Известие

Collapse
No announcement yet.

Външният дълг - от къде се е появил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

http://www.bnb.bg/Statistics/StExter...Debt/index.htm

37 трябва да е....

Comment

А какъв е размерът на външният дълг. По данни мисля че беше около 32 млрд.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        А какъв е размерът на външният дълг. По данни мисля че беше около 32 млрд евро.
        Около 37 милиарда е общият размер, но на държавния дълг е под 3 млд евро, мисля.За стойности към този момент говорим
        Last edited by fred; d.m.y г., 22:40.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Интерсно ми другата част от външния дълг която се дължи от компании и банки дали е натрупан по времето когато са били държавни или след приватизацията. Още мисля че външният дълг рязко се увеличи след управлвнието на Луканов когато спряхме да плащаме и съответно ни бяха начислени глоби и неустойки.

Comment

Преди 1989 г и след това по-голямата част от дълга беше държавен, много ясно, че след тая дата ще нараства делът на частният сектор.И с приватизацията на банковия сектор и идването на чуждите финансови компании.
            Всъщност по Луканово време се правеха опити държавата да се измъкне от дълга, като го прехвърляше на търговски банки, обособени през 1986. Така например, Стопанска банка, която беше в отлично състояние и си обслужваще държавните на практика задължения по огормни кредити бе фалирана през 1996 умишлено с тая цел.Това естествено не стана и държавата си пое дълга.
            В крайна сметка старите бай тошови задължения вече са почти ликвидирани, няма и заеми от МВФ, подробности не знам, трбява да се поровиш по разните статистики.
            Last edited by fred; d.m.y г., 11:02.
            sigpic

Comment

Аз пък предлагам да видим една класация за най-задлъжнелите държави в света
              Извинявам се ако някой го е пускал вече...
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

E тук обаче има различни случаи-икономики като тази на САЩ обслужват без проблеми дълга си, докато това лесно може да се превърне или е бреме-като тази на Испания например.Лошото е ако хем нямаш развита икономика хем имаш голям външен дълг.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  E тук обаче има различни случаи-икономики като тази на САЩ обслужват без проблеми дълга си, докато това лесно може да се превърне или е бреме-като тази на Испания например.Лошото е ако хем нямаш развита икономика хем имаш голям външен дълг.
                  Предлагам ти да изгледаш филма който съм постнал в другата тема... ако не си го гледал вече разбира се
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

Интересно ми е от тези огромни външни дългове каква част са обезпечени или почти всичките са различни видове облигационни емисии. И примерно като дойде датата на падежа какво се прави дали не се издават нови емисии и ново затъване в дълг или се използват други техники.

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                      Предлагам ти да изгледаш филма който съм постнал в другата тема... ако не си го гледал вече разбира се
                      Не съм, благодаря, ще го гледам
                      sigpic

Comment

Working...
                      X