Първоначално публикувано от DarkKnight
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Що съм длъжен.....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеКакво значение има какъв е стила метъл? Нали си е метъл? Аз нямам нищо птотив да ми дадеш пример с какъвто и да било поп-фолк... дали ще е neo-чалга, death-чалга, hardcore-чалга, heavy-чалга все ми е тая - важно е примера да е с чалга...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Хайде, специално от мен, един ПО-ЗДРАВ (кликни ме)(не, не клякайте - CLICK-нете)) за чалга/турбофолк феновете, макар че се съмнявам да схванете идеята на песента и групата като цяло.
Last edited by Fear; d.m.y г., 22:17.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениеМного колеги просто отказват да обърнат внимание на постовете ми и да отговорят на фините (и не толкова) нападки към метъла - ами сори ама обеснявате за коне с капаци а вие сте сигурно най-широко скроените хора, но виждаш ли тези гадни чалгари ви съсипват живота.
Мислех че алфистите не са коне с капаци и не гледат хорското мнение, но съм се излъгал - не ми пука кой каква музика слуша - това не определя човека. Например колко от вас са слушали Кали и Сашо Роман - дали съм жив. Или и това е простотия? Аре стига с общите знаменатели. Просто в тази тема много хора ми паднаха в очите и колкото и да си мислят че са широко скроени - Ами не сте!
И ви предизвиквам да ми покажете мелодична метъл песен - ама чист метъл или рок - без никой да се дере с мисълта че като спазва тоналност може да пее.
EDIT: Или може би не съм достоен да комуникирам с велики умове?
Просто изслушай тази песен.
http://vbox7.com/play:14861822Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
ае хора чалгата не ви е виновна... музиката е весела и се консумира в нетрезво състояние, има готини мацкикакъв е проблема?
а да... проблемите са всъщност комплексите и тесногръдието на доста българи. докато четях някой от горните коментари си спомних следното(цитирам класик):
Съответно красивите жени, разбира се, са курви, долни чалгаджийки и мръсни селянки, а мъжете, които все пак успяват да чукат красивите жени - мутри, корумпирани политици или сводници.
И никакви изключения не се допускат, разбира се. Амин.Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеКакво значение има какъв е стила метъл? Нали си е метъл? Аз нямам нищо птотив да ми дадеш пример с какъвто и да било поп-фолк... дали ще е neo-чалга, death-чалга, hardcore-чалга, heavy-чалга все ми е тая - важно е примера да е с чалга...
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеа за тези, които не са чалга фенове, би ли я превел или линк с превод, че ме мРзи
Трябва да се погледне малко по-дълбоко. На музикално, визуално и мисловно ниво.
Малко проучване за групата също би свършило работа, но мисля да ви оставя сами да се справите, нали имате Интернет...
П.П.
pent, това, което описваш си е типична българска черта. Обаче я си сложи ръка на сърцето и кажи, че това:
Съответно красивите жени, разбира се, са курви, долни чалгаджийки и мръсни селянки, а мъжете, които все пак успяват да чукат красивите жени - мутри, корумпирани политици или сводници.
И никакви изключения не се допускат, разбира се. Амин.
Да, изключения има, но са точно това - ИЗКЛЮЧЕНИЯ, които потвърждават правилото.Last edited by Fear; d.m.y г., 22:25.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщениеПропускаш progressive-чалга, psychedelic-чалга, simphonic-чалга, art-чалгаAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Лелееее , то станало яката тема бре
Я един поздрав с моята любимка Машенка.
http://www.youtube.com/watch?v=A7fuu...eature=related
Баааа ако можех да пея като нея...
Пък вие си спорете кой бил по-най и по-проз и по ...Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеМълчи си тогава... Аз подкрепих моето твърдение с факти (конкретни песни).
http://vbox7.com/play:736f7d47 - Manowar - Heart Of Steel
И аз.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение...
И какво, по-дяволите означава мелодична според теб? Или чист метъл? Ти чиста чалга ще ми покажеш ли?
И внимавай с отговора, защото съм от музикантски род, свиря на китара и знам това-онова за музиката.
...
Относно чист ами при чалгата няма подстилове докато при метъла има нео, дет и така нататък
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеКакво значение има какъв е стила метъл? Нали си е метъл? Аз нямам нищо птотив да ми дадеш пример с какъвто и да било поп-фолк... дали ще е neo-чалга, death-чалга, hardcore-чалга, heavy-чалга все ми е тая - важно е примера да е с чалга...
А ако се абстрахираме от това вече мога да ви дам много примери - лимп бизкит, рамщаин и т.н. да не са им много смислени текстовете. Това че имат и смислени, ами то и в чалгата има - ама забреавих че те се изпълняват от "к**ви които пеят за любов и за раздяла".
Послушайте регетон, румба, салса, самба и ми кажете на кое прилича повече - на рок или на поп-фолк. Никой не обръща внимание и на денс-а - имат от страшно смислени до безбожно безмислени песни.Last edited by търтей; d.m.y г., 22:44.
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениеМелодична са Еurope - The Final Countdown и Nightwish - sleeping sun и това не е до правилно пеене както написах. И все сми мисля че Final Countdown не е чист метъл (да не кажа че не е изобщо) ама може и да бъркам. Мелодичното е когато мелодията не е монотонна, няма рязки смени на децибелите и т.н. Аз пък познавам много музиканти - не свиря на нищо (освен малко на пияно) и това че някакъв държи тоналност и се опитва да сдържа гласа си да не се развика не ми звучи по-мелодично. Ако си добър ще ме разбереш - правилното не го прави добро - много хора могат да пеят правилно но това не ги прави добри. Виж вокалистките на Nightwish както и на Within Temptation са уникални. При линкин парк пък може да се види разликата дори в самата група за това което имам предвид - единия има глас и пее другия говори в тоналност.
Относно чист ами при чалгата няма подстилове докато при метъла има нео, дет и така нататък
Ами да ама аз имам. Аз не съм музикант и не разпознавам всички стилове но ритъма е определя стила
А ако се абстрахираме от това вече мога да ви дам много примери - лимп бизкит, рамщаин и т.н. да не са им много смислени текстовете. Това че имат и смислени, ами то и в чалгата има - ама забреавих че те се изпълняват от "к**ви които пеят за любов и за раздяла".
Послушайте регетон, румба, салса, самба и ми кажете на кое прилича повече - на рок или на поп-фолк. Никой не обръща внимание и на денс-а - имат от страшно смислени до безбожно безмислени песни.
Ако си забелязал, първите ми примери с Europe и Whitesnake са hard rock.
Надолу има и мет(ъ/а)л, предимно power metal.
Дай пример за мелодично пеене, защото ми се струва, че говорим на различен език.
А това за монотонността и децибелите по-добре да не го коментирам, че ти току-що зачеркна всичкия джаз и доста други стилове музика като немелодични.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениетова, което описваш си е типична българска черта. Обаче я си сложи ръка на сърцето и кажи, че това не е вярно за по-голямата част от тези хора.
друг пример са емигрантите, защо не се радват като малки деца на метал музиката? защо когато се събират някъде звучи главно поп-фолк? защо дават мило и драго да дойде някоя чалгаджиика за да ги забавлява и пее на ухо? нима те са прости и необразовани или са изключения?Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолега ако си слушал "Drop it lika a towel" на Снууп дог би ли ми обяснил какъв е смисълът или един друг хит на Нели "Свалете си дрехите"
Ако си я слушаш вкъщи или по радиото, смисъла на песента е просто за настроение.
Надявам се, че си очаквал нещо подобно като отговор.по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
Comment
Comment