morfius добре го каза,мисля че на по-старите джипове се изключва 4х4-то като се движат по нормален път,на мене ми е много интересно конвертирането на Q4 до Q2-задно като на импрезите,но нямам информация нчкои да го е правил.Ще поживеем и ще видим какви зайчета ще изкарат от фиат и колко ще се продават в САЩ и колко ще е успешно зваимставането от Chrysler.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За и против задното предаване
Collapse
X
-
Задното е много по добро за спортни коли и лимузини. Не видях някой да е писал относно здравината и маневреността което пак е в плюс на задното. Комфорта също е на по добро ниво. Предното е по лесно за нормално каране, а и зимата донякъде, по ефтино е за пройзводителя аи за джоба на потребителя ако е нормална кола. Ауди за мене е много зле, за да постигнат комфорт и по добра стабилност използват много сложно окачване което се разбива лесно и е много скъпо за потдръжка, и пак не е като да е със задно, това А8 с предно е такъв смях. Не е ли куатро не ми го хвали.
А относно Алфа и задно, ще се радвам да има, но повече ще се радвам да изкарат повече нови модели макар и с предно.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеА бе не знам кой какво харесва и кое как недозавива, но със сигурност 156 ако беше със задно нямаше да се сменят носачи на 10-15000км. За мен задното е по-добро.Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеНе видях някой да е писал относно здравината .Колите със задно са с по здрава ходова част, и това ако не е предимство...???
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеЕто бре gigi, казах го,но малко иронично.Колите със задно са с по здрава ходова част, и това ако не е предимство...???
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеПредимство, което лесно може да иде цялото за скрап на мокра настилка
и едното си има предимства и другото си има предимства !
за това, което повечето фенове на по-спортно ориентираните коли харесват, задното е по-добро !sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеРазбира се, но е абсолютен факт, че колите със задно много по-често излитат от пътя и затриват хора
Все състезатели...sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеРазбира се, но е абсолютен факт, че колите със задно много по-често излитат от пътя и затриват хора
Все състезатели...Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеайде сега не ме карай да търся статистики, ама съм абсолютно убеден, че съотношението на инцидентите с предно към задно е минимум 20 към 1 в полза на тези предизвикани от коли с предноGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЩе напиша само 3 букви : БМВ
това, че профилът на средностатистическия собственик на 20 годишна тройка 1.6 бенз е на уличен рацер не ги прави автоматично гадни коли
както и да е, вече наистина ми писна да пиша по темата
беше със съвсем различен смисъл спора, целта не беше великия sen7 да я отделя от темата ЗА БЪДЕЩЕТО на марката.
ама то не може всички да са интелигентни, иначе щеше да стане скучноsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение...Не видях някой да е писал относно здравината и маневреността което пак е в плюс на задното....
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеПредимство, което лесно може да иде цялото за скрап на мокра настилкаПървоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЩе напиша само 3 букви : БМВ
Това, че някои коли със задно си ги купуват главно откачалки, не означава, че колата има по-лошо пътно поведение. Точно обратното е, при задното имаш повече начини да контролираш колата и да я вкараш в пътя, обаче ако си наясно какво правишПо тоя въпрос за контрола над колата, недозавиването и презавиването и ролята на предаването, което е важно ама не е единствения определящ фактор можем много да си говорим, ама ми е късно сега да се оливам с дар-словото
Работата е там, че задното често се слага на коли със спортен характер и някой хора като седнат в такава кола решават, че е задължително да дадат цялата газ. А това не е проблем на колата, а на шофьора
В тая връзка, скоро гледах едно предаване по Дискавъри, един бивш пилот обучаваше някакви амтьори да карат болид от Ф1. И единия му казваше "Ми колата реши да се завърти", а оня му каза "Не решава колата. Ти решаваш!"Така, че тая работа с изцепките с колите със задно не е аргумент в полза на предното
А и още нещо. Факта, че класическата конфигурация на туринг автомобил (и изобщо на автомобил) е с предно разположен двигател и задно предаване не е случаен. Факта, че конфигурациите със задно предаване и задно или средно разположен двигател са станали класика при чисто спортените коли също не е случаен
Не ме разбирайте погрешно, не че самоцелно защитавам задното или че съм му луд фен. В същата връзка може да се каже, че и факта, че днес повечето коли се произвеждат с предно предаване, също не е случаен. И двете неща си имат предимства, просто предимствата им са коренно различни. Аз лично, не мога да кажа кое предпочитам като се замисля - ако сега отида да си купувам кола и сравнявам една със задно и една с предно, ще си купя тая която повече ми хареса на каране, без да се инатя какво да е предаването. Но като цяло зависи от колата, кога и с каква цел ще се кара. Не мога да отрека обаче, че освен предимствата и недостатъците на задното в него си има романтика пък и определено е по-фънLast edited by Sm0k; d.m.y г., 01:34.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Уф кво съм чел недочел....Доко пак ме фана че не съм достатъчно осторожен.
RPWWD - И как ще се очистиш по лесно на мокро??? Колко читави коли със задно си карал?? и най интересното е че караш 156 поне е комби а може и VDC да имаш иначе щеше друго да говориш.
А да ето малко сравнение кои какво ще очисти
http://www.youtube.com/watch?v=uYUWIcw8_xg
Comment
-
Аз от тия незнамколко си страници хич не схванах какъв е предметът на спора? Дали задното е по-добре за състезателни коли или за ежедневни - т.е. такива, с които пътуваш по магистрали, по "първикласни" пътища, по селски пътища, ходиш на работа, товариш багаж когато се наложи, ходиш в райони, където снегът не се почиства през зимата, качваш се по бордюри и т.н.
За чисто състезателни цели май е безпредметно да се говори, ясно е, че задното е по-добро. Но ако попаднете примерно в Добринище през зимата, с тесните улички и коловозите - дали ще е по-добре да си с предно или със задно, как мислите?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеАз от тия незнамколко си страници хич не схванах какъв е предметът на спора? Дали задното е по-добре за състезателни коли или за ежедневни - т.е. такива, с които пътуваш по магистрали, по "първикласни" пътища, по селски пътища, ходиш на работа, товариш багаж когато се наложи, ходиш в райони, където снегът не се почиства през зимата, качваш се по бордюри и т.н.
За чисто състезателни цели май е безпредметно да се говори, ясно е, че задното е по-добро. Но ако попаднете примерно в Добринище през зимата, с тесните улички и коловозите - дали ще е по-добре да си с предно или със задно, как мислите?
Много си прав колега на пълно съм съгласен.Alfa Romeo 155 2.0 16v SUPER
Comment
Comment