Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?
Collapse
X
-
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
-
Лично за себе си отговорът е ДА,бих заминала отново!
Но този път ще имам няколко огромни предимства:
-създадени контакти
-отлично владеене на език
-опит в странство
-житейски опит
-яснота върху това как бих желала да живея
-яснота върху собствените си възможности
-ясно съзнание какво ме очаква и каква е реалността там
-възможността да бъда себе си НЕ съобразявайки се с останалите
И в последно време все по-често се замислям дали да не замина отново ... просто тук възможностите за оцеляване станаха прекалено ограничени ... за нормален живот НЕ говоря!Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex
Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
Born to make me happy
Comment
-
Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщениеЛично за себе си отговорът е ДА,бих заминала отново!
Но този път ще имам няколко огромни предимства:
-създадени контакти
-отлично владеене на език
-опит в странство
-житейски опит
-яснота върху това как бих желала да живея
-яснота върху собствените си възможности
-ясно съзнание какво ме очаква и каква е реалността там
-възможността да бъда себе си НЕ съобразявайки се с останалите
И в последно време все по-често се замислям дали да не замина отново ... просто тук възможностите за оцеляване станаха прекалено ограничени ... за нормален живот НЕ говоря!това е много добре синтезирано казано (писано де
)
Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение-възможността да бъда себе си НЕ съобразявайки се с останалите
Интересно
...Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
бях решил да не пиша в тази тема, но две неща ме провокираха:
преди няколко дни срещнах стара приятелка - от известно време са в Лондон с мъжа си и детето; в еврейски квартал, имат преуспяващ бизнес създаден там, петдесетина служители, добро училище за детето - нормални неща, към които почти всички се стремят... та разказвам и как са нещата тук, в 'забутаната провинция' (както се казваше в една друга тема); не съм се оплаквал, просто и казах някои факти, а тя просто ми каза: 'от Габрово по-хубаво няма!'; просто ме застреля, нямаше какво да говоря повече
а като прочетох постовете на колегите по-горе си помислих, че май трябва някой да постне текста на "Бай Ганьо прави избори" (или дори цялата книга, май някои колеги не са я чели...)166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Ако си с нужната "тапия" няма да им търкаш тиганите и чиниите...Все пак кой за каквото е учил....
Вярно е, обаче и че няма да ти плащат еднакво, колкото дават на техен сънародник със същата "тапия" като твоята...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Българина е ... обича си родното място и да тежи на мястото си. Та при евентуална емиграция с цел постоянно пребиваване в съответната страна, този който (тези които) го прави го прави с ясно съзнание, че това е по-добре за децата му/им и, че той се жертва в случая за тази кауза. Винаги ще ти е мъчно и ще тъгуваш по приятели, близки и т.н.
Никой (или поне повечето) не се чувства добре на чуждо място, винаги в него си носи една носталгия по родния дом.
Като дългосрочно решение, поне аз имам горе долу такава идея, е да пратиш децата да учат в чужбина на място което харесвате и биха се интегрирали и реализирали за в бъдеще. Пак ще си потърпевш, но децата по-лесно биха се приспособили към новите условия, те хората са го казали, че да преместиш възрастен човек от домът му е все едно да пресадиш старо дърво на друго място.
Между другото това е голям фактор за смъртноста по стаческите домове.
Но да се върна на темата, аз също сякаш не бих емигрирал, въпреки, че от време на време като измислят накоя нова простотия или стане некой сакътлък по вина на държавни служители и ми иде да си дигна чукалата.
Да се надяваме, че ще се посъвземат управниците ни, то по скоро ние трябва да ги държим изкъсо с протести и митинги и ясно да изразяваме недоволството от свършената от тях работа.
Ето на тея избори показахме, че сме жадни за промяна, но нищо не приключва само с изборите, трябва всеки да поеме повече отговорност и да следи как се вършат нещата, и като не ни изнася нещо да се вдигаме всички на куп, не да блеем в кошарата и да чакаме поредното стригане.
Айде, че много се отплеснахalfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
Honda Hr-v 4x4 1.6
Comment
-
Бих заминал назапад.
Приоритетите в полза заминаване са много повече:
Бях две години в САЩ, и наскоро се върнах, имах възможност да остана, работата ми бе страхотна, мн добре платена, страшно добро уважение от другата страна, добро платена работа.
Но найстина мн мн ти липсва БГ, приятелите, роднини.
Светът там е различен и то мн добре устроен, жевеят в пъти по-добре, живота е по-спокоен,нз можеби някой ден ще замина перманентно, Усетих нещо: Държавата се грижи за теб и ит помага, там ако имаш малко повече сиво вещество, можеш лесно да станещ заможен, самите пари не са проблем, защото накадето и да се огледаш, виждаш възможности да направиш някой Benji, просто условията за живот са по-добри.
Имах възможността да остана, да работя мн приятна работа и доста добре платена, откъм жени, е избора е голям, докато бях там те те търсят, не ти тях, има си.
моето мнение е: направи пари там достатъчно за да започнеш нещо тук в бг и си живей живота, но никога няма да упрекна някой заминал, защото просто няма база за сравнение, нито начин на живот, нито манталитет, отношение, култура, инфраструктурата е чудесна,мога да продължа да пиша още мн мн ....
То бива неграмотност ...Last edited by търтей; d.m.y г., 13:47.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеБих емигрирал, защото не понасям селяците, простаците и комплексарите, които са на мода и си избиват комплексите с черни пари. Не че там няма такива, но нормалните хора си имат права и са защитени.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Може и да сте го гледали, но на мен днес ми го пратиха. Точно като за темата е!
http://vbox7.com/play:7b0b454aThe greatest of all scientific hobbies!
Comment
Comment