Първоначално публикувано от old alfist
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво мотивира работника?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеВреме за губене няма живота е кратък и за съжаление е един тепърва да се открива топлата вода като в близката баня вече отдавна се къпят с нея .Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеНещата се променят постоянно важно е държавата стриктно да следи за спазването на законите както от едната така и от другата страна точно това най-много куца у нас за съжаление .Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Работил съм и в двата вида фирми.Old alfist е прав , но това не се отнася за нашата държава.Тези фирми се броят на пръсти.Dimo е прав за нашата държава.От любовници и лизачи няма как да се реализираш.Известно време работех в техномаркета и там стана точно така:изгониха много кадърен човек , а доведоха една некадърна,проста и нискоинтилигентна жена.Тя беше от вторият тип, викаше по персонала, държеше се надменно и винаги изпъкваше с простотията си.
За нашата държава по-добрия вариянт е Пешо.
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеОт любовници и лизачи няма как да се реализираш.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Аз също съм съгласен с господин old Alfist въпреки че му опонирам - принципно нещата са много индивидуални и подхода може да е различен на всякъде но все пак като цяло ние двамата маркирахме основните параметри тъй да се каже двете страни на монетата един обаче изпуснах и искам да го допълня - за хората в пред пенсионна възраст един от най силните мотивиращи фактори е осигурителния доходLast edited by dimo; d.m.y г., 10:13.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...за хората в пред пенсионна възраст един от най силните мотивиращи фактори е осигурителния доход
Comment
-
За всеки сериозен бачкатор, независимо от ранга му, основние стимул е работната заплата, удовлетвореността му от работата, възможността за развитие, работната среда, както и как се изпълняват социалните функции, които има всяка фирма.
Горе-долу в тоя ред.
Проблема е, че у нас, набързо цървулани и всякакви типове от бившия ресторантьорско-сервитьорски бранш, станаха милионери и без всякаква мениджърска подготовка, започнаха да управляват част от фирмите. Другата част се оборудва със завършили през куп за грош УНСС, с глави натъпкани с всичко друго, само не и как се управлява една гладна тълпа от хора, които трябва да ги направиш екип и да ги преведеш през блатото, а не да ги давиш в него. За това сме на тоя хал.Ръоводител не се става лесно.Нужен е опит, а той се придобива с течение на времето. Иначе казано, трябва първо да си бил подчинен на най-ниско ниво, а после, постепенно да израстваш в йерархията. Това е много важно, най-малкото за да знаеш как мислят подчинените ти.
Та ако някой твърди, че заплатата не го интересува чак толкова много, то значи, че е или мошеник или дебил.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеЗа всеки сериозен бачкатор, независимо от ранга му, основние стимул е работната заплата, удовлетвореността му от работата, възможността за развитие, работната среда, както и как се изпълняват социалните функции, които има всяка фирма.
Горе-долу в тоя ред.
Проблема е, че у нас, набързо цървулани и всякакви типове от бившия ресторантьорско-сервитьорски бранш, станаха милионери и без всякаква мениджърска подготовка, започнаха да управляват част от фирмите. Другата част се оборудва със завършили през куп за грош УНСС, с глави натъпкани с всичко друго, само не и как се управлява една гладна тълпа от хора, които трябва да ги направиш екип и да ги преведеш през блатото, а не да ги давиш в него. За това сме на тоя хал.Ръоводител не се става лесно.Нужен е опит, а той се придобива с течение на времето. Иначе казано, трябва първо да си бил подчинен на най-ниско ниво, а после, постепенно да израстваш в йерархията. Това е много важно, най-малкото за да знаеш как мислят подчинените ти.
Та ако някой твърди, че заплатата не го интересува чак толкова много, то значи, че е или мошеник или дебил.
Подкрепям напълно!166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщениеХм, след така точно формулиран пост темата май е изчерпана...
Подкрепям напълно!
Трябва тука да дълбаем и да се обучаваме!
Трябват ни водачи, а не счетоводители!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение...Та ако някой твърди, че заплатата не го интересува чак толкова много, то значи, че е или мошеник или дебил.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеНикой не твърди такова нещо, а и ти самият споменаваш още куп други фактори, които влияят на избора на работа.
Добре е, че в крайна сметка доста хора се съгласиха с това твърдение извлечено от практиката и теорията.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Коки, напротив!
Веднага ще се опровергая "научно"
Според едно изследване, 80% от служителите в една фирма са съгласни да работят за по-малка заплата, но на кабинетите им да има табелки, които сочат, че имат по-висок ранг!
Това е , когато е сбъркана ценностната система.
За това на моя "кабинет" има скромна табелка, а взимам с 30-50% по-висока заплата от "начЕлниците" ми и ги слушам стриктно, какви разпореждания ми дават.
Проблема е, че аз предварително съм обсъдил с шефа проблемите, а те просто оформят юредически моите идеи.
Аз имам правилна политика.Решавам проблемите с шефа, но не си пренебрегвам началниците!
Те ми трябват за други неща. Най-малкото да ми улесняват работата.
Това вече си е тяхната работа и аз не я искам!
Да си дъвчат хартията!
Който я дъвче добре, има моето уважение!
Кой казва, че нямаме нужда от добри бюрократи!
Всеки професионалист е добре дошъл!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment