Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много "готина" тема! За всеки детаил по автомобила си има допуски. В днешната деиствителност не винаги е по добре да си вземеш нова част. Никога не знаеш кое "менте" от какъв кашкавал е произведено. Цената не е определяща, зависи от ителекта на тоя който ти продава. За сега съм подменял само с нови части но.... тържествено обещавам че вече няма да е така. Само да се постопли времено и ще изкопая старият си носач(преден ляв) и ще отида да го "напълнят" и да му сменя втулките. После с чиста съвест ще го монтирам на мястото на "новият" дето изкара 2 месеца.
    Апропо - по вечето катастрофи са причинени от хора които карат "сигурни" автомобили. Само дето друго не им е осигурено.
    И за цялата ситуация не е виновна държавата(аз и .... Вие сме държавата) щото такава просто няма.
    Нова винетка = нови сто дупки по маршрута ми. Старите разбира се си стоят - за тях плащах миналата година
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

И аз все си пея, че почти всички катастрофи са от самонадеяност, недооценяване на ситуацията, пътя и т.н Да не говорим пък за алкохола.Не че не трябва човек да си поддържа колата с качествени части, ама не ни е това основния проблем.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

thecleaner,
        Хай да направим елементарна сметка.
        Искам да си купя нови дискове за Алфата, но нямам пари.
        Имам леки технически познания. Отварям книгите и чета.
        Нов диск с дебелина 20мм (примерно).
        Отивам при италианеца и си намитам комплект втора употреба с дебелина 19.5мм за 30лв общо.
        Хайде сега слез при колата и премери твоите дискове колко са по-хубави от моите втора употреба и да видим кой ще е по-опасен (теоретично) за околните.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          thecleaner,
          Хай да направим елементарна сметка.
          Искам да си купя нови дискове за Алфата, но нямам пари.
          Имам леки технически познания. Отварям книгите и чета.
          Нов диск с дебелина 20мм (примерно).
          Отивам при италианеца и си намитам комплект втора употреба с дебелина 19.5мм за 30лв общо.
          Хайде сега слез при колата и премери твоите дискове колко са по-хубави от моите втора употреба и да видим кой ще е по-опасен (теоретично) за околните.
          На практика съм с дискове на 1,8цата задни чисто нови с чисто нови накладки, отпред съм с вентилирани от 2,0тс с апарати за вентилирани дискове и с некви грозни чисто нови накладки EBC red stuff. Колата е мъртва не върви засега, но спира като влак Ръб на дисковете няма. Аз не съм критерии обаче малко хора си сменят апаратите с дисковете че не са вентилирани нали
          Ето го и моя пример отиваш в магазин купуваш си 2 диска за 100лв. Метели например и си свиркаш. Ето и другата страна на нещата отива байно при стругара и пак стават без ръб, чисто нови и се кефи че е изклатил всички наоколо за 10-15 лева.
          Темата не е за дисковете конкретно, дадох го като пример.
          Другия аспект на нещата е купи си "форумна кола" много е гледана. Гледана е ама не е подържана. Има и такива форумни които са както Васко каза старт от скрапа. Има естествено и топ автомобили но са по малко от варелите естествено.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами, погледнато по-мащабно, 99% от съфорумците сме скрапери - закупили сме си коли от скрапа на заможния западняк, за който кола на 5 години вече е антика, отървава се от нея и скача на новата.

Та колко от нас са си закупили возилата чисто нови - броят се на пръсти!

Иначе и аз споделям мнението, че поне със спирачките и гумите цигании не трябва да се правят
            Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
            Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
              Ами, погледнато по-мащабно, 99% от съфорумците сме скрапери - закупили сме си коли от скрапа на заможния западняк, за който кола на 5 години вече е антика, отървава се от нея и скача на новата.

Та колко от нас са си закупили возилата чисто нови - броят се на пръсти!

Иначе и аз споделям мнението, че поне със спирачките и гумите цигании не трябва да се правят
              И с окачването. Двигателя и да се окоти идват Бесника или Глигана и те отнасят към избран от теб серзиз и си носиш последствята.
              Сега се сещам един пример по темата точно. Преди 5-6 години реших едно лято че няма да си купувам нови гуми защото в моите си има хляб на 55цата. Тя беше на "супер скъпи" 14ки. След 10тина дни на Цариградско порядъчно засилен спрях в бронята на един Пасат, като гумите не държеха грам, ако бях с читави гуми щях да си спра като пич. Резултата беше предна броня за 155 и 2 чисто нови гуми още на следващия ден.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                ... Преди 5-6 години реших едно лято че няма да си купувам нови гуми защото в моите си има хляб на 55цата. Тя беше на "супер скъпи" 14ки. След 10тина дни на Цариградско порядъчно засилен спрях в бронята на един Пасат, като гумите не държеха грам, ако бях с читави гуми щях да си спра като пич. Резултата беше предна броня за 155 и 2 чисто нови гуми още на следващия ден.
                За това не са виновни гумите, а чистата гъзария и неразумното шофиране.
                Да, ако беше с чисто нови гуми при същата ситуация можеше и да спреш, ама можеше в ума ти да излезе факта, че си с чисто нови гуми и да натиснеш спирачката 0.5 секунди по-късно и пораженията да са още по-големи
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Карам коли втора употреба, кича ги с възможно най - фешън спирачки, дискове и накладки, с мазно масълце, и нямам капчица угризения че на тва отгоре съм боднал термостат от р5, за 8 кинта, вместо оригиналдъ за шейсе......ако има друг параграф по който мога да мина така и с друга част, която да е компромис в границите на безопасноста(тва че изглежда Андрешковски изобщо не ми пука), ще мина по него без да се замисля.......щом една сюрия западни драйвери си взимат съединители за ГТА, 2.5, 3.0V6, Фиат Купе Турбо, и си слагат най - евтиния взаимозаменяем, щом и те си менкат сензорите на дебитомерите че са много задоволени, че ние тука ли да имаме скруполи че гледаме да минем по тъкно......
                  Ся не коментирам за нещо което ще доведе до компромис с безопасноста, или каквото и да е там подобно......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Определено като си с нови гуми, няма да ти измъкне задника от рязко спиране. Преди два дена бях с софето, абе там като животни карате, ужас. Няма толерантност, няма колегиалност, само клаксони се чуват и всеки се мисли за Шумахер, да ама не...
                    Има мн втора ръка части, които са си ок, и е тъпо леко казано да си ги купиш нови...нека е българска работа дет се вика...Но определено убеден съм например има части на няколко месеца, които са си като нови.
                    Сега няма да пълня джобовете на сервизите и магазините за части, щото и те продават и работят с две думи "не стават", малко са съвестните!!!
                    Всеки сам си носи кръста. Опредлено ако си купувам кола вота ръка алфа, бих гледал първо във форума, щото поне ще знам, че 50% си сменят нещата и се грижат за колата!
                    По добре часто втора ръка, отколкото старата част закърпена с тиксо!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Само се чудя, как може да гледате дали дискът е 19.5мм или 20мм...Ако е втора употреба само ако знам от коя кола е свален и какво е купено мога да си позволя да го сложа...Тия дискове втора употреба 19.5мм....ами ако собственика е купил най-големите ментета за 30лв. бройката?! ударена колата и на части?! Айдеее пичовете сме си купили дискове 20мм..."нови" втора употреба...е да ама не...взели сме си втора ръка най-големите боклуци...А другото е ако тия дискове втора ръка са на 10-15години...Е айде няма нужда да коментирам....

Дискове втора ръка бих си сложил примерно ако утре си купя друга 155ца и прехвърля моите върху нея.....важи и за гумите и за оригиналния ми носач....

И когато става въпрос за каране, аз лично никога НЕ разсъждавам "АЗ ако съм внимателен, ще спра по-рано" и т.н. защото ако има един невнимателен, той ще ти БЕ майката... Аз нека съм с нови дискове, накладки и гуми, пък недай си боже ако се наложи да спра на магистралата от 140-0км. и т.н. и ще съм направил всичко възможно да вдигна шансовете си за оцеляване...вкл. и на другите...
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Оооп и да обърнем нещата и от другата страна:

Алфа Ромео 156 2.0 ТС
                        сп. диск 284мм вентилиран - 148лв.
                        TRW накладки
                        предни - 100лв.
                        задни- 75лв.
                        TRW носач долен Т- 230лв.
                        термостат - 120лв.
                        амортисьор - 155лв.

BMW e38 740i V8
                        сп. диск 324мм вентилаж - 120лв. Д
                        TRW накладки
                        предни - 133лв.
                        задни - 96лв.
                        TRW носач 180лв. или по-скъпи 197лв.
                        термостат - 52лв. или 9лв. или 80лв. марков
                        амортисьор преден - 248лв. (усилена ходава част за из. европа)

А ако трябва да сложим 166 за сравнение, то БМВто ще излезе още по-евтино....

Просто си разсъждавам, защо някои алфисти може и да предпочитат втора ръка части...гледам да съм обективен
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Гуми и дискове само нови, ако са стари, имаш едно наум и не се силиш като бик на червено.Защото при силенето винаги има допълнителни рискове.И носачите са ми нови, старите продадох в добро състояние, а можеш да ги пратя при Ферариста за оправяне
                          Last edited by fred; d.m.y г., 12:07.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Венци, ако сравняваш модел 94-та с модел 98-ма всякак ще е така. Айде стига с тоя рев колко са ни скъпи за поддръжка колите. Сложи една 7-ца, ама от тия след 2001-ва до 166-цата и тогава направи сравнението .
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз пък мисля, че колата ми не е въобще със скъпа поддръжка. Вс си е в нормалните цени. Сравянвам с коли на др приятели същата година: голф 4, бмв 3-ка, фиатче, и да си кажа на алфата ми вс е по-евтинко
                              - диск преден около 50 лв (арна марка)
                              - диск заден около 35лв
                              - накладки предни + задни пармафюс (от три години само такива позлавам и съм адски доволен, не бих ги сменил) 90лв
                              - Термостат behr 63лв

За колата от подписа
                              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:07.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

[QUOTE=rusiq86;846203]Аз пък мисля, че колата ми не е въобще със скъпа поддръжка. Вс си е в нормалните цени. Сравянвам с коли на др приятели същата година: голф 4, бмв 3-ка, фиатче, и да си кажа на алфата ми вс е по-евтинко
                                - диск преден около 50 лв (арна марка)
                                - диск заден около 35лв
                                - накладки предни + задни пармафюс (от три години само такива позлавам и съм адски доволен, не бих ги сменил) 90лв
                                - Термостат behr 63лв

Напълно съм съгласен с теб колега,само едно ще вметна нашите коли са малко по чупливи от изброените от теб,иначе като цени не е толкова скъпо
                                sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                                Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Working...
                                X