Известие

Collapse
No announcement yet.

Варна за 3 часа стана "стъклен град"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    Според мен това е Отсечката. То поляната в съседство е по-равна. Иначе и с жтд няма минаване това
    Зависи колко си си прежалил окачването .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      Зависи колко си си прежалил окачването .
      Окачването не играе там роля. Картерът и бодикитовете са сред най-застрашените
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Click image for larger version

Name:	23022010447.jpg
Views:	1
Size:	86.1 Килобайта
ID:	2276938 Click image for larger version

Name:	23022010448.jpg
Views:	1
Size:	86.0 Килобайта
ID:	2276939

Цялата Мара втасала по пътищата, че тръгнахме плочниките на Мартинели да оправяме. Може колите да се трошат по дупките, ама токчетата на девойките няма да пострадат
        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

• Ааааа ,нямаш време да забиеш токчета. 'лъзгаш се в момента,в който си стъпил...
          Не се сещам къде бях чела,че Варна е единствения град на света,където хората се усещат по-сигурни върху леда,отколкото върху теракота на площада
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Коментари за пътната обстановка след 17.00h във Варна! аз лично пътувах час и половина и накрая попаднах в кална яма и два часа се напъвахме 4 човека с 2 коли да я извадим, но в крайна сметка дойде пътна помощ!
            А и куриозът бе следния..обаждам се на спешния на гражданска да ги питам дали могат да помогнат или да ме упътят към друга държавна иституция, която може да ми помогне, защото НЕ СЪМ ВИНОВЕН АЗ ЧЕ ИМА КАЛНИ ЯМИ ПО 50 СМ! Отговорът на дежурния беше: ние не сме гражданска! Ние сме дежурни за града не можем да помогнем!

Comment

• Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
              Коментари за пътната обстановка след 17.00h във Варна! аз лично пътувах час и половина и накрая попаднах в кална яма и два часа се напъвахме 4 човека с 2 коли да я извадим, но в крайна сметка дойде пътна помощ!
              А и куриозът бе следния..обаждам се на спешния на гражданска да ги питам дали могат да помогнат или да ме упътят към друга държавна иституция, която може да ми помогне, защото НЕ СЪМ ВИНОВЕН АЗ ЧЕ ИМА КАЛНИ ЯМИ ПО 50 СМ! Отговорът на дежурния беше: ние не сме гражданска! Ние сме дежурни за града не можем да помогнем!
              Да скоро бях във Варна наистина е трагично положението с вашите улици.Бяхме със джип Субару и почти го строшихме като се има впредвид че е корава машина.Утре пак имам работа нататъка и незнам как ще се добера натам дано не затворят прохода.
              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

• Ей, вземете си купете по един луноход и мирясайте.

Голямо мрънкане за тия дупки - вие ски не карате ли, за слалом не сте ли чували.

Не се притеснявайте - през ноември ще започнат да ги пълнят/дупките/.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• колега много си прав! Днес е чудно време за ски във Варна. Вече го направих и е супер. Няма нито разчистени улици, нито насипан пясът или друг Мат'риал!
                  ех как се радвам, че живея във Варна!

Comment

• Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
                    колега много си прав! Днес е чудно време за ски във Варна. Вече го направих и е супер. Няма нито разчистени улици, нито насипан пясът или друг Мат'риал!
                    ех как се радвам, че живея във Варна!
                    Ааааа кмета и той се радва ,че живее във Варна .
                    Ама той не е забелязал да вали сняг вчера и днес.
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Колеги, това вярно ли е, бре

И морето забушува, 5-метрови вълни заляха брега
                      09 март 2010 / News.dir.bg</B>
                      По Северното черноморие днес се наблюдава природно явление, което учените наричат “щормови нагон”. Нивото на морската вода се покачи с близо метър и заля плажа и пристанищни кейове.

Това става, когато повече от 20 часа духа силен североизточен вятър. Такова явление по нашето крайбрежие не е имало от 30 години. Нивото на морската вода се е покачило с близо метър и заля плажа и пристанищни кейове, предаде БНТ.

Морската стихия вдигна близо 5-метрови вълни и е разрушила десетки рибарски лодки и две бунгала с инвентар на рибарите в Каварна, съобщи Сунай Хашимов, собственик на пострадал от вълните дървен плавателен съд. Други две лодки, вързани на буна 3 под нос Чиракман, са изчезнали в морето. Според дългогодишния рибар Николай Манолов вълните никога досега не са достигали бараките им, построени край морския клуб в града. По негови сметки стотици кубически метри с чакъл и пясък са затрупали рибарското селище, а също и съдовете, които вълните не са успели да разрушат.

Вълнение на морето със сила 7-8 бала разби лодки в рибарското селище край Шабла и отнесе други, съобщи за БТА кметът на общината Красимир Кръстев. По думите му вълните са толкова високи, че на моменти докосват естакадата срещу фара на носа, издигната на осем метра от морската повърхност. Морската стихия е нанесла поражения на яхти и инвентар и на морския клуб във ваканционното селище "Русалка", предаде БТА.

Шест рибарски лодки са били потопени от приливни вълни и на пристана в Балчик. Близо 5-метрови вълни са заливали крайбрежната алея и са нанесли сериозни щети на ресторант в района.
                      Рибари споделят, че нивото на морето се е качило и не помнят такива поразии по лодките и инвентара си.
                      Високите вълни създават и сериозни проблеми по крайбрежието в района на Крапец и Езерец. Само за две години прибоят отне 5-6 м навътре брегова ивица в района, каза още кметът наШабла. От офиса на Морска администрация в Балчик тази сутрин са предупредили собствениците на лодки и яхти да ги укрепят или изтеглят на безопасно място.

Покачването нивото на морето в Балчик е рядко явление. За последен път по-сериозна аномалия бе наблюдавана през пролетта на 2007 г., когато в рамките на два часа морето в Балчик ритмично се е отдръпвало от брега с около 15 метра навътре, предаде “Фокус”.

Бурен вятър и огромни четириметрови вълни започнаха да рушат крайбрежната алея във Варна. Градът е почти блокиран от обилния снеговалеж.

Високи приливни вълни повдигнати от силен североизточен вятър скъса и дига в Поморие и заплаши да залее цял квартал в града, предаде БНТ.

Според изчисления на Института по океанология при БАН най-голямото отклонение на морското ниво тази сутрин е било около 5.13 ч. - над 60 см. Според директора на института Атанас Палазов североизточният вятър провокирал т.нар. нагонни явления, които не били нещо необичайно. Той смята, че е изключено земетресението в Турция вчера да е провокирало високата приливна вълна в Балчик. Специалистите от БАН определят явлението с научния термин сейша.
                      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Вярно е. Само дето '5-метровите' вълни са по 5 метра само навътре в морето, даже извън залива, а на плажа се разбиват с далеч по-малка височина, но нали трябва да има съспенс в журналистиката
                        Силен вятър от СИ, какъвто беше през последните 2 дена, си е сериозна работа. Крайбрежната алея винаги бива залята при такива случаи или поне плиска яко върху нея. Сега още 1-2 дена ще блъска мъртвото вълнение, докато се поуспокои работата...или не духне пак откъм братушките ветрец.
                        Безаварийно плаване желая на всички моряци, които са в морето, че там баш са големите вълни и си е е*ало мамата в момента

П.С. Гледам, че в заглавието се споменават '5-метрови', после надолу стават '4-метрови' вълните...обективна работа е тва журналистиката
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

• Мдаам , някои помним последното проявляване на явлението наречено Щорм , когато преля вълнолома и потопи един изледователски кораб и няколко по малки корабчета и яхти на морска гара .

Comment

• Сега забелязах, че пише, че някакъв ресторант бил засегнат. Да не би 'Али Баба' да са хвърлили въжетата на корабчето и да е тръгнало да плава
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                              Ааааа кмета и той се радва ,че живее във Варна .
                              Ама той не е забелязал да вали сняг вчера и днес.
                              Е,хайде сега.Този път започнаха да чистят и лугират още като започна да вали.Вчера също чистеха.Аз го писах дъждовен и не бях в офиса,но почти цял ден бях из града с колата.Малките улички не бяха изчистени,но големите -да.
                              Много бурен вятър имаше
                              Искам да е лято вече
                              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• На златните имало залят хотел. Една позната сега я викнали да ходи да прави оглед на щетите
                                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                                X