Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще излезете ли пак по улиците?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това е от другата част на ника

Три метаморфози на духа ви назовавам: как духът се превръща в камила, а камилата - в лъв, и накрая лъвът - в дете. [...]

Ала кажете, братя мои, какво е в състояние да извърши детето, щом като дори лъвът не е смогнал да го направи. Защо е било необходимо грабливият лъв да се превърне и в дете?
    Невинност е детето и забрава, едно ново начало, една игра, едно самозадължаващо се колело, едно изначално движение, една свещена повеля: "Да бъде!"
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Стана много абстрактно тук

Но фактите са си факти, а те не са възвишени никак...

И в един момент просто ти писва... нашия форум даже не е преставителна извадка, тук сме по-напред от цялото у нас.
      И като се сблъскаш няколко десетки пъти с това, виждаш... че стена с глава не се троши.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А съвсем представителна извадка сме.
        Има лумпени, пролетариат, некъф бегъл опит за средна класа, десари, откровени комунисти, забогатели мамини синчета комунисти ет цетера.

Comment

Всички групи имаме да... но в процентно разпределение сме по-добре от цялото, не ставаме за извадка.

Щом тук идеята за протест се осмисля, със смяна само... щом тук се радваме на "мъжкаря ББ" или "народния глас - слави", щом тук плюем на опита на едни хора да поискат промяна, щом тук кълвем на всяко активно мероприятие... не ми се иска да ти обяснявам какво ще се случи на село, в маргиналното гето, в крайния квартал, в кръчмата или на женския пазар.

За да съберем 10% реални, тук трябва да имаме поне 30 - 40% ... или не вярваш?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не мисля че в процентно отношение сме по-добре.
            Бяхме.
            Но след целенасочените усилия на наколко другари вече не сме, дори ако не сме и по-зле.

За другото си прав

Comment

"Всяко стадо си има мърша. И всяка мърша си има стадо, което да я следва!"
              Р. Ралин

В тая връзка у мен напират следните два въпроса:
              1. Коя е мършата, която ще ни извади на улицата?
              2. След като излезем и постигнем нещо, коя е другата мърша, която ще си турнем да ни управлява?

П.С. Много истина има в едно изказване на човека с голямото его, цитирам по памет: "В България няма останал качествен материал!"
              (за да не ме разберете погрешно и аз се слагам сам в това число!!!)
              Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Който и да ни управлява ще стане мърша... като ни вижда, че сами се

Ама що ли се моря... явно не сме дорасли да проумеем, че да си защитаваме интересите е едно, друго да сменяме правителства.
                Сменянето е последната опция... а не първата.
                Първата е да се показва на тия горе, че не сме

Comment

Първата стъпка е сами да проумеем, че не сме гъзове. А ние още това не сме постигнали.

Comment

Е ако трябва разширен алгоритъм... ще го пишем по-дълго от Моисей.

Comment

Аз неискам да свалям правителства! Не ви ли е яд,че ви мачкат?Мен ме мачакат,законите,системата,хората по улицата!Не се ли задушавате сутрин,обед,вечер?Това нее илюзия!Да,трябва мършата да тръгне (бедните,потиснати,бунтари....) Толкова ли е трудно да живеем нормално?Толкова ли е трудно да се чуе гласа на народа?Толкова ли сте смачкани и цинични,че ако утре нещо вземе да става ще си останете по къщите?Не е важно кой управлява!!!Важно е да видят че хората не са овце,че ако утре стъпят на криво ние пак ще сме по улиците!!В мен се прокрадва усещането че всеки го е страх,от полицията която вече станала толкова нагла че бие пенсионери и ученици?!Страх от циниците които цъкат от кочините които наричат домове,че ТИ-този който има смелоста да вдигне глава,нямаш да имаш сила да направиш нищо?!

Вижте този линк http://www.youtube.com/watch?v=wH3-dy9BE4c

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Никаде не излизам, Бойко ми е симпатичен, няма как да не се отчете, че си има слабости в управлението, но засега толкова, когато пораснем - тогава повече.

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:22 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                        Аз неискам да свалям правителства! Не ви ли е яд,че ви мачкат?Мен ме мачакат,законите,системата,хората по улицата!Не се ли задушавате сутрин,обед,вечер?Това нее илюзия!Да,трябва мършата да тръгне (бедните,потиснати,бунтари....) Толкова ли е трудно да живеем нормално?Толкова ли е трудно да се чуе гласа на народа?Толкова ли сте смачкани и цинични,че ако утре нещо вземе да става ще си останете по къщите?Не е важно кой управлява!!!Важно е да видят че хората не са овце,че ако утре стъпят на криво ние пак ще сме по улиците!!В мен се прокрадва усещането че всеки го е страх,от полицията която вече станала толкова нагла че бие пенсионери и ученици?!Страх от циниците които цъкат от кочините които наричат домове,че ТИ-този който има смелоста да вдигне глава,нямаш да имаш сила да направиш нищо?!

Вижте този линк http://www.youtube.com/watch?v=wH3-dy9BE4c
                        Има ли търчене по улиците със сигурност ще е оглавено от някого и този някого няма да е със съвсем чисти помисли, все на някого ще му се иска да оглави всенароден протест, ропот или пък бунт ако щете и този някого ще е я турчин, я комунист. Винаги ще си бъдем стадо още откакто сме избрали да живеем на групи и да се крием един зад друг, надявам се поне някога да сме добре изглеждащо стадо със зализан косъм.

п.с. Учениците са си за бой - повечето.
                        Last edited by Derry; d.m.y г., 19:30.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Не мога да повярвам че хора от Великотърновско,могат да мислят така!!Аз неискам да управлявам,неискам власт!!
                          Как така реши че учениците са за бой - повечето? Не са ли за бой "овцете"?
                          Кажи ти,ученико-възпитателя какво видя в Бойко и какво му харесваш?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Всеки народ си заслужва участта, в частност и правителството.За какво да излиза народа, като е ясно, че не знае какво иска.Нито как да го постигне.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Ние да се научим първо да знаем, да работим, да общуваме с хората, да се обличаме и др. пък тогава да имаме претенции към другите.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Не мога да повярвам че хора от Великотърновско,могат да мислят така!!Аз неискам да управлявам,неискам власт!!
                                Как така реши че учениците са за бой - повечето? Не са ли за бой "овцете"?
                                Кажи ти,ученико-възпитателя какво видя в Бойко и какво му харесваш?
                                Какво да му харесвам, няма да си го прибирам у дома я. На фона на всички останали го намирам за по свестен.
                                Пък за учениците, голяма част от тях не са на училище за да учат, може да съм се изказал крайно с това, че са за бой ама... друго не ми хрумна. И като съм казал, че са за бой това не значи, че ще ги възпитавам и пердаша респективно. А за овцете - не са за бой, имат си глави, сами си решават съдбата, когато не ти допада променяш доколкото можеш.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Working...
                                X