Известие

Collapse
No announcement yet.

Дянков обяви край на кризата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Е това мислене ни прецаква колега, оцеляването поеденично и особено за сметка на другия.
    Ако имаше някакво единение за по-добри условия, колко пъти щеше да минава номера с по-гладния?
    Ми прецаква ни, но е така.

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:18 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Не четеш Дери. Написах ВСИЧКИ, което значи ВСИЧКИ. Нооо ние сме тъпаци и не се подкрепяме един друг. Е затва заплатите са по 200 лв. Аз ако бях директор на тия щях да им давам 100 лв заплата и да ги глобявам с 10 лв на минута закъснение.
    Всички никога няма да се съберат и да са на едно мнение, за съжаление.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
      Всички никога няма да се съберат и да са на едно мнение, за съжаление.
      Няма никаква нужда да са на еднакво мнение. Дори да е възможно. Обаче когато имат общи интерес, е добре за тях да действат единно. А не всеки да си пази гъза и да го страх да мръдне. Е, не става така. Робската психика е много лошо нещо.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
        Кефи ме как по цяла Европа хората стачкуват защото правителствата предприемат мерки срещу тая криза.Правителствата казват "затягайте коланите, ще става страшно", но наш кура ми Дянков вика - "Ходете на море и не се притеснявайте". Това може да се тълкува и по друг начин..."Ходете се давете".

Взе да ми писва от тоя клонинг на Ники Василев...
        Е дай сега като е криза и да не ходим на море . Ако някой ще се дави то това ще да са политици с неправилна преценка, но не сега, а подир година-две.

---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Няма никаква нужда да са на еднакво мнение. Дори да е възможно. Обаче когато имат общи интерес, е добре за тях да действат единно. А не всеки да си пази гъза и да го страх да мръдне. Е, не става така. Робската психика е много лошо нещо.
        В един работен колектив интересите на всички са еднакви - възможно най-високи заплати и добри условия на труд, различен е пътя за постигане. Като цяло има нещо счупено и то май е рационалното мислене.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

За година депозитите в банки са се увеличили с 3.5 милиарда лева. Ако не ни облъчваха всеки божи ден, че сме в криза, по-голямата част от тези пари щяха да се влеят в икономиката.
          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Време трябва, време за да станат нещата нормални - да има уважение на двете страни една към друга.
            Куцат както мотивацията на работника, така и мениджмънта на работодателя - и двете страни трябва да се учат.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

най-много куца етиката ако ме питате...

истории за некоректни служители от първа ръка мога да ви разказвам до неделя....

истината е, че манталитетът на всички е много много погрешен....

кажете какво правим с хора, които вземат тройно по-големи заплати от колегите си в същия бранш, в същия момент получават невиждано добро отношение и съпричастност дори към семейните им проблеми, и в следващия момент ти забиват ножа в гърба

баланс трябва да има... и едните и другите трябва да са готови да правят компромиси, но не и да прекаляват с тези компромиси. докато работодател и работник имат взаимна изгода един от друг нещата ще вървят и трябва да бъдат поддържани в добро състояние
              Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 00:20.
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                хора, които вземат тройно по-големи заплати от колегите си в същия бранш, в същия момент получават невиждано добро отношение и съпричастност дори към семейните им проблеми,
                Къде да пратя сиви?
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Къде да пратя сиви?
                  беше то каквото беше, сега заплатите са нормални(макар и все още по-високи от повечето еквивалентни), хората вършат същото количество работа, получават по-хладно отношение, печалбата ни от тях е по-добра.

могат да обвиняват предходните си колеги

а иначе си-ви знаеш къде може да пратиш, ма то на мен не ми трябва като се замисля
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Е аз знам едно място, където почти нищо не правят и за 1 ден работа и то от следобед(15.30 до вечерта в 00.00) им се полагат 2-3 дни компенсация и така горе долу почти цялата година им минава на компенсации(тоест отпуска, която дори не се приспада от полагаемия годишен отпуск, който също не никак малък .
                    А в същото време вземат 2 пъти повече пари от мен например
                    Но няма да кажа кое е мястото, че ще ме бият
                    Само ще подшушна, че работата е държавна

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      получават по-хладно отношение, печалбата ни от тях е по-добра.
                      E, добре де - защо получават по-хладно отношение като печалбата ви от тях е по-голяма.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        E, добре де - защо получават по-хладно отношение като печалбата ви от тях е по-голяма.
                        по-хладно сравнено с това, което е било преди

преди когато примерно съм водил еди кой си на някаква цифра километри посред нощите, защото роднина има проблеми със здравето (примерно) и неща от този сорт.

не казвам, че вече се отнасям към хората все едно са ми длъжни с нещо или им викам
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Не четеш Дери. Написах ВСИЧКИ, което значи ВСИЧКИ. Нооо ние сме тъпаци и не се подкрепяме един друг. Е затва заплатите са по 200 лв. Аз ако бях директор на тия щях да им давам 100 лв заплата и да ги глобявам с 10 лв на минута закъснение.
                          Добре де. Защо винаги изхождаш от презумцията, че всичко трябва да става с лошо, с протести, караници и врънкане. Тия хора ако ти вършат работа и ако имаш добра печалба, защо да не им дадеш една хубава заплата?

Мисля, че и твоето мислене е не баш, като на шефовете по Европа, а по скоро, като на българските джигити- шефове.
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Добре де. Защо винаги изхождаш от презумцията, че всичко трябва да става с лошо, с протести, караници и врънкане. Тия хора ако ти вършат работа и ако имаш добра печалба, защо да не им дадеш една хубава заплата?

Мисля, че и твоето мислене е не баш, като на шефовете по Европа, а по скоро, като на българските джигити- шефове.
                            ама това хич не е с лошо. В нормалните държави на то ва му се казва гражданско общество. Там синдикатите не са само за пред ората и да вземат некой лев отгоре, а наистина следят и защитават правата на работниците. Тука обаче винаги ще има нщкой дет ше каже абе 300 - 300! аз ще крадна за още 200 и ще си вържа гащите. Мисленето трябва да се промени. Нали си чувал приказката че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Докато има балъци винаги ще има тарикати.
                            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              ... съм започнал и с частен бизнес да се занимавам в свободното време. ...
                              хахаха е тука се развеселих нищо лично
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Да, обаче способните имат самочувствието и не ги е страх при съкращение, работят нещо странично извън компанията - имат увереността, че могат да работят и на друго място и се чувстват по -удовлетворени.
                                Ела да видиш в тази криза дали не ги е страх и дали някой си напуска работата преди да си е намерил нещо по-добро.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:11.

Comment

Working...
                                X