Известие

Collapse
No announcement yet.

Изневерявали ли сте?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Груба философия!!!

Теоретично погледнато, всеки би могъл да "кръшне"!
    А на практика, всеки го е правил!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
      Теоретично погледнато, всеки би могъл да "кръшне"!
      А на практика, всеки го е правил!
      И това е вярно (А на практика, всеки го е правил!...под една или друга форма.)
      Но в крайна сметка, както казва Вики-най-важното е да останем верни на себе си.
      А аз бих добавила:
      Най-важното е да не изневеряваме на себе си, на принципите си, за да бъдем себе си винаги при всякакви условия и никога да не губим почва под краката си.
      И малко ще се набъркам в другата тема за потресающата дискриминация и божиите заповеди , но принципният човек(тоест знаещият) е повече от безгрешния.(И това е мотото на една цяла философия )
      Знаещият е този, който носи в себе си идеята за свобода и на практика е свободен, а както е казал Исус Христос "Само истината ще ви направи свободни".
      Голямата битка в човека е идеята за Свобода, т.е. за Себе Си. "Познай себе си и ще познаеш боговете"е написано на портите в Делфийския храм...
      лелееее, аз май се поувлякох в чат раздела
      Стига ми толкоз

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
        Чувствата са резултат на мисленето,а не резултат на шепа хормони
        Мислите са рамките, в които живеем и действаме. Мислите ни обикновено причиняват лоши чувства, защото ни налагат маниер на поведение, всеки принцип, който следваме, е един предразсъдък. Мислите ни изкривяват реалността и я нагаждат към нашата представа за света.
        Ако човек се научи да наблюдава, а не да мисли (съди, преценява,обвинява...), тогава започва да разбира. Освобождава се от всички негативни усещания, няма чувство за вина, няма “правилно” или “неправилно”. Негативните чувства са всъщност причинени от нашите мисли за нещо "неправилно". Ето,ако в нашето общество не беше прието, че в една връзка партньорите трябва да са си вярни в секса никой нямаше да се чувства наранен от една изневяра.Темата нямаше да я има

Може би тълкуваме изневярата като предателство?
        Аз обаче смятам, че можем да предадем единствено себе си. Намерения на другите хора спрямо нас ,са на другите хора и само те са отговорни за тях.Нещо са очаквали- техен проблем. Ние не сме длъжни да се съобразяваме с тях. Това, което наистина има значение, е да не изневерим на себе си.
        п.п.
        Разбира се,всичко това е според мен
        Всичко е точно, без първото изречение!
        То е вярно, но само за жените!
        При нас, първо оглеждаме самката отвсякъде, адреналина се покачва, тостестерона също(наблюдава се явлението"смърди като пръч"), после си бъркаме в гащите да наместим топа, та да не ни изложи и тръгваме в атака!
        Казваме, че много ни харесва как говори , колко е умна и се чудиме, как хем е умна, хем има толкова много чар в нея!
        Пълни глупости!
        Просто си се представяме как я обладаваме и ако има начин да влеземе целите!
        Така се правят децата с мерак!
        После- е чак тогава, когато каже един мъж: Обичам те!- то е истинско!
        Тогава, ако една жена му изневери е страшно!
        За мъжа изневерява не само на него, но и на децата!
        Иначе, всичко останало е правилно!
        Милена и тя!
        Наздраве , банда!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
          ... Мислите ни изкривяват реалността и я нагаждат към нашата представа за света.
          Ако човек се научи да наблюдава, а не да мисли (съди, преценява,обвинява...), тогава започва да разбира. Освобождава се от всички негативни усещания, няма чувство за вина, няма “правилно” или “неправилно”.
          ...
          Хахаха Викии...
          -There is no spoon!

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
          ..., но принципният човек(тоест знаещият) е повече от безгрешния.(И това е мотото на една цяла философия )
          Сори, пак нещо не разбрах ...
          Начи безгрешният човек не е ли принципен? И случайно дали не е възможно един човек да е знаещ и да е абсолютно безпринципен?
          И всъщност дали правилната дума случайно не е безупречен... (ако правилно съм разбрал за коя филИсофия иде реч)

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Всичко е точно, без първото изречение!
          То е вярно, но само за жените!
          ...
          За някой жени Адаш само за някой жени...
          То верно, че обичат с ушите си, ама не им подценявай хормоните
          Пък и ако искаш да се задълбочаваме в темата... мен ако питаш жената избира мъжа... не обратното. Тя ако не ти даде знак, к'вито и топове и тестостерони да вдигаш... си оставаш на сухи тренировки
          Пък ся жената какви критерии ползвала като те избира една трета тема.
          Аре и четвърто, историята знае мноо случаи в които една жена си има мъж да и носи месо да си храни децата които може да не са само от него(това метафора), втори мъж да и гаси хормоналните пожари, трети да и носи мед за следобедният чай и т.н.

Наздраве и на тебе
          Last edited by fade; d.m.y г., 20:24.
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

)

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Това пък за алфистите как ти дойде на ум? Изобщо не ме интересува кой като какъв се определя и част от каква общност смята, че е. Нито деля хората по предпочитанията им към дадена марка автомобили, макар, че избора на вещи в това число и на автомобил всъщност говори за човека. Резултатите ме интересуват за сравнение с други подобни. Чисто любопитство и занимавка в свободното време.
            Много добре знаеш, че не съм имала предвид алфистите като почитатели на марката, а като онази част от потребяващите интернет, четящи и пишещи в нашия форум
            "Чисто любопитство" не ми е задоволително нек`си
            Но си в правото си да не споделяш съображения.

п.п. Изкушавам се да кажа, че тук човек може да намери лек за почти всяка болежка, ама приеми, че не съм го казала
            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              Хахаха Викии...
              -There is no spoon!

Начи безгрешният човек не е ли принципен? И случайно дали не е възможно един човек да е знаещ и да е абсолютно безпринципен?
              И всъщност дали правилната дума случайно не е безупречен... (ако правилно съм разбрал за коя филИсофия иде реч)

Пък и ако искаш да се задълбочаваме в темата... мен ако питаш жената избира мъжа... не обратното. Тя ако не ти даде знак, к'вито и топове и тестостерони да вдигаш... си оставаш на сухи тренировки
              Аре и четвърто, историята знае мноо случаи в които една жена си има мъж да и носи месо да си храни децата които може да не са само от него(това метафора), втори мъж да и гаси хормоналните пожари, трети да и носи мед за следобедният чай и т.н.

Наздраве и на тебе
              Ми наздраве!
              Каза другото, дето не ми стигна времето да кажа!
              Исках да кажа...
              Ами наздраве!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хахаха Викии...
                -There is no spoon!
                :
                Естествено,че не е !Това е огледало,на което вИднага ще си оправя я грима,а прическата

Сори,за офф-а
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Безгрешни и безупречни хора няма, така че за такива не съм споменавала въобще Смисълът на думата "знаещ" в контекста на конкретната тема е за човек, който е наясно със себе си и философията е такава, че знаещият човек е повече от безгрешния.Според същата тази философия най-големия грях е невежеството, но щом се сещаш за коя философия става въпрос, значи вече си ме разбрал
                  Разбира се, че е възможно човек да бъде и знаещ( в смисъл начетен)и да бъде безпринципиен.
                  Но пак да подчертая, че смисъла, който влагам в определението"знаещ" е за човек, който е напълно наясно със себе си.Е такъв човек не може да е безпринципен, поне аз не си го представям, понеже за да си принципен необходимо и достатъчно условие е да си наясно със себе си. В случай, че се окаже, че не си принципен, то значи не си нясно със себе си

Наздраве и на тебе
                  Прав си за това, че жените винаги избират....за съжаление.Искаше ми се да не беше така, някак си не ми се вижда много честно...но спирам до тук, че това е дълбока тема за друг разговор
                  Наздраве на всички

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Аз не съм изневерявал.
                    Изневярата е най-вече морален акт, пише си го и в библията, не прелюбодействай, не пожелавай жената на ближния си и т.н., тоест няма какво да се суче-или изневеряваш или не.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 22:16.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Странно, дали някой смята, че в общо приетият смисъл на думата изневяра, то той е постъпил така, но дълбоко в себе си знае, че освен условието за моногамия наложено от религията и културната ни обремененост, на нищо друго не е изменил???
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Ако спиш(разбирай правиш секс) с жена си, но си мислиш за друга, изневеряваш ли в този момент? А ако правиш секс с друга, но си мислиш за жена си... тогава изневяра ли е?
                        Ако сънуваш как правиш разни работи с еди коя си, брои ли се за изневяра?

Всеки знае сам за себе си най-добре! За това едни прощават, други-не!
                        Зависи от смисъла, който влагаш в това понятие- изневяра .
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Безгрешни и безупречни хора няма, така че за такива не съм споменавала въобще Смисълът на думата "знаещ" в контекста на конкретната тема е за човек, който е наясно със себе си и философията е такава, че знаещият човек е повече от безгрешния.Според същата тази философия най-големия грях е невежеството, но щом се сещаш за коя философия става въпрос, значи вече си ме разбрал
                          Всъщност от отговора ти разбрах че абсолютно не съм разбрал за коя философия става въпрос. Думичката "безупречен" беше нещо като парола за съжаление явно говорим за различни неща. Съжалявам че отново опонирам но се надявам да го приемеш като чиста проба дискусия с цел обмяна на идеи.
                          Разбира се, че е възможно човек да бъде и знаещ( в смисъл начетен)и да бъде безпринципиен.
                          Но пак да подчертая, че смисъла, който влагам в определението"знаещ" е за човек, който е напълно наясно със себе си.Е такъв човек не може да е безпринципен, поне аз не си го представям, понеже за да си принципен необходимо и достатъчно условие е да си наясно със себе си. В случай, че се окаже, че не си принципен, то значи не си нясно със себе си
                          Мислиш ли, че Хитлер не е бил на ясно със себе си? Може би по важният въпорoс според мен е в принципите и в това как си ги изградил и кой ти е помогнал...
                          Всъщност не ми обръщай Фнимание... просто си умувам тука щото още не ми се спи. Нали уж раздела е Чат

Прав си за това, че жените винаги избират....за съжаление.Искаше ми се да не беше така, някак си не ми се вижда много честно...но спирам до тук, че това е дълбока тема за друг разговор
                          Наздраве на всички
                          Ама кой е казал че трябва да е честно... няма честно/нечестно... има еволюционно заложени положения и макар, че сме социални животни ние все още се ръководим от тях.
                          Принципа си е много ясен и аз отдавна съм престанал да си блъскам главата с тези работи... просто наблюдавам и се наслаждавам всекидневно на потвърждението му. Голяма забавка е
                          Have A Nice Day
                          o/_______\o
                          []=о===о=[]

Comment

просто си умувам тука щото още не ми се спи. Нали уж раздела е Чат
                            Нещо голям спамер се извъди, тука с месеци не мое те помирише човек, ся тука сяко второ мнение твое.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Нещо голям спамер се извъди, тука с месеци не мое те помирише човек, ся тука сяко второ мнение твое.....
                              Мани... сигурно е от мускулната треска... готвих едно агне оня ден цепих сигурно половин кубик черешови дънери... размазах се направо, два дена освен пръстите на ръцете нищо не мога да движа друго... остави се голям срам!
                              Ама от утре пак нелегалност... пардон на работа
                              Аре лека нощ от мен, че утре рано отлитам
                              Last edited by fade; d.m.y г., 00:05.
                              Have A Nice Day
                              o/_______\o
                              []=о===о=[]

Comment

Всъщност от отговора ти разбрах че абсолютно не съм разбрал за коя философия става въпрос. Думичката "безупречен" беше нещо като парола за съжаление явно говорим за различни неща. Съжалявам че отново опонирам но се надявам да го приемеш като чиста проба дискусия с цел обмяна на идеи.
                                Точно така го разбирам и за мен е голямо удоволствие да участвам в подобни дискусии А философията за която говоря е на Ваклуш Толев, а твоята коя е, че ми стана интересно ?
                                Мислиш ли, че Хитлер не е бил на ясно със себе си? Може би по важният въпорoс според мен е в принципите и в това как си ги изградил и кой ти е помогнал...
                                Всъщност не ми обръщай Фнимание... просто си умувам тука щото още не ми се спи. Нали уж раздела е Чат
                                .... Голяма забавка е
                                За Хитлер мисля да пропусна да коментирам, че прекалено на дълбоко ще заорем и ще ни изхвърлят от чат раздела чак тоя път

Comment

Working...
                                X