Първоначално публикувано от Коки
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мндаа, идвайте още у родното ми село
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТака. Ситуацията сега е такава.
Само дето ако сме повече такива кретени дето живеят в Кривохуй и поликлиника ще има, и училище и даже може и кино да ни направят, представи си.
Точно по теорията на свободния пазар - щом има търсене ще се появи и предлагане.Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеСамо че няма как да се случи. Няма как да се създаде критична маса от жители и други необходими предпоставки.Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение...За целта има държава с регулаторни възможности...Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение...аз затва от маса време насам нон стоп приказвам, че е важно да се мисли като се гласува, ама селтика е тъпо нещо шгое.
От твоята теория излиза, че като сме некадърни да си оправим кочината, отиваме да серем другаде и - готово. Нали като се съберат достатъчно "кретени" да се преселят в Кривохуй, там ще дойдат циганьорите да бачкат по строежите, щото треа да има апартаменти и/или къщи. Нали ще трябва да има и всякакви други професии като бакали, дюнерджии, гумаджии, мивкаджии, таксиджии, рейсаджии, камионджии и прочее, които се упражняват от хората, наричани от теб "селтици"? И понеже винаги част от тях ще са прасета, независимо от кой край произхождат, Кривохуй също ще се осере. Вместо един голям кенеф, ще имаш един голям и един малък. И накрая ще се питаш "абе всъщност защо ги ядохме тия лАйна?"
Comment
-
Ти вярваш ли, че София ще се оправи?
Щото аз не.
България е с ограничен брой хора - може да поеме два три големи града и нещата да се що годе в разумни граници при сегашното ниво на управляващи с пилешки мозък. Ама като половината страна се бута в едно село - еми не стаа братче.
Т.е. наше село до 1-1,5 млн се ядва - ама 3 + приходящи некси вече е ту мъч.
И понеже суте сме лакоми и в парламента само продажници - е просо ще цицат от два три големи града вместо от един.
Иначе да 2-3 мл (зависи от кой ги брои) жители е нищо за нормален град в нормална страна. Ама ние сме далече от нормалността. Тука две фирми има за чипове и си мерят пишките като пощкърлели, ние говорим 3 млн маймуни да живеят заедно.
ПП Селтичността не зависи от месторождението и образованието. Мое и дюнери да продаваш и да не си. Мое и три виШи да имаш и да си.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеЯсно е, че държавата ако реши, може от Кривохуй да направи приличен и добре развит град. От какъв зор обаче трябва да го направи? Защото София се е пренаселила? Глупости! Има множество градове по света, в пъти по-големи от наше село, но в тях се живее добре. Няколко европейски града с големината на София са в челото на ежегодната класация за най-добрите места за живеене в света. Можело, значи!
От твоята теория излиза, че като сме некадърни да си оправим кочината, отиваме да серем другаде и - готово. Нали като се съберат достатъчно "кретени" да се преселят в Кривохуй, там ще дойдат циганьорите да бачкат по строежите, щото треа да има апартаменти и/или къщи. Нали ще трябва да има и всякакви други професии като бакали, дюнерджии, гумаджии, мивкаджии, таксиджии, рейсаджии, камионджии и прочее, които се упражняват от хората, наричани от теб "селтици"? И понеже винаги част от тях ще са прасета, независимо от кой край произхождат, Кривохуй също ще се осере. Вместо един голям кенеф, ще имаш един голям и един малък. И накрая ще се питаш "абе всъщност защо ги ядохме тия лАйна?"
Затова съм съгласен с Търтея - трябват хора с воля, акъл и дЪ, за да станат нещата както искаме. В случай че правилата се спазват от масата хора, както е в някои страни, по които въздишаме, тук също може да е чисто, подредено и без задръствания. Дали опира до манталитет, не знам... знам че щом някъде си на запад или на изток може, значи и тук може!Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТи вярваш ли, че София ще се оправи?
Щото аз не.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАма като половината страна се бута в едно село - еми не стаа братче.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТ.е. наше село до 1-1,5 млн се ядва - ама 3 + приходящи некси вече е ту мъч.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеИначе да 2-3 мл (зависи от кой ги брои) жители е нищо за нормален град в нормална страна. Ама ние сме далече от нормалността...
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеСелтичността не зависи от месторождението и образованието. Мое и дюнери да продаваш и да не си. Мое и три виШи да имаш и да си.
---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение...трябват хора с воля, акъл и дЪ, за да станат нещата както искаме. В случай че правилата се спазват от масата хора, както е в някои страни, по които въздишаме, тук също може да е чисто, подредено и без задръствания.
Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение...знам че щом някъде си на запад или на изток може, значи и тук може!
Comment
-
Вие двамата не сте ли се наприказали вчера наживо
Обърнахте го баш на чат тука
Пчелицо, приеми го, че каквото и да се прави естествената миграция е от малките населени места към по-големите, просто такава е тенденцията. За ограничаването трябват изкуствени мерки, които що пък да се правят - който не му харесва тръгва да търси спокойствие на сеУо.
И все пак човек е социално животно. Свиква на динамиката и после няма връщане назад. Големият град предлага повече гадни преживявания, но пък и в него се чувстваш повече жив.146 1.6 TS '00
156 2.4 JTD '01
Comment
-
Оня тиквеник вчера се покри и не дойде, както и ти впрочем. :Р
Мен миграцията не ми пречи.
Пречи това, че няма мисъл в мигрирането, пречи презасторяването с по 2 метра между блоковете и пълна липса на зеленина, пречи идиотската организация на движението, пречат тъпите селтици къде избиват комплекси у градо.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
Това не е съвсем така, защото огромен брой хора живеят в София без адресна регистрация и не плащат местни данъци и такси. По-скоро плащат останалите данъци, които отиват в държавния бюджет.
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:45 ----------
Ако имаш в предвид студентите, те също плащат студентски такси които отиват в общината.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеОня тиквеник вчера се покри и не дойде, както и ти впрочем. :Р
Мен миграцията не ми пречи.
Пречи това, че няма мисъл в мигрирането, пречи презасторяването с по 2 метра между блоковете и пълна липса на зеленина, пречи идиотската организация на движението, пречат тъпите селтици къде избиват комплекси у градо.
Така че тези които имат претенции да не обвиняват обикновените хора дошли да си искарат хляба или тези които са дошли да се образоват и развиват ами да мрънкат на общинската администация.Last edited by търтей; d.m.y г., 19:15.
Comment
-
А аз все си повтрям, че вината ни е обща, както каза другаря Лилов, на другарите депутати в комунистическия парламент -Всички вкупом съгрешихме и вкупом излишни станахме.
Та това е от Библията, нищо ново.
Е все пак не може да се отрече вината на провинцията, която е един от стожерите на БКП/БСП и допълнително допринесе за пропадането в пропастта..Или както съм си писал в подписа да вървим нагоре, по стълбата, която води надолу.То това е от един роман, ама друга песен, както обичам да казвамAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеА аз все си повтрям, че вината ни е обща, както каза другаря Лилов, на другарите депутати в комунистическия парламент -Всички вкупом съгрешихме и вкупом излишни станахме.
Та това е от Библията, нищо ново.
Е все пак не може да се отрече вината на провинцията, която е един от стожерите на БКП/БСП и допълнително допринесе за пропадането в пропастта..Или както съм си писал в подписа да вървим нагоре, по стълбата, която води надолу.То това е от един роман, ама друга песен, както обичам да казвам
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеA знаеш ли колко от наследниците на хората от БКП/БСП се смятат за баш софиянци сега и плюят срещу т.н. селяни.
И това какво общо има с темата? Която не е София срещу прованса, ако все още не си успял да разбереш ;Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеA знаеш ли колко от наследниците на хората от БКП/БСП се смятат за баш софиянци сега и плюят срещу т.н. селяни.Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеКолко?
п.с. Сори за спама, но не се сдържах .
Comment
-
Няма да цитирам,ама си знаете за какво говоря!
Атина е колкото София,че и по-малка,като площ,но там има 3-4 пъти повече население.Пълен кенеф е и още преди 10-12 години се обикаляше часове за да паркираш.Омония съм я виждал(централния им площад) така осрана,както не са и гетата в София.Но това не е проблема.Там се живее значително по-добре,отколкото у наше Село!
Защо ли!?
Ами защото има ясни правила и хората се СТРЕМЯТ да ги спазват.Полицията пък помага,а не глобява за щяло и нещяло!
Хората пък не си режат дърветата и серат по асансьорите.
За дупките по пътищата и неуредиците сме си виновни ние,както и за безумното застрояване.Там хората ще се изправят срещу такова нещо и ще отстояват позициите си.
Питали са ме много пъти:като има проблем,защо не се обадите на кмета или полицията,господин Иво!
Ей тогава ми става гадно и ясно,че до като не измре всичко по-дърто от моето поколение и моето включително,няма да се оправим.Ние сме си роби на комунистическото възпитание и туй -то.
А за селянията по Столицата-какво да ви кажа!?
Ще цитирам един мой приятел грък!
Абе кой не стана майстор у наше село,отиде в Атина!
Кой се осра с нещо и нямаше сурат -пак така!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеТъртей, какво работиш?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
Comment