If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е Влади аре ся, то хубаво си любител на руското, ама не е нужно да си със затворени очи.
Я ти кажи какво е общото между слр-то ти и ак47, по тая логика
Всичко...СЛР-а е АК 47, изключая версията за Бг, на която е кастриран авт. режима!
На първите версии СА 93 даже разликата беше само в превключвателя, ма после по идея на законодателите беше преработена така спусковата и затворната група, че да не може да води с минимални преработки автоматичен огън, както беше примерно при СА.
Не съм кон с капаци, но за оръжие....поверявам живота си само на ПМ, АК, СВД, ПСЛ Ромак-3...последното е румънка...ма е страхотна мамалигарка в 7,62 Х 54 и вероятно следващата ми "любовница"
Е както сам виждаш съм с американска оптика.... http://arden1.snimka.bg/other/arcus.203403.19591998
Има разлика ли....?!? http://world.guns.ru/assault/as51-e.htm
Ето това е МП 43, 44 СТГ 44
Калибър 7,93 Х 33 къс, версия на 8 Х 57
Вярно са редки, ма не ми се налага да го разглабям напиши в You Tube " field strip" и ще разбереш огромната разлика между недоносчето на Хюго и АК, а детенцето на горепосоченото оръжие е Heckler & Koch G3
Гениалното на АК-то ви или Калашников е използването на изгорелите газове за по-бързото зареждане при автоматична стрелба. При единична стрелба това оръжие е посредствено - но все пак това не е пушка.
Аз лично съм разглабял/сглобявал голяма част от масовите тъй наречени "асулт райфълс" между които АК-47, 74, М-4, ХК Г-3, ХК-33, ХК Г-36, ФН ФАЛ,АУГ, ВЗ-58, Л-85 /и френската му версия/ и твърдя че всичките работят на принципа на газовото бутало, това не означава че са сходни, а сериозно погледнато бащите на АК са АВС, /автоматическая винтовка Симонова, СКС /карабина Симонов/, ППШ /Писталета пулимета Шпагин,СВТ /снайперская винтовка Токарева/...ама да твърдите че е Щуг-а значи представа нямате за какво говорите, само погледнете от коя страна е затворната рама на Щуг-а и на АК, а за заключването на затвора...тъй наречение "ротейтинг болт" ?!?
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
...
Димка, айде да обясниш кое е общото /освен силуета/ между МП и АК?
ok веднага обяснявам освен буталото , и и силуета основното и съществено и свързващо звено е
Хуго Шмайзер и 5 години от живота му работа по въпросното оръжие в СССР
...Я ти кажи какво е общото между слр-то ти и ак47, по тая логика
Да вземеш да спреш спама, че от 11 страници тема, половината само за оружия се говори.
На мен затова и не ми се участваше в тая тема - навява ми едни спомени... От 30 години е все същото - като кажеш нещо за икономическата система на Съюза или Русия, ведна га се изтъкват оръжейните им производства.
Да вземеш да спреш спама, че от 11 страници тема, половината само за оружия се говори.
На мен затова и не ми се участваше в тая тема - навява ми едни спомени... От 30 години е все същото - като кажеш нещо за икономическата система на Съюза или Русия, ведна га се изтъкват оръжейните им производства.
Ми те друго нямат. А дори и това отдавна е изостанало безнадеждно.
То тая тема си е спам. Икономика в русия няма и скоро няма и да има. Така де, нормални пазарни отношения имам предвид.
Това е като размер. Нивото на развитие на икономиките се измерва като това го разделиш на числеността на населението, защото не е все едно дали един трактор ще го правят 100 човека за или 5 човека и не е все едно дали 1 човек ще правя 100 транзистора на ден или 1000. Тук Павлин е прав:
Ако вземем данните на МВФ (първата колонка), Русия е на 59-то място в света по този показател, нареждайки се пред Румъния (63), България (71) и Сърбия (74) и след останалите страни от Източна Европа: Полша (49), Унгария (46), Хърватска (43), Совакия (39), Чехия (35), Словения (30), дори след Гърция (25) и Турция (57).
Повечето бивши съветски републики са по-назад, но прибалтийските правят изключение: Естония (42), Латвия (48 ) и Литва (50).
Цяла Западна Европа е много по-напред: 7 държави в топ 10, 6 - между 11-то и 20-то място, 3 - между 21-во и 30-то и 2 - след това - Португалия (32) и Малта (34). САЩ са на 9-то, Япония - на 17-то, а Южна Корея - на 37-мо. Дори Тайван (38 ) е по-напред с близо двойно по-висок БВП на глава.
Американецът изкарва 5.3 пъти повече кинти от Руснака, което означава, че американската икономика е 5.3 пъти по-ефективна от руската. Руснакът обаче изкарва 1.4 пъти повече кинти от българина. Американецът пък изкарва 7.5 пъти повече от българина.
П.П. Тук става въпрос за средната стойност на произведените стоки и услуги от жителите на съответната държава, а не какви заплати получават.
Това е статистиката.
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:23 ----------
...Икономика в русия няма и скоро няма и да има. Така де, нормални пазарни отношения имам предвид.
Алан Грийнспан прави много добър анализ на пазарните реформи и ефекта им върху икономиките на различни държави и доказва, че дори малки стъпки в посока либерализация на собствеността и свобода на частната инициатива водят до силен ръст на икономиките. С това се обяснява ръста на руската икономика след падането на Съюза, както и този на китайската икономика след началото на реформите на Дън Сяо Пин през 1978 г.
Алан Грийнспан прави много добър анализ на пазарните реформи и ефекта им върху икономиките на различни държави и доказва, че дори малки стъпки в посока либерализация на собствеността и свобода на частната инициатива водят до силен ръст на икономиките. С това се обяснява ръста на руската икономика след падането на Съюза, както и този на китайската икономика след началото на реформите на Дън Сяо Пин през 1978 г.
На баба му фърчилото. За ко се аби, то е очевидно. Соц. икономиката реално няма растеж per se, тъй че за кво говорим.
Ако ще размахваме проценти от уикипедията, то тогава там има едни дани за тъй наречения индекс на човешк развитие(ИЧР) според въпросните данни Русия се намира на 71место точно след Албания и едно место преди Македония. Пак там България е класирана на 61 место ето и линка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B8%D0%B5
Last edited by dimo; d.m.y г., 00:09.
Основание: ;)
Хубаво ги гледате статистиките, но те не отчитат, че например дохода на чукчата е нарастнал за една година с 5 долара, а на алуминиевият барон с 5 милиарда - иначе и двамата са част от населението на Русия и има растеж на икономиката на страната.
Хубаво ги гледате статистиките, но те не отчитат, че например дохода на чукчата е нарастнал за една година с 5 долара, а на алуминиевият барон с 5 милиарда - иначе и двамата са част от населението на Русия и има растеж на икономиката на страната.
Да, не го отчитат. Това са твърде общи показатели. Само че не ми се спори с Павлин. Хората му казаха 100 пъти:
продажбата на непреработени стоки е с ниска добавена стойност, докато продажбата на преработени стоки е с висока добавена стойност. Следователно, колкото е по-голям делът в БВП на износа на непреработени стоки (разбирай суровини), толкова по-слабо развита е тя. Изнасяш метали, внасяш машини - къде е Киро на кярия?
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:45 ----------
...има едни дани за тъй наречения индекс на човешк развитие(ИЧР) според въпросните данни Русия се намира на 71место точно след Албания и едно место преди Македония. Пак там България е класирана на 61 место ето и линка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B8%D0%B5
Това означава, че населението в Русия живее по-зле от това в България и дори Албания, но не променя факта, че в Русия се произвеждат повече стоки и услуги на глава от населението.
Comment