Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз съм "ЖигулджиЯ" Ради.
    Термостата ми е от Рено 5 за 10 лв, дисковети ми са 2-ра ръка Brembo Max,не карам с масло Селения а с по-евтино.
    Задните ми амортисьори са ми подарък от ТЕБ или от Васко. Гумите ми са 2по2 различни, сервото ми също е 2-ра ръка,свещите ми се от евтините ,колата ми е масларник и е изградена от изолир банд и свински опашки.Нямам ,а и не ми се дават пари за Дино тестове.
    Всичко това прави ли ме по-лош ,недъгав,глупав и смотан човек от Теб и от Богопомазаните Алфисти?

ПП: Защо тогава все повече хора се занимават с авточасти 2-ра употреба ?
    Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 17:46.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

За втора употреба само ламарини съм съгласен. Да си сложиш обаче стари дискове, носачи и други части, от които може да зависи не само твоя живот е безотговорно.
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
        Аз съм "ЖигулджиЯ" Ради.
        Термостата ми е от Рено 5 за 10 лв, дисковети ми са 2-ра ръка Brembo Max,не карам с масло Селения а с по-евтино.
        Задните ми амортисьори са ми подарък от ТЕБ или от Васко. Гумите ми са 2по2 различни, сервото ми също е 2-ра ръка,свещите ми се от евтините ,колата ми е масларник и е изградена от изолир банд и свински опашки.
        Всичко това прави ли ме по-лош ,недъгав,глупав и смотан човек от Теб и от Богопомазаните Алфисти?
        Тебе те причислявам по скоро към скраперите, това е най-тежката категория (да не се разсърдиш ей...) Тука не коментираме кой глупав и кой не, дъгав или недъгав. Коментираме как много от посещаващите форума еле па извън него "искат да е..т гявола у въздуха". Не искам да ме разбитаре грешно. Турбо втора употреба или части на цената на колата естествено се купуват секънд, но дискове които струват 50-60лв. броя и сменяш веднъж докато караш колата си е това не го разбирам.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Всеки решава сам за себе си.
          Според мен е важно човекът, който е принуден да купува каквото и да е втора ръка, поне малко да е грамотен технически и да оглежда внимателно какво купува.
          За спирачните дискове е доста лесно да прецениш дали има живот в тях или не.
          Ако колата, която продаваш на части е била със скоро сменени дискове, какъв е проблемът да продължат да спират на друга?

А иначе дискове за 50 - 60 лева нови по-добре не купувайте въобще. Пробвал съм РЦ, Щайнхоф.... просто не стават.
          Last edited by Dexer; d.m.y г., 18:04.
          sigpic
          === 75 1.8 T '86 ===
          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Има неща който може да се сложат втора употреба.Но това да си сложиш дискове,носачи и тем подобни по ходовата част и спирачната уредба си е направо .Аз никога няма да забравя как ми се обясняваше че Алфа Ромео ... е "страст,любов и т.н." а на следващия ден чета мнение на същия потребител "имаш ли читави предни дискове" е кажи ми как да не кажа че колата му е "Старт от скрапа"

За това напълно те подкрепям Радко!!!!!

Мурко задните амортисьори аз ти ги подарах ама 1 седмица преди това бяха минали през стенд (бяха в зеленото)
            Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
            ех.. Малкото КуВе
            sigpic

Comment

Може би малко извън темата,но се опасявам,че ако нещата в България вървят както са тръгнали,скоро на много от нас ще им се наложи да решават въпроса дали изобщо могат да поддържат алфа. Иначе досега дори и дръжките на вратите си сменях с нови.Но-о-о...
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Хаха
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                  Има неща който може да се сложат втора употреба.Но това да си сложиш дискове,носачи и тем подобни по ходовата част и спирачната уредба си е направо .Аз никога няма да забравя как ми се обясняваше че Алфа Ромео ... е "страст,любов и т.н." а на следващия ден чета мнение на същия потребител "имаш ли читави предни дискове" е кажи ми как да не кажа че колата му е "Старт от скрапа"

Мурко задните амортисьори аз ти ги подарах ама 1 седмица преди това бяха минали през стенд (бяха в зеленото)
                  Чакай бе на Мурко и аз му подарих задни амортесьори Поне за задни нема да го мислим
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Отговора на темата се крие в подписа на автора и......
                    Иначе скрапери не са тези, който си подържат алфите в "Милано моторс"..
                    http://www.alfaromeo.bg/
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение

Знам Васко,но и Радко май ми подари едни не помня вече.

Някой да има старо масло за изхвърляне да ми го даде да го карам 20 хил км,ама да е от Гъзарското рацинговоот 10на60 и да е било в подържана Алфа от тези над 150 коня/мерени на ДинКо тест/иначе ниЩа.

Поздрав за всички нови и оригинални скрапери .
                      http://www.vbox7.com/play:2c351a14
                      Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 19:09.

Comment

по-добре нещо "истинско" втора рака(разбира се да е запазено и да има хляб в него)отколкото някои евтин ментак дето ще ми отрови живота!
                        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                        Alfa Romeo GT 1.8 TS
                        Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          И като си качиш детето да се молиш новия(стар) диск да стигне до следващата спирка. Не мерси. И аз имам бебе на 3 месеца само да вметна.

Колега явно не разбираш какво е да нямаш аз карам 20 годишен сандък и пак немога да наделея да купувам само нови части а те не са много скъпи.!!!! Доста често или ако мога си вземам 2-ра ръка е сега както стана последно каретата си ги купих нови ама 120 лева за карета и то без маншоните.......ха налй......

и аз нямам жена имам приятелка и сега кофи се смогва па ка моли да съм семеен като някои колеги не ги знам как се справят......

И както сам си сложил в подписа си песента на слави...нали в каква държава живеем така че които и да е човек ако има пари ще си купи нови части вместо да си играе да се цапа със скрапове....И аз обичам колата си но лекарствата са преди колата ми а те са живото спасяващи в случея нали така всеки си има проблеми и всеки иска да си купи нещо ново....
                          Така че може да съм малак и недорасал и да не съм видял нищо ама Държавата колега тя не ни дава да си купуваме нови части защото ледам в англииските форуми само се чудят какво да си праят по колите а нии се чудим как да ги опраим така че докато не станем като в европа за мене тази тема е БЕЗМИСЛЕНА!!!
                          Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=52554

Същия замисъл имах и аз
                            Аман от скрапери на пътя (не алфисти или алфаджии ами всякакви - при другите "по-евтини" марки нещата са много, много по-зле)

И не мисля, че трябва да се преекспонира замисъла и да се изхвърляте, че който не слага само нови части и само от официален вносител е скрапер... Скрапер е такъв, който вследствие на частите, които е вложил в колата си става опасен за себе си и за околните на пътя!
                            Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 19:58.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Тебе те причислявам по скоро към скраперите, това е най-тежката категория (да не се разсърдиш ей...) Тука не коментираме кой глупав и кой не, дъгав или недъгав. Коментираме как много от посещаващите форума еле па извън него "искат да е..т гявола у въздуха". Не искам да ме разбитаре грешно. Турбо втора употреба или части на цената на колата естествено се купуват секънд, но дискове които струват 50-60лв. броя и сменяш веднъж докато караш колата си е това не го разбирам.

Аз па направих обратно - купих си ново турбо и си сложих дискове втора ръка.
                              "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                                Аз па направих обратно - купих си ново турбо и си сложих дискове втора ръка.
                                Теб винаги съм те имал за много далновиден човек.

Comment

Working...
                                X