Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Демек нищо не знаеш. Щото ако ти изобщо си чел цялата Библия поне веднъж, не и половин не са чели Корана, за сунната изобщо не споменавам.
    Ако искаш можем да им организираме препитване.

Ех Търтей......много си чел, но си и много арогантен, язък...
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Не ми се иска да коментираме Търтея, защото той си е пич, но когато държите да си възпитавате децата сами в това отношение трябва много да сте чели, прочетеното да ви е минало през главата и да се е пречуло през призмата на реалната днешна действителност.
      За мен без да обиждам никой е признак на глупост някой да твърди, че е толкова вещ в духовната сфера.
      Ако толкова ви е еня за децата оставете ги да научат нещо и коментирайте, дискотирайте, спорете с тях, вместо да ги ограничите само с вашите разбирания - може и вие да научите нещо.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 14:18.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Не ми се иска да коментираме Търтея, защото той си е пич, но когато държите да си възпитавате децата сами в това отношение трябва много да сте чели, прочетеното да ви е минало през главата и да се е пречуло през призмата на реалната днешна действителност.
        За мен без да обиждам никой е признак на глупост някой да твърди, че е толкова вещ в духовната сфера.
        Ако толкова ви е еня за децата оставете ги да научат нещо и коментирайте, дискотирайте, спорете с тях, вместо да ги ограничите само с вашите разбирания - може и вие да научите нещо.

Тая тема си плаче за заключване.
        Само един последен въпрос. Ти съгласен ли си децата ти да изучават ислям, юдейство, будизъм ?
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Ти съгласен ли си децата ти да изучават ислям, юдейство, будизъм ?
          Да - няма лошо да се научи за тях под формата на сравнение, докато се изучава християнството.
          Нека не забряваме, че наученото по този предмет, няма да е повече като обем и задълбоченост отколкото по другите предмети - който го влече повече от предлаганото в училище да си се занимава отделно.
          Децата трябва да знаят в общи линии какво съществува изобщо, но не само като историческа хронология - след това е въпрос на избор.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Пък, дали наистина ги е чел ..........

Comment

Учи като история на повчето религии(въпреки, че някои смятат, че е полезно колкото изучаване на история на математиката)!
              И продължавам да го смятам, за не ме разбереш пак неправилно предложи какво трябва да се изучава в "История на религиите" според теб.
              Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Да - няма лошо да се научи за тях под формата на сравнение, докато се изучава християнството.
                Ето тук е голямото неразбиране! Докато се изучава християнството поне за мен значи да се изучава само християнството. Това пък от своя страна значи, че отново се опитваме да "ограничиме" само с нечии разбирания. Това е нещо, което не желая. Аз съм не съм християнин, аз съм АТЕИСТ, т.е. не желая децата ми да са насочвани и ограничавани изкуствено към християнството.
                И още нещо, историята не е само историческа хронология!
                Ето за тая свобода на избор говоря! За свободата да можеш да прецениш което е правилното от позицията на знанието за едното и другото, от позицията на своето разбиране за света, а не още като дете да ти напълнят главата с проповеди и след това да смяташ другите за "неверници", "гяури" и пр.
                Преди време бях намерил един сайт(сега го търсих, но не го открих за съжаление), в който под формата на клипчета се водеха проповеди и се представяше вероучението. С това няма как да съм съгласен .

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                И продължавам да го смятам, за не ме разбереш пак неправилно предложи какво трябва да се изучава в "История на религиите" според теб.
                Ами точно това "Историята на религиите". Без помпозни разкази на приказки, без проповеди.
                А ти какво очакваш да се изучава ? Да се проповядва?!?

И още нямам отговор на въпроса - каква трябва да бъде ползата според теб?
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:30.

Comment

...
                  Под полза разбирам да научиш нещо съществено за дадения предмет, а в "История на религиите" предполагам на атеистите много им се иска да се изучава това:
                  Първоначално публикувано от atilasl Покажи съобщение
                  Нека не забравяме че религиите са създадени за да могат да се манипулират и управляват хората в онези времена.Колко хора са били избити заради религията:кръстоносни походи,инквизицията,втората световна,съвременният тероризъм и т.н.Има един много интересен филм: Zeitgeist (Духът на времето),малко манипулативен но много интересен филм,кара те да се замислиш наистина силно.

Comment

• Не ми отговаряш! Какво е същественото според теб?
                    Между другото колега, ти с горния си пост доказваш това, което казвам.

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                    Под полза разбирам да научиш нещо съществено за дадения предмет, а в "История на религиите" предполагам на атеистите много им се иска да се изучава това:
                    Вече успя да ни разделиш на вярващи и неверници!!!!
                    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 17:18.

Comment

Не ми отговаряш! Какво е същественото според теб?
                      Между другото колега, ти с горния си пост доказваш това което казвам.

Вече успя да ни разделиш на вярващи и неверници!!!!
                      Никой не съм разделял, писах "атеисти" а много от хората в тази тема се определят точно като такива и предполагам меннието им за религията е като на atilasl.
                      Тъй като явно няма да ме разбереш, ще ти отговоря с един пример какво децата няма да научат в час "История на религиите" : Знаеш ли че Мойсей е заеквал, но въпреки това е успял да убеди фараона да изведе евреите от Египет.

Comment

• Това, че много хора са избити заради религиите по принцип е толкова вярно, че няма как да бъде премълчано. (толкова много, че самата дума много е недостатъчна като изразно средство, но все пак да съм умерен)

И ако бъде премълчано, то е повече от манипулативно и естествено с цел. Ако ще се учи история е добре да се учи история, а не книжки написани в угода на някого и наречени история...ако ме разбирате правилно

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

• Ами точно за това казвам, че на който му се учи и му се слушат проповеди - има си църкви, джамии и пр. заведения, където това се случва. Щом смяташ, че заекването на Мойсей е съществено - добре, това си е твое мнение.
                          Дали неверници, дали атеисти - няма никакво значение - разделяш ни на такива и на онакива. Това е квинт есенцията на това, което казвам.
                          За това хората са измислили Конституцията. За да не могат хора като теб да налагат възгледите си, морала си на останалите.

Comment

• Първоначално публикувано от Слав Покажи съобщение
                            Това, че много хора са избити заради религиите по принцип е толкова вярно, че няма как да бъде премълчано. (толкова много, че самата дума много е недостатъчна като изразно средство, но все пак да съм умерен)

И ако бъде премълчано, то е повече от манипулативно и естествено с цел. Ако ще се учи история е добре да се учи история, а не книжки написани в угода на някого и наречени история...ако ме разбирате правилно
                            Mного правилно те разбирам.
                            А ето една статистика, взета директно от Библията:

Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Ами точно за това казвам, че на който му се учи и му се слушат проповеди - има си църкви, джамии и пр. заведения, където това се случва. Щом смяташ, че заекването на Мойсей е съществено - добре, това си е твое мнение.
                              Дали неверници, дали атеисти - няма никакво значение - разделяш ни на такива и на онакива. Това е квинт есенцията на това, което казвам.
                              За това хората са измислили Конституцията. За да не могат хора като теб да налагат възгледите си, морала си на останалите.
                              Колега много дразнещо ми изопачавш думите, ако се упражняваш във водене на спор продължавай, моето мнение като цяло съвпада с това на търтей.

Comment

• Колега, в нищо не се упражнявам. Изчети всичките ми постове и ще разбереш какво имам в предвид! А ако не - толкова по-зле.
                                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 19:09.

Comment

Working...
                                X