Чисто любопитство, пък и да видя дали като за тебе има работа на село.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мндаа, идвайте още у родното ми село
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеЧисто любопитство, пък и да видя дали като за тебе има работа на село.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеКолко?
И това какво общо има с темата? Която не е София срещу прованса, ако все още не си успял да разбереш ;
Aми много са и ти ми кажи каква беше целта на темата, която ти така провокативно започна. Все едно аз да отида в Бруклин и да кажа " Абе вие черните защо не си ходите в Африка" и после ако стане проблем и някой се засегне да му кажа "Ама аз нямам нищо против черните ти нещо не разбираш за какво става въпрос". Да ама не, ако си гледал "Умирай трудно" ще си наясно какво имам в предвид.Last edited by търтей; d.m.y г., 11:15.
Comment
-
На село е най-добре човек да започне работа,като куче от охраната на която и да селска фирма.Става въпрос за животното,защото те са на по-голямо уважение от работниците.А и на въпроса:-Защо плащате толкова малко?,всеки пишман селски чорбаджия отговаря:-Kъде наоколо дават повече?.Имам чувството,че един х.. ги е правил и всичките са си плюли в устите.За това,който смята,че може повече и му стиска отпрашва към по-големия град.По-големия град предлага по-големи възможности във всяко отношение.Това е една от причините големите градове да са пренаселени.Това го казвам от личен опит,защото аз съм един от тези.А що се от- нася за поведнието на селтиците,това вече е друга и много обширна тема.Кои са и откъде са-също. А и съм виждал ;kореняци;,живели от поколения в града да са по-големи селтици в поведението си от селяните.
Comment
-
"доброволно"...ха...ха
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЗа младежа с негрите - ми пич, те не са дошли доброволно, ако си пропуснал тази част от историята.Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Ами и колегата Морходахай, а и аз го споменах преди време в тая тема, същото е положението в Гърция, къдео народа живее основно в два града, но там има правила, които се спазват-е това трябва да стане и у нас.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЗа младежа с негрите - ми пич, те не са дошли доброволно, ако си пропуснал тази част от историята.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеAми много са и ти ми кажи каква беше целта на темата, която ти така провокативно започна. Все едно аз да отида в Бруклин и да кажа " Абе вие черните защо не си ходите в Африка" и после ако стане проблем и някой се засегне да му кажа "Ама аз нямам нищо против черните ти нещо не разбираш за какво става въпрос". Да ама не, ако си гледал "Умирай трудно" ще си наясно какво имам в предвид.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
предвид се използва без предлози между другото
имам предвид еди-какво-сиLast edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 03:05.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениепредвид се използва през предлози между другото
имам предвид еди-какво-си
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениепредвид се използва през предлози между другото
имам предвид еди-какво-си
---------- Post added at 10:38 ---------- Previous post was at 10:31 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНе виждам нищо нередно в изречението ми. Естествено че се използва с предлог. Обърнете се към Гугъл и ще се уверите.
---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:38 ----------
Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщениеВие двамата не сте ли се наприказали вчера наживо
Обърнахте го баш на чат тука...
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеОня тиквеник вчера се покри и не дойде, както и ти впрочем. :Р....
Comment
-
Специално за Коки
Аз вярвах тогава, вярвам и сега, дори по-силно, че градът е анахронизъм, без който би било по-добре. Западането на града се забелязва даже повече сега, отколкото на времето, когато написах разказите. Днешният типичен град представлява блестяща търговска част, заобиколена от разрастващите се пръстени на гетата. Някога, когато съобщенията и пътуванията били бавни и примитивни, за съществуването на града е имало основание. Хората отначало се трупали в него за по-голяма сигурност, по-късно останали струпани там, за да водят търговия. Градът вече не бил отбранителна структура; в същност в повечето случаи било по-безопасно отвън, отколкото вътре в него. Със сегашните възможности за комуникация вече няма никаква нужда да живееш на същата улица с човека, с когото искаш да търгуваш. Днес можем да търгуваме с човек хиляди мили далеч така лесно, както и с човека надолу по улицата. Градът е надживял своята полза и предназначение, скъп е за поддържане и е душно място за живот. Повече няма никакъв смисъл от него.
Клифърд Саймък, писано е 1952Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
велик фантаст между другото, но в полето няма театри, барове и билярдни зали
old alfist - коки добре го каза. немога да разбера откога всички почнаха да се доверяват толкова много на всичко, което видят в Интернетът ...(същия този, с който израснах и комуто именно аз би трябвало да вярвам сляпо)
Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 03:09.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеold alfist - коки добре го каза. немога да разбера откога всички почнаха да се доверяват толкова много на всичко, което видят в Интернетът ...(същия този, с който израснах и комуто именно аз би трябвало да вярвам сляпо)
Ако намекваш за "впредвид" и "в предвид" - според мен изобщо не трябва да се използва "в".Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment