Направо нищо китайско не сме видели - телевизори, компютърна техника, всякакви домакински ел. уреди, дрехи и какво ли още не.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Kакво мислите за китайската икономика.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеНаправо нищо китайско не сме видели - телевизори, компютърна техника, всякакви домакински ел. уреди, дрехи и какво ли още не.
"Японско/Шведския" телефон от който пиша е правен всъщност в завод в Китай, но нито е проектиран там, нито печалбата на Сони-Ериксон остава там.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеСамо дето аз не говоря за стоки на големи фирми с китайски заводи, нито за ментета.
"Японско/Шведския" телефон от който пиша е правен всъщност в завод в Китай, но нито е проектиран там, нито печалбата на Сони-Ериксон остава там.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеОстава, тези инвестиции в заводи са изградени с част от печалбата, също така и голяма част от оперативните разходи остават там.
Говоря за печалба, не за оперативни разходи.
И ако беше прочел цялото мнение, щеше да видиш, че опитвам да обясня защо Китай не разчита само на такива заводи, а разчита на собствени марки ширпотреба за да трупа положителния си валутен баланс.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Точно това се опитвам да ти обясня, че част от печалбата на компанията е използвана за да се изгради нов завод в Китай а не някъде другаде. От това има ползи за Китай много, не е нужно завода да стане китайски.
ширпотребата е за да стимулират собственото си потребление.Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:12.
Comment
-
За Морфиус не знам кога е бил, но зет ми наскоро беше в Китай и преди е бил. Пътуванията му са основно по бизнес, но и с туристическа цел също е бил. Разказва интересни неща за Пекин и Шанхай, пътят между двата града е над 1000 километра и го минавал веднъж с автомобил като китайските му партньори са се постарали добре да му покажат контрастите на Китай. Първият пък когато се върна от Пекин беше смаян, невероятен град, освен лукса изразяващ се в скъпи коли, хотели, ресторанти и каквото се сетиш беше впечатлен и от жените. Не беше предполагал, че има толкова красиви китайки. Но когато има възможност да попътува през провинцията също беше смаян. Контраста между големият град и провинцията е смазващ. Изключителна изостаналост и скотски живот. Всъщност тези които живеят що годе добре са може би по-малко от 5% от цялото население. Много неща ми е разказвал за Китай и аз вярвам на него, а не на някакви презокеански дървени философи.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Павлине сравнението ти е меко казано неуместно, все пак става въпрос за твърде близък мой роднина. И какво конкретно искаш да ти кажа, в Китай стотици хиляди хора се раждат на оризището и там умират, даже и тези който минават за средна класа постигат това с нечовешки за нашите разбирания труд. Няма как да се случат твоите приказки ако стандарта на мнозинството китайци достигне поне ниското европейско ниво.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеmorfius, извинявай за въпроса, но кога за последно беше в Китай? Колко време изкара там? Кои градове и места посети?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
koolio, на 19.01.2011 т.е. преди 9 месеца. И след 3 месеца отново ще ходя натам! Нито ми е първото, нито ще ми е последното ходене.
Единствените, които казват нещо вярно са mordohy - "Не съдете за Китай, от боклуците в магазините за левче!" и BLUE1 - "... китайските му партньори са се постарали добре да му покажат контрастите на Китай. Първият пък когато се върна от Пекин беше смаян, невероятен град, освен лукса изразяващ се в скъпи коли, хотели, ресторанти и каквото се сетиш беше впечатлен и от жените. Не беше предполагал, че има толкова красиви китайки. Но когато има възможност да попътува през провинцията също беше смаян. Контраста между големият град и провинцията е смазващ. Изключителна изостаналост и скотски живот."
Само BLUE1 искам да го попитам:
Нали не вярваш, че в САЩ всички жени са като спасителките от плажа и всеки ако няма ферари то има поне порше или мерц и живее в еднофамилна къща?По филмите поне това се вижда
.
Last edited by CBET; d.m.y г., 20:42.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТова за жените беше лирично отклонение, също както и в САЩ красивите жени в Китай се возят в скъпи лимузини, а в нашата скапана държава красивите жени са навсякъде.
Нямах впредвид само жените! И в САЩ в прованса картинката не е никак розова! И там е пълно с хора, които трудно "връзват двата края" и са на ръба на нормалният живот полагайки доста усилия за това, за да могат оная прослойка от мегаполисите да си "развява байрака" изживявайки се като "kings of the world".
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеСамо дето аз не говоря за стоки на големи фирми с китайски заводи, нито за ментета.
"Японско/Шведския" телефон от който пиша е правен всъщност в завод в Китай, но нито е проектиран там, нито печалбата на Сони-Ериксон остава там.
Comment
Comment