Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Като гледам, още продължавате да се налагате с цифри и "факти" взети произволно от нета, с цел да сте колкото се може по-убедителни.
    Получава се популярна лекция, компилат от различни цитати!
    Както казва проф. Челинджър в култовият роман: "Популярните лектори са паразити!"
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      "Децата" на номенклатурата са подготвяни единствено да манипулират обществото с цел да се докопат до властта и след това да източват ресурсите на страната. Начинът, по който говорят активистите на БСП и гравитиращите ако тях политици е поразително еднакъв. Как се постига такъв еднакъв изказ?! Просто са обучавани на едно и също място. За компетентни - изглеждат много компетентни, поне в очите на по-простите хора. Но дали са компетентни наистина?
      През април 1990г. Андрей Луканов като министър-председател обявява едностранно прекратяване на плащанията по външния дълг на България, т.нар мораториум върху външния дълг. Вследствие на това всички банкови преводи от чужбина към България са блокирани. Кредитният рейтинг на страната се изпарява, а чуждите инвеститори естествено заобикалят страната. Кой ще инвестира в страна, която няма как да изнесе продукцията си и няма как да си поръча суровини или нови машини, щото не може да ги плати.
      Споразумение с кредиторите на България е подписано едва от Стоян Александров, което става 93-94г. Същият ни беше преподавател по финанси и обясняваше в детайли как са се развили събитията. Казваше, че при преговорите са се фокусирали най-вече върху това да се вдигнат санкциите върху България час по-скоро, а не толкова върху условията за разсрочване на дълга. Вследствие на решението на Луканов България практически губи и малкото пазари, на които е добре приета. Възможностите за привличане на външни инвестиции са нулеви. Създават се условия за хиперинфлация. Същото не се случва в нито една постсоц. държава. Станалото в България е сценарии, осъществен от кръговете около днешната БСП с цел запазване на контрола върху държавата колкото може по-дълго след 1989.
      За сравнение Гърция в момента има по-висок външен дълг спрямо БВП, но не обяви мораториум, а започна преговори за предоговаряне на дълга. Полша след 1990 направи същото и й бяха опростени над 100 млрд. тогавашни долари. Останалата част от дълга им беше разсрочен и страната сега има тамън 2 пъти по-висок БВП на глава от населението от България.
      По друг повод го написах това.
      Не заставам на ничия страна.
      Просто давам отговор на въпроса - защо те ни управляват.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        По друг повод го написах това.
        Не заставам на ничия страна.
        Просто давам отговор на въпроса - защо те ни управляват.
        А аз давам отговор на въпроса - имаме ли интерес да ни управляват те.
        2014: Deutschland über alles

Comment

А аз давам отговор на въпроса - имаме ли интерес да ни управляват те.
          А кой те е питал.
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            А кой те е питал.
            Е затова имаме малък БВП. Вместо да работиш - задаваш тъпи въпроси по форумите.
            2014: Deutschland über alles

Comment

• Мораториумът по външния дълг беше една голяма глупост. Разбира се че трябваше да се водят преговори за разсрочване.

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                ОК де. Преди '89 са били такива като Сергей, а след това? А сега кои/какви са? Разликата е само че преди са родителите са били виши партийни функционер, а сега родителите са с дълбоки джобове пълни със съмнителни капитали.

Докато тесногръдо разсъждавате на принципа "щом не е с нас - значи е против нас", докато само споменаването на времената от '44 до '89 ви кара да се пенявите и сляпо да отричате всичко постигнато през този период никога няма да можете да направите една трезва преценка и изводи.

,,,.
                То пак са същите, а и ти си прав донякъде.Да, настоящето не ни е розово, защото такова ни беше и миналото.Аз не отричам всичко, а принципно пътят, по който се вървеше.Независимо от някои добри опити, в крайна сметка пътят не водеше доникъде.

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Кой се кандидатира когато усети, че другия предварително е избран,
                Струва ми се, че подценяваш ЕП, както и интернационала.
                Ако знаеше как функционира тази структура, щеше да разбереш, че там случайни хора трудно заемат такива постове.
                Аз ти казвам, че тези "деца" на номенклатурата са учени и подготвяни да заемат ръководни постове, знаят и как да достигат до тях.
                Според мен, ти Прасчо ги надценяваш и то много.Не знам за какво са учили, ама виждаш, че за нищо не стават.Ако тези хора имаха качестваха, биха ги показали през тия години.Но въпреки доброто си образование, не видях нито един и то точно от тези, който да покаже държавнически качества.
                Last edited by fred; d.m.y г., 19:02.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Като гледам, още продължавате да се налагате с цифри и "факти" взети произволно от нета, с цел да сте колкото се може по-убедителни.
                  Получава се популярна лекция, компилат от различни цитати!
                  Както казва проф. Челинджър в култовият роман: "Популярните лектори са паразити!"

А популярните писатели са пророци;

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
                  хора, дето нищо не щат да вършат.
                  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
                  "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
                  И не знаем, не можеме, не щеме
                  да работим за себе си със време.
                  Само знаем и можеме, и щеме
                  един други злобно да се ядеме...
                  Помежду си лихи, буйни, топорни,
                  пред други сме тихи, мирни, покорни...
                  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
                  щот сме туткун, щото не сме кадърни...
                  Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
                  а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
                  пак ще кажа и с това ще да свърша.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                    А популярните писатели са пророци;

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
                    хора, дето нищо не щат да вършат.
                    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
                    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
                    И не знаем, не можеме, не щеме
                    да работим за себе си със време.
                    Само знаем и можеме, и щеме
                    един други злобно да се ядеме...
                    Помежду си лихи, буйни, топорни,
                    пред други сме тихи, мирни, покорни...
                    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
                    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
                    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
                    а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
                    пак ще кажа и с това ще да свърша.

Съгласен!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е затова имаме малък БВП. Вместо да работиш - задаваш тъпи въпроси по форумите.
                      Ниският БВП е в резултат на безумното раздържавяване и още по-безумната реституция.
                      Не започвай да ми се обясняваш, няма нужда.
                      Моделът, към който умници като теб ни тласкат 20 години вече се проваля в страни, които са го приложили.
                      К.М.

Comment

• Ама ти, верно, като си толкова умен, защо не си преуспял?
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          Ама ти, верно, като си толкова умен, защо не си преуспял?
                          Успехът има различно лице и различно съдържание при различните индивиди.
                          Няма универсално определение на това, що е то успех и що е то успял човек. Същото е и при щастието.
                          Аз не желая да споделям с теб дали се чувствам успял или успешен.
                          К.М.

Comment

• Пишеш глупости.... както винаги!
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Пишеш глупости.... както винаги!
                              Именно, за теб глупост е едно за мен е съвсем друго.
                              Два свята........не се притеснявай, такъв е животът, но недей да пречиш на хората, чийто живот и начин на мислене не разбираш.
                              К.М.

Comment

• Глупостите, които пишеш, са си глупости за всички
                                На никого не преча - имаш пълното право да си пишеш глупости....
                                Твоя живот и начин на мислене изобщо не ме интересува - елементарен въпрос зададох, но ти въпреки всичките ти нееднократно и дебело подчертани личностни характеристики, все пак не можеш да отговориш, а типично в безтегловния ти стил на писане изпадаш в празнодумие!
                                Хубав ден ти желая
                                sigpic

Comment

Working...
                                X