се направи нещо по въпроса.
                                Преливане от пусто в празно се получава ,ма както и да е...
                                Ще си се тровим и това е.
                                Last edited by 546; d.m.y г., 19:32.

Comment

Working...
                                X