Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    а тук вече май се изказваш неподготвен

ако си мислиш, че архитекта от кривохуй, взима по-малко, а още повее защото е от кривохуй си в такава огромна заблуда, че май не си струва да си хаби времето човек да пише тук...
    Пробвай за начало да слагаш главни букви, след това чети внимателно, помъчи се да разбереш написаното, пък после давай оценка дали съм прав.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Пробвай за начало да слагаш главни букви, след това чети внимателно, помъчи се да разбереш написаното, пък после давай оценка дали съм прав.
      по начин, по който си го написал се разбира точно това, на което съм отговорил.

ако си имал предвид нещо друго, бъди по-точен

или може би първото и второто изречение от пост-а ти нямат отношение едно към друго ?
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

• Чети внимателно бе моето момче. Не всичко идва на готово и не всичко е написано в прав текст. Понапъни се малко. Няма да се повредиш.

Comment

• виж много добре те разбирам какво казваш, за това че не е нужно да работиш в софия , може дистанционно и т.н.

но преди това говориш за подбиване на цени

както ти казах, явно не си се изразил достатъчно ясно

а за готовото, благодаря че ме светна, досега бях в заблуда
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            ...Въпроса беше конкретно за кореняците и правото да се наричаш такъв
            Да, съгласен съм с теб. Ясно е, че 90% от наричащите себе си кореняци не са. Но все пак, нека не изпадаме в крайности при дефинирането на понятието

---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Господа софиянци,
            Защо се страхувате от конкуренцията на т.н. селяни. Ами хората имат право да си ходят където искат и да се реализират където си искат, на това се казва свободен пазар и демокрация. Докато има търсене ще има и предлагане. Държавата може в определена степен да регулира този процес но не и да ограничава свободата на хората. Друг е въпросът че на 80% от т.н. софиянци татковците или дядовците им са от село и в това няма нищо лошо стига да са хора полезни на обществото...
            Колега, съгласен съм твоята теза, но обръщението е малко некоректно, защото не всички софиянци са на противната позиция (например аз, както се вижда от постовете ми), а и не всички несофиянци подкрепят тази теза. Нека да не правим подобни обобщения и да не слагаме всички от едната или другата група под общ знаменател. Околовръстното шосе на София не е демаркационна линия!

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            За мен софиянци са всички хора които живеят в този град защото иммено те са тези които плащат местните данъци и такси.
            Това не е съвсем така, защото огромен брой хора живеят в София без адресна регистрация и не плащат местни данъци и такси. По-скоро плащат останалите данъци, които отиват в държавния бюджет.

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            В 21 век дали ще работиш от офиса на околомръсното или от офиса в крувохуй е се тая...
            Се тая е друг път. Не всички работят в офиси със съвременни комуникации. Колко автомивки има в Кривохуй? А колко хора се издържат с миене на коли в София? Вече ти дадох примери и за още нЕкои професии, които могат само в София да се упражняват. Мога да продължавам с примерите, но тезата ми е ясна. Не можеш да пикаеш срещу вятъра. По същия начин, не можеш да вървиш срещу пазара. Експериментът от втората половина на 20-ти век го доказа категорично: рано или късно всичко се прекланя пред неумолимата сила на Негово величество Пазара. А да се ядосваш на това е все едно да се ядосваш на вятъра, че духа или на дъжда, че вали - полза никаква, негативите са си за теб.
            Last edited by Коки; d.m.y г., 20:10.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
              Се тая е друг път. Не всички работят в офиси със съвременни комуникации. Колко автомивки има в Кривохуй? А колко хора се издържат с миене на коли в София?
              Да ти го нарисувам ли или сам ще се сетиш, че мивките са тука щото колите са тука. Ако архитекта Х вместо в София работи в Кривохуй, както и инженера У и адвоката Й в Крувохуй ще има хляб и за автомивкаджия.

Comment

Да ти го нарисувам ли или сам ще се сетиш, че мивките са тука щото колите са тука. Ако архитекта Х вместо в София работи в Кривохуй, както и инженера У и адвоката Й в Крувохуй ще има хляб и за автомивкаджия.
                Прочети продължението, което добавих и пак помисли какво да отговориш.

Жителите на Кривохуй не ползват услугите на архитект. Не ползват и адвокат. За това няма и мивкаджия.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Прочети продължението, което добавих и пак помисли какво да отговориш.

Жителите на Кривохуй не ползват услугите на архитект. Не ползват и адвокат. За това няма и мивкаджия.
                  Коки, аз с моите клиенти работя по телефона в 99% от времето и да ти кажа те работят с мен защото съм добър (или по няква си друга тяхна причина) и им е се тая дали съм в Кривохуй, в София или в Бангладеш.

Аз съм тука в голямото село просто щото още нямам пари да си купя къща.
                  Та ако живея в Кривохуй ще е щото е чисто и не е пренаселено, а не защото видите ли на местните им трябва пиар.

Comment

Коки, аз с моите клиенти работя по телефона в 99% от времето и да ти кажа те работят с мен защото съм добър (или по няква си друга тяхна причина) и им е се тая дали съм в Кривохуй, в София или в Бангладеш...
                    Въртим се в кръг. Дадох ти примери за професии, в които по телефона не се върши никаква работа. Да говорим първо за тях. След това, на второ място, да говорим, че с клиенти работиш по телефона не повече от 50% от времето. На трето място, да говорим, че освен с клиенти, работиш с доставчици и/или подизпълнители, които не са базирани в Кривохуй. И на четвърто място, за десерт, ми отговори на въпроса: като се преместиш в Кривохуй, как точно ще привлечеш нов клиент по телефона, без да те види очи в очи?

Аз съм тука в голямото село просто щото още нямам пари да си купя къща.
                    Та ако живея в Кривохуй ще е щото е чисто и не е пренаселено, а не защото видите ли на местните им трябва пиар.
                    Да не подхващаме темата с къщата, защото ще стане страшно. Тези спорове ги водя от години и съм бил и от едната и от другата страна на спора и проблемите са толкова много, че ще те заболи главата. И НЕ Е въпрос на пари - смятал съм го.

Просто тезата ти звучи добре на теория, но на практика е много далече от реалността.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Въртим се в кръг. Дадох ти примери за професии, в които по телефона не се върши никаква работа. Да говорим първо за тях. След това, на второ място, да говорим, че с клиенти работиш по телефона не повече от 50% от времето. На трето място, да говорим, че освен с клиенти, работиш с доставчици и/или подизпълнители, които не са базирани в Кривохуй. И на четвърто място, за десерт, ми отговори на въпроса: като се преместиш в Кривохуй, как точно ще привлечеш нов клиент по телефона, без да те види очи в очи?
                      За къщата го оставяме че е съвсем отделна тема.

Доставчиците и подизпълнителите и сега половината с които работя не са от София.
                      Освен това като съм в Кривохуй все още ще мога да си карам колата и да се добера до офиса на въпросния потенциален клиент и да си поговорим на живо.
                      Да ще пътувам повече време, но това вече е мой проблем, а на клиента му е през швепса.

Comment

...Да ще пътувам повече време, но това вече е мой проблем, а на клиента му е през швепса.
                        Да де, ама говорим за теб и за мен в момента, а не за клиента. Но твоят проблем става още по-голям, когато се наложи да пътуваш повече време и до най-близката поликлиника или болница (дай боже да не се налага). А когато се обзаведеш с една хубава пчелица и ти се родят малки търтейчета и пчелички, проблемът става огромен. Да не говорим пък като дойде време да тръгнат на училище. Вярно, че има училищни бусчета, ама до Кривохуй още не правят курсове.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Да де, ама говорим за теб и за мен в момента, а не за клиента. Но твоят проблем става още по-голям, когато се наложи да пътуваш повече време и до най-близката поликлиника или болница (дай боже да не се налага). А когато се обзаведеш с една хубава пчелица и ти се родят малки търтейчета и пчелички, проблемът става огромен. Да не говорим пък като дойде време да тръгнат на училище. Вярно, че има училищни бусчета, ама до Кривохуй още не правят курсове.
                          Така. Ситуацията сега е такава.
                          Само дето ако сме повече такива кретени дето живеят в Кривохуй и поликлиника ще има, и училище и даже може и кино да ни направят, представи си.
                          Точно по теорията на свободния пазар - щом има търсене ще се появи и предлагане.

Comment

Така. Ситуацията сега е такава.
                            Само дето ако сме повече такива кретени дето живеят в Кривохуй и поликлиника ще има, и училище и даже може и кино да ни направят, представи си.
                            Точно по теорията на свободния пазар - щом има търсене ще се появи и предлагане.
                            Само че няма как да се случи. Няма как да се създаде критична маса от жители и други необходими предпоставки.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Само че няма как да се случи. Няма как да се създаде критична маса от жители и други необходими предпоставки.
                              Има. Идеалният свободен пазар е утопия. За целта има държава с регулаторни възможности.
                              Само трябва министър с акъл повече от на кокошка. И дупе.

И примерно вместо за безумен референдум посред криза данъците да се похарчат за нещо полезно.

Comment

...Само трябва министър с акъл повече от на кокошка. И дупе...
                                Значи все пак няма начин, може само на теория

...данъците да се похарчат за нещо полезно.
                                Съвсем забихме в утопиите
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X