Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко развита е руската икономика

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Е Влади аре ся, то хубаво си любител на руското, ама не е нужно да си със затворени очи.
    Я ти кажи какво е общото между слр-то ти и ак47, по тая логика
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Всичко...СЛР-а е АК 47, изключая версията за Бг, на която е кастриран авт. режима!
      На първите версии СА 93 даже разликата беше само в превключвателя, ма после по идея на законодателите беше преработена така спусковата и затворната група, че да не може да води с минимални преработки автоматичен огън, както беше примерно при СА.
      Не съм кон с капаци, но за оръжие....поверявам живота си само на ПМ, АК, СВД, ПСЛ Ромак-3...последното е румънка...ма е страхотна мамалигарка в 7,62 Х 54 и вероятно следващата ми "любовница"
      Е както сам виждаш съм с американска оптика....
      http://arden1.snimka.bg/other/arcus.203403.19591998
      Last edited by Crusader; d.m.y г., 22:45.
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
        Има разлика ли....?!?
        http://world.guns.ru/assault/as51-e.htm
        Ето това е МП 43, 44 СТГ 44
        Калибър 7,93 Х 33 къс, версия на 8 Х 57
        Вярно са редки, ма не ми се налага да го разглабям напиши в You Tube " field strip" и ще разбереш огромната разлика между недоносчето на Хюго и АК, а детенцето на горепосоченото оръжие е Heckler & Koch G3

Личния ми СЛР../АК 47/...
        http://arden1.snimka.bg/other/arcus.203403.19591987
        А ти колко "assault rifle" си разглабял лично?

Димка, айде да обясниш кое е общото /освен силуета/ между МП и АК?
        Само въпросният АК.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Гениалното на АК-то ви или Калашников е използването на изгорелите газове за по-бързото зареждане при автоматична стрелба. При единична стрелба това оръжие е посредствено - но все пак това не е пушка.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• Аз лично съм разглабял/сглобявал голяма част от масовите тъй наречени "асулт райфълс" между които АК-47, 74, М-4, ХК Г-3, ХК-33, ХК Г-36, ФН ФАЛ,АУГ, ВЗ-58, Л-85 /и френската му версия/ и твърдя че всичките работят на принципа на газовото бутало, това не означава че са сходни, а сериозно погледнато бащите на АК са АВС, /автоматическая винтовка Симонова, СКС /карабина Симонов/, ППШ /Писталета пулимета Шпагин,СВТ /снайперская винтовка Токарева/...ама да твърдите че е Щуг-а значи представа нямате за какво говорите, само погледнете от коя страна е затворната рама на Щуг-а и на АК, а за заключването на затвора...тъй наречение "ротейтинг болт" ?!?
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
              ...
              Димка, айде да обясниш кое е общото /освен силуета/ между МП и АК?
              ok веднага обяснявам освен буталото , и и силуета основното и съществено и свързващо звено е
              Хуго Шмайзер и 5 години от живота му работа по въпросното оръжие в СССР
              Last edited by dimo; d.m.y г., 00:01.
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                ...Я ти кажи какво е общото между слр-то ти и ак47, по тая логика
                Да вземеш да спреш спама, че от 11 страници тема, половината само за оружия се говори.

На мен затова и не ми се участваше в тая тема - навява ми едни спомени... От 30 години е все същото - като кажеш нещо за икономическата система на Съюза или Русия, ведна га се изтъкват оръжейните им производства.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                  Да вземеш да спреш спама, че от 11 страници тема, половината само за оружия се говори.

На мен затова и не ми се участваше в тая тема - навява ми едни спомени... От 30 години е все същото - като кажеш нещо за икономическата система на Съюза или Русия, ведна га се изтъкват оръжейните им производства.
                  Ми те друго нямат. А дори и това отдавна е изостанало безнадеждно.
                  То тая тема си е спам. Икономика в русия няма и скоро няма и да има. Така де, нормални пазарни отношения имам предвид.

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    Много добре върви дискусията. Лафове от селски вечеринки...
                    Много добро определение.

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                    В икономически план Русия е оценена на 12 позиция http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._%28nominal%29
                    Това е като размер. Нивото на развитие на икономиките се измерва като това го разделиш на числеността на населението, защото не е все едно дали един трактор ще го правят 100 човека за или 5 човека и не е все едно дали 1 човек ще правя 100 транзистора на ден или 1000. Тук Павлин е прав:

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    ...правилно е да се гледа БВП на човек, защото ако гледаш като цяло напред излизат държави с многобройно население...
                    Ей това е правилният линк:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...al)_per_capita

Ако вземем данните на МВФ (първата колонка), Русия е на 59-то място в света по този показател, нареждайки се пред Румъния (63), България (71) и Сърбия (74) и след останалите страни от Източна Европа: Полша (49), Унгария (46), Хърватска (43), Совакия (39), Чехия (35), Словения (30), дори след Гърция (25) и Турция (57).

Повечето бивши съветски републики са по-назад, но прибалтийските правят изключение: Естония (42), Латвия (48 ) и Литва (50).

Цяла Западна Европа е много по-напред: 7 държави в топ 10, 6 - между 11-то и 20-то място, 3 - между 21-во и 30-то и 2 - след това - Португалия (32) и Малта (34). САЩ са на 9-то, Япония - на 17-то, а Южна Корея - на 37-мо. Дори Тайван (38 ) е по-напред с близо двойно по-висок БВП на глава.

Американецът изкарва 5.3 пъти повече кинти от Руснака, което означава, че американската икономика е 5.3 пъти по-ефективна от руската. Руснакът обаче изкарва 1.4 пъти повече кинти от българина. Американецът пък изкарва 7.5 пъти повече от българина.

П.П. Тук става въпрос за средната стойност на произведените стоки и услуги от жителите на съответната държава, а не какви заплати получават.

Това е статистиката.

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    ...Икономика в русия няма и скоро няма и да има. Така де, нормални пазарни отношения имам предвид.
                    Алан Грийнспан прави много добър анализ на пазарните реформи и ефекта им върху икономиките на различни държави и доказва, че дори малки стъпки в посока либерализация на собствеността и свобода на частната инициатива водят до силен ръст на икономиките. С това се обяснява ръста на руската икономика след падането на Съюза, както и този на китайската икономика след началото на реформите на Дън Сяо Пин през 1978 г.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Алан Грийнспан прави много добър анализ на пазарните реформи и ефекта им върху икономиките на различни държави и доказва, че дори малки стъпки в посока либерализация на собствеността и свобода на частната инициатива водят до силен ръст на икономиките. С това се обяснява ръста на руската икономика след падането на Съюза, както и този на китайската икономика след началото на реформите на Дън Сяо Пин през 1978 г.
                      На баба му фърчилото. За ко се аби, то е очевидно. Соц. икономиката реално няма растеж per se, тъй че за кво говорим.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        На баба му фърчилото. За ко се аби, то е очевидно. Соц. икономиката реално няма растеж per se, тъй че за кво говорим.
                        Ами аби се заради тия, за които не е очевидно. Има ги и тука
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ами аби се заради тия, за които не е очевидно. Има ги и тука
                          Нали знаеш за приликите и разликите между капитализма и социализма?

- И двете са базирани на трудовете на К. Маркс

Но:
                          - Едните прочели Капитала, другите Манифеста и от там различен фокус - правене на пари/манифестации

Тва да се приеме за поздрав за тия дето не им е очевидно

Comment

• Ако ще размахваме проценти от уикипедията, то тогава там има едни дани за тъй наречения индекс на човешк развитие(ИЧР) според въпросните данни Русия се намира на 71место точно след Албания и едно место преди Македония. Пак там България е класирана на 61 место ето и линка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B8%D0%B5
                            Last edited by dimo; d.m.y г., 00:09. Основание: ;)
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Хубаво ги гледате статистиките, но те не отчитат, че например дохода на чукчата е нарастнал за една година с 5 долара, а на алуминиевият барон с 5 милиарда - иначе и двамата са част от населението на Русия и има растеж на икономиката на страната.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 10:08.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Хубаво ги гледате статистиките, но те не отчитат, че например дохода на чукчата е нарастнал за една година с 5 долара, а на алуминиевият барон с 5 милиарда - иначе и двамата са част от населението на Русия и има растеж на икономиката на страната.
                                Да, не го отчитат. Това са твърде общи показатели. Само че не ми се спори с Павлин. Хората му казаха 100 пъти:

продажбата на непреработени стоки е с ниска добавена стойност, докато продажбата на преработени стоки е с висока добавена стойност. Следователно, колкото е по-голям делът в БВП на износа на непреработени стоки (разбирай суровини), толкова по-слабо развита е тя. Изнасяш метали, внасяш машини - къде е Киро на кярия?

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:45 ----------

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                                ...има едни дани за тъй наречения индекс на човешк развитие(ИЧР) според въпросните данни Русия се намира на 71место точно след Албания и едно место преди Македония. Пак там България е класирана на 61 место ето и линка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B8%D0%B5
                                Това означава, че населението в Русия живее по-зле от това в България и дори Албания, но не променя факта, че в Русия се произвеждат повече стоки и услуги на глава от населението.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X