Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• +1 и от мен, нищо не струва една неделна рзходка до там, за такава кауза. Нищо не губиш а залогът е голям.

Ето и малко видео от централната емисия на Нова.

http://play.novatv.bg/play/242510/

40% акциз?!? wtf? Тези болни ли са , не мислят ли че малко рано стигаме регмания по цени на горивата а минималната ни е с 10 пъти по ниска от тяхната. А както се вижда това ще повлече и доста други цени след него.
    145 1.7 16V Boxer

Comment

• лошото е че има много хора които само говорят и няма да излязат

Comment

• Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
        Акцизите на горивата няма да се понижат
        "Акцизите на горивата няма как да се понижат. Това заявиха за „Календар” от финансовото министерство.

Причината - страната ни все още е под минималните изисквания на Европейската общност за аикцизните ставки.

Въпреки това, недоволството на превозвачите расте.
        Аз пак само да повторя на всички, дето вкупом като стадо се юрват да протестират, въртейки оборот на бензиностанциите, респ. на държавата, респ. на Лукойл, респ. на петролната индустрия, и които ще ходят на протест с колите си, харчейки гориво за това - бъркате посоката, драги колеги.
        ОК, държавата няма да намали акциза, няма да се лиши от огромния приход на ДДС, но можем да ги натиснем да престанат да правят двойно данъчно облагане, което според ЕС директиви е незаконно!
        От облагането на акциза с ДДС, цената на горивата се товари с:
        - 0,14 лв на литър А95 и А98 (20% от 0,71 лв)
        - 0,12 лв на литър дизел (20% от 0,62 лв)
        - 0,04 или 0,05 лв на литър пропан-бутан (не знам с точност колко е на литър, щото цените и акциза - 340 лв - са на метричен тон, не на литри)

Ако се премахне облагането на акциза с ДДС, цените на горивата трябва да паднат директно с посочените стотинки. И в такъв кризисен момент, това е нещо, което може да направи държавата. Вместо това, слушаме оправдания, че това било реална цена, дето виждаме по колонките...
        Ай сиктир бе, Дянков, Бойко и све!

Та, вървете, протестирайте, зареждайки гориво и правейки оборот. Абсолютно сбъркана ви е цялата идея на протеста...
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
          Протеста е мирен! Няма да се блокират пътища или обекти!
          Организацията е следната: за всеки град има час и място за сбор. След като се съберат всички желаещи, се тръгва по предварително определен маршрут. Достига се до определена/и бензиностанция/и и се зарежда за малки суми. Препоръчително е да има една колонка свободна за други граждани.
          Целта на зареждането за дребни суми е едновременно да се забави работата на обекта и по-важната - да се покаже на управляващите, че сме стигнали до ниво, след което варианта е въобще да не се зарежда!

Информация за градовете, които ще участват , часовете и местата за среща.

СОФИЯ - 13 март 2011 г среща на Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски в 13:00 ч

СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад
          И най-важното искайте ФАКТУРА за всяко дребно зареждане!!! Защото за да се издаде една фактура им трябват едни 15-20 мин има случаи и повече!!!
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от scrocsa Покажи съобщение
            лошото е че има много хора които само говорят и няма да излязат
            Както се казва, такива хора са в тежест на обществото. И аз не одобрявам начина на протест но ще отида, по добре отколкото да мъча като овца! Примерно бих направил като в Германия, където ми свърши бензина спирам колата заключвам я и продължавам пеш! Сещай се ако сме единни като едните цигани че ще задръстим движението на много градове.
            145 1.7 16V Boxer

Comment

• Хорааа нали беше на 13-ти В 18:30 ?????????
              Какво стана кога и кой го смени в 13:00 ?

Нали се сещате че в 13:00 в неделя няма да има никой ?

Аз бях по съгласен за понеделник от 18:30

Много зле.
              Да се бях хванал да направя една страница във ФБ и да пиша във всички форуми както имам регистрация за една дата и час и това да е. То така нищо няма да стане.
              Ще идем 20 коли най-много.
              Дано не съм прав във FB заявилите участие са доста .
              Last edited by The_Game; d.m.y г., 12:54.
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                Ще идем 20 коли най-много.
                Като чета останалите форуми, мисля че ще останете приятно изненадани!
                Subaru Legacy 3.0R
                Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                sigpic

Comment

• и на мен не ми допада формата на протеста.но ще отида не за друго а защото няма нищо по подходящо за изразяване на гаражданска позиция.прав е колегата за двойното облагане ама...............по добре калпав протест от никакъв протест.в неделя съм на омв в софия
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

• Аз ще протестирам в град Велико Търново. Трябва да бъдем задружни и да спрем с това публично мълчание!

Comment

• Ние добре ще протестираме, ама врагът не спи - вчера вдигнаха бензина с 6 стотинки без никакво основание. В понеделник ще го смъкнат примерно с 8 и ще кажат - ето, протестът даде резултат, смъкнахме драстично цените, кво не сте доволни.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Аз ще отида на протеста- мисля в София има сбирка и на Кино Арена ЗАПАД в неделя.
                        Ама както писах в една друга тема се чудя от високите цени дали няма да падне трафика в София - последните две сутрини забелязах , че май спада трафика. Та ако падне още и стигам с 20 минути по рано за работа ще сваля разхода на ГТВ-то от 23 на 18 литра.
                        Но считам , че трябва да се протестира защото цените на горивото оказват влиание не само на собствените ни разходи за гориво , а и на цялата икономика - респективно всички цени. Трябва да се протестира и за качеството на горивата - цените ни европейски, качеството обаче не. Да не говорим , че в поне 8 държави от ЕС цените са по-ниски от тези в БГ, а ние сме си офиц. най-бедната държава в ЕС. Австрия дето всичко им е ОК като изпълниха ангажимента с вдигане на акциза тази година , намалиха данъка за МПС за да компенсират донякъде, ама тук грижа никаква. Може спокойно да намалят малко ДДС за горивата и да си изпълнят ангажимента с акциза без промяна на цените на горивата. ЕС доволни и ние доволни, ама то малко мисъл се иска.
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• bTV
                          156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
                          Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

• Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                            Може спокойно да намалят малко ДДС за горивата и да си изпълнят ангажимента с акциза без промяна на цените на горивата. ЕС доволни и ние доволни, ама то малко мисъл се иска.
                            хаха то това са го измислили и варианти много,но защо да го правят като могат да си ни скубат и да си траем.
                            Той оня цайс Дянк-офф,ако може още някакъв данък ще сложи на всичко...Миналата година даже той предложи да се вдигне ДДС,ако си спомняш.
                            sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

• http://www.facebook.com/event.php?eid=182419975135700

Еми вижте в Русе какво е. Би трябвало в цялата страна да са в еднакъв час и дата. Надявам се организаторите да успеят да синхронизират нещата добре. Хората няма да са малко (надяваме се). Дано има някакъв успех.
                              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

• Идвам и аз на протеста. Хубаво ще е да се обособим нашите хора.
                                sigpic
                                Subaru Legacy 3.0 H6
                                Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                                0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                                X