Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хм, бях се зарекъл да не вземам отношение по темата, ама ще кажа следното: Всеки народ си заслужава управниците (респективно софиянци си заслужават кмета - и предишния, и по-предишния...); даже премиер го направиха, сега и държавицата ше цъфне!
    Така че "градоустройството" (нарочно го пиша в кавички) си е резултат от самите гласоподаватели... (не че у наше село е по-различно де, просто мащабите са други)
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Обещаваш ли?

Хаджи Пако ми е дядо

Освен тва по-лесно е да ме запознаеш с щерката
      Колето ще те запознае с нея.
      Еш, мен пък как ме намесихте? Аз съм щерката
      И всъщност съм си баш за тая тема де, защото и аз правя навалица в София. Виновни ли сме, че всички ВУЗ-ове са в този... иначе толкова хубав град?
      Силно се надявам като се изучим с моето момче, да освободим София от присъствието си и да се върнем в Плевен. Нямало работа. Който търси, намира!
      Хората, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем. :P

Comment

• Първоначално публикувано от mirchetu Покажи съобщение
        Е на, да видиш как стават некои неща.
        Приятно ми е
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от mirchetu Покажи съобщение
          И всъщност съм си баш за тая тема де, защото и аз правя навалица в София. Виновни ли сме, че всички ВУЗ-ове са в този... иначе толкова хубав град?
          Силно се надявам като се изучим с моето момче, да освободим София от присъствието си и да се върнем в Плевен. Нямало работа. Който търси, намира!
          А, те и мен ме намесиха с посреднически функции.
          Мира, ти може да се появиш в Пийпълс някой четвъртък, хем ти е наблизо.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Господа софиянци,
            Защо се страхувате от конкуренцията на т.н. селяни. Ами хората имат право да си ходят където искат и да се реализират където си искат, на това се казва свободен пазар и демокрация. Докато има търсене ще има и предлагане. Държавата може в определена степен да регулира този процес но не и да ограничава свободата на хората. Друг е въпросът че на 80% от т.н. софиянци татковците или дядовците им са от село и в това няма нищо лошо стига да са хора полезни на обществото. За мен софиянци са всички хора които живеят в този град защото иммено те са тези които плащат местните данъци и такси.

Comment

• Н.В. Мони 3, мадридския крадец е Н-то поколение благородник, иначе е с морал на циганин гробар от Малашевци,иначе най добра професия у нас е бивш член на СИК, съчетано с борец без образование
              Last edited by fred; d.m.y г., 22:01.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                Аз предлагам първо да уточним колко време трябва да си живял (или предците ти) в един град, за да се наречеш 'кореняк'
                Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                БИ ТРЯБВАЛО да са три поколения назад
                Чекай малко! 3 поколения значи "аз, родителите и бабите и дядовците", така ли? Е, да ама от 4 баби и дядовци, ако един е от другаде, ко праим? Ами ако е от град по-стар и от София същото ли е като от Кривохуй? Ами ако едната баба е от Кривохуй, а пък другата баба има благородно потекло, проследимо от 17-ти век насам?

Сигурен съм, че всеки от нас понякога като види някого на улицата, вика "тоя е ега ти селянина". Без да се е запознал с родословното му дърво. Затова дайте да оставим тия глупости кой кое поколение е не знам си какъв.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Аз мисля, че се отнася за всички в родословното дърво, за три поколения назад, но не претендирам за достоверност!
                  Реално, във всяко едно поколение от родословното дърво може да има преселник, но дали това изкоренява родословното дърво - не знам
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    Аз мисля, че се отнася за всички в родословното дърво, за три поколения назад, но не претендирам за достоверност!
                    Реално, във всяко едно поколение от родословното дърво може да има преселник, но дали това изкоренява родословното дърво - не знам
                    Мисля, че много задълбаваш. Срещал съм възпитани хора в затънтени села. Срещал съм възпитани хора от село, дошли в София. Срещал съм невъзпитани хора родом от София. И обратното. Изобщо, срещал съм всякакви. Мисълта ми е, че това не е мерило кой какъв е.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Че защо аз трябва да ти казвам каква е алтернативата? Ти малък ли си да се сетиш сам? НИкой никога не ти е обещавал, че ще е лесно.
                      той си е намерил алтернатива, това, че на някой не му оттърва... нека и той да си намери алтернатива ?!

фактът, че някой е роден в коньово или долни тръмбеж по някакъв начин го прави по-недостоен от теб да диша въздух от големите градове ли ?

и тея неща със стандартите ходи ги обяснявай на някой балама, незнам как реши, че в софия е най-скъпо

от село в софия и от село/софия в лондон е същия принцип, разстоянието е по-голямо

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                      Чекай малко! 3 поколения значи "аз, родителите и бабите и дядовците", така ли? Е, да ама от 4 баби и дядовци, ако един е от другаде, ко праим? Ами ако е от град по-стар и от София същото ли е като от Кривохуй? Ами ако едната баба е от Кривохуй, а пък другата баба има благородно потекло, проследимо от 17-ти век насам?

Сигурен съм, че всеки от нас понякога като види някого на улицата, вика "тоя е ега ти селянина". Без да се е запознал с родословното му дърво. Затова дайте да оставим тия глупости кой кое поколение е не знам си какъв.
                      за съжаление са малко хората, които използват разум и логика за неща различни от "какво ще ям довечера"

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:31 ----------

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                      Пичове,аз например не се натискам да идвам у Софето.
                      Седя си тука в провинцията,взимам по 15-20 бона на сезон от курорт,бачкам си за престижна фирма в софтуерният бизнес,взимам си перфектната заплата за този регион,изминавам всеки ден разстоянието до работа от 10км за 10минути,паркирам си свободно в центъра на града.....е какво??Лошо ли ми е??
                      А вие,"софиянци",що се пъните всяко лято по това "море",дето така му викате.
                      Стойте си там,нямаме нужда от вас,ние пак ще оцелеем някак си....щото все се правите,че сте съобразителни,толерантни и чисти,ама като дойдете на "море" все едно всички са ви длъжни с нещо,понеже сте столичани.Дръжте се така,както искате да се държат с вас.
                      На всички ВАС ви липсва едно,на нас "селяните" друго...еми трябва някак си да се се научим да живеем заедно...
                      а ти пък защо реши, че бургас е село ?
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Коки
                        Мисълта ми е, че това не е мерило кой какъв е.
                        Никога не съм казвал, че месторождението е мерило за нещо.
                        Въпроса беше конкретно за кореняците и правото да се наричаш такъв
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Пазарът не ги отсява обаче, щото ги е срам да се върнат на село и подбиват цените.
                          Качественият архитект е качествен архитект и в Кривохуй и в София. Това, че живееш в Кривохуй, никак не означава, че клиентите ти ще са само от там. И т.н.
                          а тук вече май се изказваш неподготвен

ако си мислиш, че архитекта от кривохуй, взима по-малко, а още повее защото е от кривохуй си в такава огромна заблуда, че май не си струва да си хаби времето човек да пише тук...
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

• Тоя архитект ми е интересно какво ще прави на село, курници ли ще проектира какво?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                              Тоя архитект ми е интересно какво ще прави на село, курници ли ще проектира какво?
                              да.

на село се строят само курници.

пие се само ракия.

жените са космати.

в големите градове се строят небостъргчи.

пие се само димпъл.

всички жени са манекенки.

общо признати факти.
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

• Ще ме прощаваш ама специално за жените не съм съгласен, тук-там се намира хубавица дето не е космата. Пие се ракия и вино, повечето собствено производство. Истината е, че хората отиват в големия град, не визирам само София, да си търсят работа и добър живот, работа намират, добър живот по-рядко. На село има малко работа за която да ти плащат и много работа която въобще не е платена.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Working...
                                X