Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    Няма значение къде живееш в София, повечето места отговарят точно на картинката ми.
    Има, щото в некои квартали кореняци както им викаш нема.
    В некои квартали паркове има. И т.н.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Пичове,аз например не се натискам да идвам у Софето.
      Седя си тука в провинцията,взимам по 15-20 бона на сезон от курорт,бачкам си за престижна фирма в софтуерният бизнес,взимам си перфектната заплата за този регион,изминавам всеки ден разстоянието до работа от 10км за 10минути,паркирам си свободно в центъра на града.....е какво??Лошо ли ми е??
      А вие,"софиянци",що се пъните всяко лято по това "море",дето така му викате.
      Стойте си там,нямаме нужда от вас,ние пак ще оцелеем някак си....щото все се правите,че сте съобразителни,толерантни и чисти,ама като дойдете на "море" все едно всички са ви длъжни с нещо,понеже сте столичани.Дръжте се така,както искате да се държат с вас.
      На всички ВАС ви липсва едно,на нас "селяните" друго...еми трябва някак си да се се научим да живеем заедно...
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
      http://www.family-sozopol.com/

Comment

Абре пчелице, като няма Пипълс на село, кво прайм.
        Имаче отдавна да съм "емигрирал" у Правохуй, ма той примерно на n+1 часа от Пипълсо, как така ще се лиша от твоето присъствие на живо
        А в Правохуй не уважават талянските боклуци и само голфъри се събират в местната кръчма, няма на кого да си кажеш болежката с прекъсващите чистачки или да се похвалиш, че пак лепиш картера примерно
        146 1.6 TS '00
        156 2.4 JTD '01

Comment

приятелю бургаски,

никой не казва че сме по-добри или по-умни от останалите. Казваме просто, че в този град става все по-трудно да се живее нормално заради пренаселението. Защото всяка година тук идват няколко хиляди студента и след пет години се връщат няколко десетки по родните си места. всичко останала стои тук.

На въпроса защо един дюнерджия взима 2000 лв ще отговоря веднага и категорично - защото изправен пред ужаса да напусне този иначе доста неприятен за живеене град почти всеки с виШо е готов да работи за половината от заплащането на конкурентите, за да остане...пък те мама и тате ще помагат щото дИтету е в СофЕата.

енд ъф стори.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Проблема колега е и в това, че половината от на конкурентите в абсолютна стойност е в пъти повече от средното в родното му място.
            А повечето хора трудно смятат елементарната счетоводна сметка - приход-разход=печалба.
            Ако не беше така, нямаше да плаче де що свари от кредити например.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Да накарат пишман чорбаджиите и парвенютата на село да развържат малко кесиите и ще разтоварят столицата.

Comment

Първоначално публикувано от gkalinov Покажи съобщение
                Да накарат пишман чорбаджиите и парвенютата на село да развържат малко кесиите и ще разтоварят столицата.
                Кой да ги накара? Щото комунизЪмА си отиде.
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Като гледам по цял ден пишете у тоя форум не ми е ясно кога работите та да изкарате пари да си раззелените града. Скоро ходих до Софето и имах възможност да огледам пейзажа от високо, какво да ви кажа, пълна трагедия, кооперацийки и блокчета нацвъкани по възможно най-безразборен начин и това около центъра, мизерия, ми на село в един краварник ми се струва по-чисто и подредено. Докато си зяпах ми хрумна как горе-доло може да заприлича на нещо градчето ви, събаряте всичко в един квадрат да речем 500 х 500 метра, посредата си вдигате един хубав голям 30 етажен блок, в него навирате народа от съборените кооперацийки, около него дръвчета и трева, пожелание може и алей с пейки и подобен инвентар, след това се местите на следващич парцел и така. Тъкмо между големите парцели ще може да си направите наново широки шосета. Ще стане хем зелено, хем с външен вид, независимо дали се гледа отгоре или си шляпаш по тревицата. Айде успех .

P.S. После може да дойдете да оправите зеленината на село.
                  Last edited by търтей; d.m.y г., 16:07.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Я ,кво се получило,МАЧКАТА от София била по,по,по....от лъва на Кривохуй.-И аз искам да съм МАЧКА,казал лъва.
                    TIPO 2.0 91g.
                    PUNTO 1.2 04 g.
                    156 1.8 TS 00g

Comment

Колеги и приятели, изетох цялата тема и мисля, че съм длъжен да пиша щото се чуствам донякъде отговорен за създаването и (всичко почна на чаша бира с Петър).

Според мен има няколко оксиморона относно дефиницията на понятието "Селянин" аз предлагам да го заместим с такова "Селяндур" защото селянина сам по себе си не носи качествата описани в продължение на темата

Та значи Селяндура не е обвързан с мястото където е роден, където живее, работи, където се преместил и се доказва като Селяндур. Селяндура е вид сурогат, предмет на нашето време, за който са характерни - ниска душевност, подражателно поведение, липса на адекватна ценностна система, експлоататорски настроен към всичко около него, има изкривени представи за живота и голям комплекс за себедоказване...
                      Така обединени тези качества образуват индивид, дълбоко дистресиран от променящата се среда, измерващ собствената си идентичност с материалните си придобивки, агресивно настроен към всико около себе си и изключително невротизиран ... Проблема на София е в това, че тука този индивид се самосъздава априори - така си мисли, че ще оцелее по-добре.

Проблема на София е проблем и на други градове!!!

Създаването и сапоопределнето на Селяндура е симбиоза между това как средата формира Селяндура и това как Селяндура влияе на средата - омагьосан кръг който формира лицето на София

Такааа, какво да правим и как да избегнем опастността да бъдем въвлечени и себеразпознати като Селяндури?!
                      Предлагам да използваме едно много просто правило - "предай нататък" ако някой не ви засече на кръстовище и НЕ ви напсува - предайте нататък - не засичайте и не псувайте, ако в парка някой не се блъсне във вас ако в мола някоя кака не ви прегази, ако съседа не се напие и не извърли целия си боклук от балкона, ако не ви откраднат джантите с гумите, ако в магазина не ви прередят и мн. други - предайте нататък така ще превърнем София в един много хубав и лесен за живеене град, където ако иска може да се премести цяла България нямам нищо против ...

Дано да съм станал ясен и поне малко да предизвикам замисляне

п.п. Дойнов, ако искаш трий поста мисля няма какво да ни попречи да отегчаваме до смърт сервитьорките в Пипълс с дълбокомислени теми
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Та значи Селяндура не е обвързан с мястото където е роден, където живее, работи, където се преместил и се доказва като Селяндур. Селяндура е вид сурогат, предмет на нашето време, за който са характерни - ниска душевност, подражателно поведение, липса на адекватна ценностна система, експлоататорски настроен към всичко около него, има изкривени представи за живота и голям комплекс за себедоказване...

Нещо да ти напомня за бае ти Ганьо ?
                        Май май не откриваме ние топлата вода
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                          Нещо да ти напомня за бае ти Ганьо ?
                          Май май не откриваме ние топлата вода
                          Ти сега недей да намесваш Алеко тук! Той е поредният селянин, роден в провинцията и дошъл да работи в София.

Както между впрочем и Иван Вазов, а и много други... знаете ги, няма да изброявам.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

тогавашния Бай Ганю (имам предвид не литературния герой) поне го е крепял здравият селски морал а сегашния Бай Ганю е страшен защото няма поведенчески регулативни механизми. София е място, където може да не видиш напсувания от тебе никога повече - анонимността на Селяндура е неговия най-голям авантаж според мен

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            Ти сега недей да намесваш Алеко тук! Той е поредният селянин, роден в провинцията и дошъл да работи в София.

Както между впрочем и Иван Вазов, а и много други... знаете ги, няма да изброявам.
                            няма и нужда Иван Хаджийски дефинира два типа хора в БГ преди и след освобождението - селянин и еснаф Селяндура обаче е поведенчески модел, няма значение кой го носи - човек с три висши, мутра или човек дошъл от Горна Оряховица, Враца или недай си боже - Мездра
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                              тогавашния Бай Ганю (имам предвид не литературния герой) поне го е крепял здравият селски морал а сегашния Бай Ганю е страшен защото няма поведенчески регулативни механизми. София е място, където може да не видиш напсувания от тебе никога повече - анонимността на Селяндура е неговия най-голям авантаж според мен

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

няма и нужда Иван Хаджийски дефинира два типа хора в БГ преди и след освобождението - селянин и еснаф Селяндура обаче е поведенчески модел, няма значение кой го носи - човек с три висши, мутра или човек дошъл от Горна Оряховица, Враца или недай си боже - Мездра
                              Добре де и тогава кои точно да не идваме в родното ви село и защо?
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                                Добре де и тогава кои точно да не идваме в родното ви село и защо?
                                не, пич, не си разбрал и откровенно се заяждаш. Спора е за това, че София се пренасели и че има живот и в малките градове (което бе подето след като някой каза че само тук може да се намери работа за норманли пари). Не спорим че ако не си от София не си човек. Не мисля че откровенното ти заяждане може да се нарече конструктивно и е уместно.
                                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                                X