Известие

Collapse
No announcement yet.

Външният дълг - от къде се е появил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Външният дълг - от къде се е появил

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
    Държавите които не са и помирисвали комунизъм пак си имат външен дълг.
    Нашият дълг от 1,5 млрд. се е увеличил до 10млрд. веднага след свалянето на тато.А защо е трябвало да се теглят е друг въпрос , при положение че няколко държави са ни дължали(и все още) пари.
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Мале.. Забелязвате ли, че най- проспериращите държави са най- задлъжнели. Защо ли? И ние ако сме като Ирландия- с по 500 000 $ на глава от населението и ние ще живеем, като царе. Представете си само- изведнъж се изсипват по 500 000$ на всеки в тая държава- дали няма да сме дупета. И после- човека взе парите, каза- чакай малко, хвана самолета, дръжте му петите...

Аре стига спам, а? Ко толко сте готови да обсъждаме външен дълг вс. просперитет да ви отворя тема?
    Last edited by търтей; d.m.y г., 22:42.
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
      Нашият дълг от 1,5 млрд. се е увеличил до 10млрд. веднага след свалянето на тато.А защо е трябвало да се теглят е друг въпрос , при положение че няколко държави са ни дължали(и все още) пари.

Предния път ти отговорих, ма пчелата ме отряза, ай да не дрънкаш глупости /лъжи/ има Гугъл, кат си нямаш други източници - направи си справка!
      Търтей, ай да режеш /предупреждаваш/ на ред, не карай избирателно!
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
        Предния път ти отговорих, ма пчелата ме отряза, ай да не дрънкаш глупости /лъжи/ има Гугъл, кат си нямаш други източници - направи си справка!
        Знеш ли какво е станало на последното събрание на БКП? Аз съм говорил с човек присъствал на това събрание.Една вечер гледахме заедно тв и говореха , че външния ни дълг е 10 млрд. долара.Аз го попитах защо дължим толкова пари при положение , че на нас ни дължат(Русия,Ирак и тогава и Либия).Това му беше отговора:
        "На последното събрание тато стана и каза:
        -Другари и другарки , тук едни другари ме съветват , че било модерно да се теглят пари от световната банка.Хубаво ще ги изтеглим , но как ще ги върнем?"
        Знаем какво стана по-нататък.Продължението стана и не без помощта на "майка Русия" , толкова обичана от някои хора.
        П.П. На този човек му вярвам , защото той е единственият който не се е възползвал от тогавашното си положение.

Comment

То е много яко държавата да ти се базира на "домати срещу трактори и тютюн и кетчуп срещу машини и ресурси", ама като секне грухтенето и се появява външният дълг. От комунизъм към капитализъм.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Колега историята на тоя дълг е ясна, но не ни е той проблема... вътрешната задлъжнялост е в пъти по-голяма.
            А също така е интересно какви операции са правени с него през годините, че там какво лапане пада...
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Появил се е от Аз нема да съм добре, ама Вуте ще е по-зле.Как искате го разбирайте
              мене ме нема, в целата схема........

Comment

За съжаление е така.В момента външния ни дълг е 37 млрд. евро.През 2001 говореха за 10 млрд. долара.
                Last edited by renyx; d.m.y г., 21:41.

Comment

Не знам дали има човек, който може да отговори на този въпрос.
                  Ако някой се наеме с отговора, това трябва да стане смисъла на живота му - толкова много работа има по проследяване на всички операции, предизвикани от решения на различни правителства през годините.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                    Искрено ти се извинявам колега.Не съм се интересувал и бях забравил за правителствата преди 2001г.
                    ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ПОДВЕЖДАЩАТА ИНФОРМАЦИЯ.

Comment

За по-бедните държави работата е ясна - няма пари, а трябват. Богатите като САЩ да речем те за какво са взимали пари от другаде?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

За по-бедните държави работата е ясна - няма пари, а трябват. Богатите като САЩ да речем те за какво са взимали пари от другаде?
                        те кешовете на голеите и висят свободни щото

нали като им потрябват 150 милиарда за някоя реформа трябва от някъде да дойдат тея пари

такива пари не могат да се предвидят в бюджета за извънредни ситуации, защото означава космически огромен ресурс да стои на разположение без да работи

това е в най-общи линии

има неща като съвместни проекти и тем подобни и то се натрупва
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Големите икономики имат големи вътрешни и външни дългове защото правителствата им и общественият сектор харчат повече, съответно имат по висок кредитен рейтинг и за тях е по лесно да получат заем от Световната банка или други институции. Нашият дълг не е толкова голям и важно е какъв процент е от брутния вътрешен продукт. По този показател сме далеч по-добре от развити страни като швейцария, Дания, Холандия и др.

Comment

Добре де трябват пари за реформи. Ами не е ли по-добре сфери като енергетика, комуникации, нефтодобив и разни други сфери, които носят много пари да са държавни и печалбата да се внася във фонд "като потрябват", могат да се ползват за пътища, здраве, училища и каквото се сетиш. В крайна сметка аз не виждам никакъв смисъл в това всички пари да се ползват единствено с цел да носят още повече пари при това на хора нямащи нищо общо с държавата. Парите са средство, а не цел.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

............. Парите са средство, а не цел.
                              Ето тук грешиш колега.При либералният капитализъм,какъвто нашите управляващи имат претенции да развиват,парите са цел,а не средство.И става въпрос за трупането им с всякакви средства.
                              Колкото до натрупването на дългове,външни и вътрешни преди време четох едно много хубаво изложение в "Антипропаганда".Ако още е налице,ще го намеря и ще дам линка.Човекът го е написал много достъпно.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X